radiOrakel Playlist November 2011

CD1

 1. Wild Flag – Electric Band (3:33)
  Wild Flag er klar med sin nye singel fra den selvtitulerte debutplata deres. Electric Band høres nettopp sånn ut, en catchy, poppa rockelåt fra et band som elsker det de holder på med.
 2. Hanne Kolstø – Riot Break (3:03)
  En artist som definitivt er i vinden om dagen, Hanne Kolstø fortsetter å få uhemmet skryt for sin solodebut Riot Break. På tittelsporet viser hun igjen vokale muskler over gyngende trommer, synther og lag på lag med koring.
 3. The Dø – Slippery Slope (2:42)
  Den fransk/finske duoen The Dø er tilbake med andreskiva Both Ways Open Jaws, og singelen Slippery Slope er en rytmisk og dansbar sak, i noenlunde samme landskap som M.I.A. og Santigold. Låten begynner rolig, før den eskalerer til et tilfredsstillende og passe skrikete klimaks.
 4. The Big Pink – Stay Gold (AraabMUZIK Remix) (2:58)
  I denne remiksen av The Big Pinks singel, Stay Gold, gir produsenten AraabMUZIK dem et funky og shoegaze-aktig syntetisk sound. Hip-hoptrommer og en sterk melodi holder låten plantet til jorda, mens synth og gitar drar den mot skyene. Skiva Future This kommer på nyåret.
 5. Hedvig Mollestad Trio – Ashes (4:29)
  Gitarist Hedvig Mollestad Thomassen er utdannet fra Musikkhøyskolen og spiller bla med Jarle Bernhoft, Hilde Marie Kjersem, VOM, og Trondheim Jazzorkester. I denne trioen er det derimot god gammeldags rock som gjelder, og bandet sjonglerer blues, rock og jazz på mesterlig vis. Spilt inn live i studio, dette er virtuos og groovy jazz/rock med en særegen nerve og intensitet.
 6. Snigmord – Alt Har En Pris (3:12)
  Veteranene i dansk/norske Snigmord spiller bunnsolid pønk som sparker. Deres nye demo finnes på internettet og anbefales varmt hvis man liker melodisk pønk av den gamle skolen.
 7. Class Actress – Love Me Like You Used To (3:52)
  Synthpopheltene i Class Actress fortsetter sitt korstog for høy kvalitet på dansegulvet, og har med vokalist Elizabeth Harper en frontfigur med stjernekvaliteter utenom det vanlige. Denne låten har et enormt refreng og stemningsfulle synther, og er hentet fra skiva Rapprocher, som er ute nå.
 8. Nneka – My Home (4:08)
  Nigeriansk-tyske Nneka spiller en slags soul/hip-hop/reggae-amalgam med solide beats og sterke vokalprestasjoner. Hun spilte nylig på Oslo World Music Festival, og skiva Soul Is Heavy er i butikkene nå. Nneka har en særegen stemme og politiske tekster, og sammenlignes ofte med Lauryn Hill og Erykah Badu.
 9. Blouse – Videotapes (3:01)
