RadiOrakel Playlist Oktober #2

 

1. Cults – High Road 4.29

Pop duoen Cults fra New York kom med andre skiva, Static, 15. oktober. Mye har skjedd siden debut skiva fra 2010, blant annet slutten av det romantiske forholdet til Madeline Follin og Brian Oblivion (bandets medlemmer) og en oversvømmelse av deres øvingslokale etter stormen Sandy som endte med at de mistet mye av sitt utstyr. Nå er skiva endelig her og du får låta High Road her:

2. Nite Jewel – Nowhere To Go  3.57

Nite Jewel kom nettopp ut med en greatest hits skive, Gems, i anledning deres første konsert i Japan. For oss på denne siden av kloden kan vi kose oss med låta Nowhere To Go som er å finne på det nye Grand Theft Auto V soundtracket.

3. Widowspeak – Calico 3.12

The Swamps den nyeste utgivelsen til Brooklyn bandet Widowspeak er ute 29. oktober på Captured Tracks. Skiva er inspirert av sør-statens våtmark. The Swamps EP kommer som en bro mellom deres forgje skive Almanac og det kommende tredje albumet.

4. Lizzo feat. Sophia Eris – Batches ´n´Cookies 3.24

Detroit-Minneapolis-Houston musikker Lizzo har spilt i alt fra R`n´B trio, electro pop band og prog rock men er nå tilbake hip hop-style med skiva Lizzobangers, ute 15. oktober på Totally Gross National Product. Den fengende låta Batches`n´ Cookies har hin med Sophia Eris på laget, skjekk ut videoen her:

5. Angel Haze – Echelon (It´s My Way) 3.35

RadiOrakel favoritt Angel Haze er aktuell med en musikkvideo til låta Echeleon som kom tidligere i høst som er vert å skjekke ut. Låta er også å finne på det kommende albumet Dirty Gold. Jeg anbefaler også å sjekke ut Angel Haze´s 30 Gold freestyle serie  hvor hin rapper over andre rappere sine låter, en ny låt hver dag for 30 dager. Du finner låtene til gratis nedlastning med hins tumblr: http://alaskayxxng.tumblr.com/

6. Ejecta – It´s Only Love 3.26

Duoen Ejecta kommer med forste skiva Dominee neste maaned paa Driftless Recordings. Gjennomgaende tema er lengsel, tristesse og anger. For den tid kan vi kose oss med andre singelen It’s Only Love.

7. Ama-Dots – Hit Girls 2.22

Ama…Dots er enda et punk band som holdt på å ende i obskuritet men takket vaere blogger og internett har ikke musikken deres gått tapt. De var et fire-stykk punkband fra Milwakkee, WI som holdt paa fra slutten av 70-tallet til midten av 80-tallet men ga bare ut en 7″. Det er ryktr om en annen innspilling med legendariske Chicago produsent Iain Burgess.

8. Screaming Females – Ancient Civilization 5.39

New Jersey punkrockerene i Screaming Females kom nettopp ut med en split 7″ med bandet TenementRecess Records. Ancient Civilization er deres bidrag til denne utgivelsen.

9. White Lung – Blow It South 2.25

Vancouvers White Lung jobber med en ny full-lengder , imellomtiden kommer de ut med 7″ Song About The South 5. november på Deranged Records, Blow It South er A-siden.

10. Aye Nako – Start Talking 2.41

Queer + Pop-Punk= sant. De siste årene har queer miljøet vokst og blitt en større del av punk kulturen. En sjanger speisielt omfanget av queers er pop-punk med band som RVIVR, People Watching, Sourpatch og Aye Nako. Pop-punk er ikke bare middelklasse, hvite cis menn(se: Green Day/ Blink 182) men heller blitt soundtracket til en voksende queernation. Her på playlista får dere Still Talking som er åpninskuttet til Aye Nako´s nye skive Unleash Yourself.

 11. The Knife – Raging Lung (Hannah Holland remix) 7.15 

The Knife er manifestet av dansegulv politikk. Med fokus på dansbar og eksprimentell musikk og dets politiske aspekter.  De ga nettopp ut en remix 12″ hvor de fikk med seg Berlin feministelektro prosjektet Planningtorock til å gjenskape Full Of Fire, resultatet; Let’s Talk About Gender Baby, Let’s Talk About You And Me. og på B-siden fikk de London klubbveteran Hannah Holland til å remixe Raging Lung.

12. Natasha Khan & Jon Hopkins – Garden´s Heart 3.50

Jon Hopkins har laget soundtracket til filmen How I Live Now og fått hjelp på en av låtene av Bat For Lashes´Nastasha Khan. Sammen har de laget låta Garden´s Heart, ute 7.oktober på Parlophone.

13. Kelela – Enemy (prod. Nguznguzu)

På Kelelas debut utgivelse Cut 4 Me har hin fåt  med seg en handfull dyktige produsenter, blant dem Nguzguzu som har produsert låta Enemy. En spennende ny artist jeg gleder meg til å høre mer fra fremover. Link til gratis nedlastning : http://fadetomind.net/kelela/

14. Dream Koala feat. Soko – Ocean 5.48

Dream Koala kommer med en ny versjon av låta Ocean hvor hin har fått med seg den franske artisten Soko:

15. Laurel Halo – Ainnome 7.14

Endelig er Laurel Halo´s nye album Chance Of Rain her, og med første singelen Ainnome fortsetter en av mine favoritt produsenter om dagen med å lage nyskapene techno musikk for din lytteglede.

 

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste Mars 2016 #1

  1. The Sapphics – Stay High, Get Loaded. 2.14    ...
Read More