  Portlandbandet Blouse slapp nylig sin selvtitulerte debut, og låten Videotapes høres ut som en vindskeiv og slitt kassettkopi av en 80-/tidlig 90-tallshit du aldri har hørt før. Charlie Hiltons myke stemme svever rundt, ikke helt våken, over synther og trommer, og lydbildet er tilgriset og drømmende.
 10. Arctic Flowers – Vexed (3:08)
  Enda mer Portland, med det ferske bandet Arctic Flowers, som nylig solgte ut den første pressingen av sin debut-LP Reveries. Dette låter som klassisk anarko-pønk, og gitaristen spilte tidligere i Signal Lost. Stemningsfullt og mørkt, dette er kvalitetspønk av ypperste klasse.
 11. Dominique Young Unique – Gangster Whips (2:49)
  19 år gamle Dominique fra Tampa, Florida ligger ikke på latsiden. Hun ga nettopp ut sin tredje mikstape med basstung elektro-rap, Stupid Pretty, og har en særegen stil der hun blander høytempo-rapping og hooks sømløst. Gangster Whips er catchy og røff, med en synth- og perkusjonsdrevet monstergroove.
 12. Vanity Vanished – Daniel Day (2:48)
  Askerbandet Vanity Vanished spiller musikk man kan putte i den lettvinte ‘alternativrock’-båsen, men bandet fortjener så mye mer enn det. Låten Daniel Day er en energisk og velskrevet energibombe av en låt, med interessante rytmer og smarte akkorder, og en ekstravagant vokalprestasjon fra vokalist Iselin Sørvoll. Dette er et band som det blir spennende å følge i fremtiden.
 13. M83 – Reunion (3:55)
  Anthony Gonzales og hans M83 har fått skryt over hele fjøla for deres siste album Hurry Up, We’re Dreaming, og låten Reunion er enda et høydepunkt fra denne skiva. Discorytmer, synther og gitarer, blandet med en enorm romfølelse gjør at sangen høres ut som en låt for dansing i vektløs tilstand.
 14. Lars Vaular & John Olav Nilsen – Som I En Siste Dans (3:09)
  Loddefjordsprinsene Lars Vaular og John Olav Nilsen har endelig gått sammen og spilt inn en singel. Som I En Siste Dans er hentet fra Vaulars ferske album, Du Betyr Meg, og er en midtempo ‘banger’ der begge aktørene får skinne og gjøre det de kan best. Melankolien ligger tykt utover låten, og teksten er som forventet knallsterk.
 15. Maya Vik – Every Single Day (Royalty Little Black Dress Remix) (7:06)
  Montée- og Furia-bassist Maya Vik er klar med sitt nyeste kunstprosjekt, som inkluderer en bok, fotoutstilling og en LP. Hennes tydelig Prince-inspirerte funkpop blir her remikset av London-duoen Royalty, som gir en alternativ vinkling av låten Every Single Day, men med de samme virkemidlene som originalen. Det er fremdeles 80-talls synthfunk som gjelder, men litt ryddigere lydbilde og tyngre bass gjør dette til en spennende remiks for dansegulvet.

CD2

 1. Phantogram – Don’t Move (4:18)
  Duoen Phantogram er tilbake med en knallåt. Don’t Move er en samplebasert og voldsomt catchy sak, med en funky beat og Sarah Barthels fløyelsmyke røst i front. Bandets nye EP Nightlife er ute nå.
 2. Amor de Días – Bunhill Fields (2:13)
  Amor de Días er en duo bestående av Alasdair MacLean fra The Clientele og Lupe Núñez-Fernández fra Pipas, og låten Bunhill Fields er hentet fra skiva Street Of The Love Of Days, som er ute nå. Det er en rolig og behersket, men dansbar låt med variert instrumentering, og både celloer, trompeter, og trommemaskiner får bli med. Vokalist Núñez-Fernández hvisker mykt i ørene dine, mens låten bygges opp og brytes ned på mesterlig vis.
 3. EMA – Angelo (3:25)
  Låten Angelo er b-siden til EMAs siste singel, Marked, og er en annerledes og groovy sak, der hun har med et gjestebidrag ved rapperen Mz’Gorjis. Mens beaten er minimalistisk, er EMAs vokal alt annet, og bråkete synther og gitarer gir låten en slags shoegaze-inspirert feel.
 4. Bleached – Searching Through The Past (3:36)
  Bleached sin nye singel er en god gammeldags girlgroup poplåt, men med søplete gitar og en solid hook. Søstrene Jessica og Jennifer Clavin minner om en litt mer innrøykt slacker-variant av Dum Dum Girls, og 7″ kommer i desember.
 5. Real Estate – It’s Real (2:49)
  New Jersey-kvartetten Real Estate har med skiva Days levert en solid søknad til årets indieskive. De sprenger på ingen måte grenser, men deres hyggelige gitarpop har likevel kvaliteter som hever dem over den gemene hop i den tradisjonsfikserte indiesfæren. Låten It’s Real er et høydepunkt, med sitt uimotståelige refreng man rett og slett aldri går lei.
 6. Anti Social Rejects – Reis Kapitalskjit (1:50)
  Det legendariske crustpunkbandet A.S.R. er tilbake med en låt der de sier det de har på hjertet angående oljeboring i Lofoten og Vesterålen. RadiOrakels egen Hælgar skrikesynger, og låten er melodisk og kjapp.
 7. Azealia Banks – 212 (3:26)
  New York-produsenten og MCen Azealia Banks er uten tvil en kommende stjerne i hip-hopverdenen, og hennes låt 212 er en skitten og dansbar sak med en tribal-inspirert electrobeat som oser av ‘attitude’. Hun får vist frem både sine rappe- og syngeskills, og låtens klimaks når uante høyder. Låten, og flere andre, finner du gratis på internett.
 8. North Highlands – Steady Steady (3:35)
  Brooklyn-bandet North Highlands spiller velskrevet og dansbar pop, som ikke har rent få likheter med våre egne Razika. Catchy gitarpop med en solid beat og vokalharmonier i fleng, på skiva Wild One som er ute nå.
 9. Jakob Håkon Band – Dama Fra Østkanten (3:31)
  Damene fra Storhaug på Stavangers østkant er noe for seg selv, mener Jakob Håkon Band. RadiOrakels journalist Håvard og hans bandkollegaer har her laget en latterlig catchy pop-punklåt med en simplistisk og repetitiv tekst om lidenskap, nonkonformitet, annerledeshet, “blod, tårer, slosskamp og støy”.
 10. Grimes – Oblivion (4:12)
  Montreal-bandet Grimes er klar med sin nye skive Visions i januar, og singelen Oblivion er en mørk og spretten låt med skumle lyder og et hook som setter seg på hjernen din.
 11. Valkyrien Allstars – Tenker På Deg (4:27)
  På Valkyrien Allstars tredje album, Ingen Hverdag, har trioen skrudd ned tempoet litt, og singelen Tenker På Deg er et prima eksempel på at de behersker balladeformatet også. Dette er en sart og vakker låt som passer perfekt til både slowdans på nachspiel og ved frokostbordet morgenen etter.
 12. The Suzan – Devils (2:52)
  Den siste singelen til det japanske bandet The Suzan er en kjapp og drivende indierocklåt med pønka energi og en besnærende engelsk diksjon. Orgelet og trommene skaper fremdrift og trøkk, og ’60-tallsestetikken er definitivt i behold. Hentet fra skiva Golden Week For The Poco Poco Beat.
 13. Forza – Snatch (4:39)
  Bandet Forza ble dannet på et asylmottak i Bergen, og har en særegen blanding av stilarter som kan samles under den upresise paraplyen “verdensmusikk”. Bandet har spilt en rekke konserter i inn og utland, og spilt på treff som SXSW og by:Larm. Et spennende band med et spennende uttrykk.
 14. Sôley – I’ll Drown (3:33)
  Sóley fra Island er ute med sitt nye album We Sink, og singelen I’ll Drown er en rolig og dyster låt med piano, vokal og perkusjon. Det låter varmt og vakkert, men med en konstant krypende undertone av melankoli og ubehag.
 15. Ume – Captive (4:00)
  Austin-trioen Ume spiller drivende og tung indierock med mye gitarer og vokalharmonier, og det låter storslått og innbydende. Bandet, og spesielt vokalist/gitarist Lauren Larson, får vist frem både instrumental- og låtskriverskills, og det låter storslått og gjennomført. Skiva Phantoms er ute nå.

  Bonus

 16. James Blake – A Case of You (2:57)
  På sin nye EP Enough Thunder har James Blake gått bort fra den sedvanlige dype og overveldende bassen, til fordel for mer tradisjonelle singer/songwriter-virkemidler. Her har han også spilt inn en ganske så nydelig cover av Joni Mitchells A Case Of You, med bare naken vokal og piano.
More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE JUNI #2

  1. Acid Arab  –  Gul l’Abi (ft. A-WA)   4.15 2. Khruangbin ...
Read More