radiOrakel Playlist Mars 2012

CD1

 1. Sandra Kolstad – Right Now (3:33)
  Første smakebit fra Sandra Kolstads kommende andrealbum er ute, og den er en knallåt! Supercatchy, spretne synther og en minneverdig melodi gjør låten til en garantert dansegulvsfyller. Skiva kommer i september.
 2. Frankie Rose – Gospel/Grace (3:02)
  Albumet Interstellar er det første Frankie Rose gir ut under eget navn, men hun har allerede en solid fartstid som artist, med en rekke store band på CVen. Skiva er også forbløffende gjennomført og stilren til å være en debut, og produksjonen og låtene er massiv, bunnsolid og profesjonell. Med begge beina plantet i 80-tallet, hodet i verdensrommet, og The Cure som nærmeste referansepunkt er Gospel/Grace en storslått og dynamisk poplåt.
 3. School Of Seven Bells – Love Play (4:12)
  Love Play er en seig elektropoplåt fra New York-duoen School Of Seven Bells. Storslått og atmosfærisk med et massivt refreng og masse trøkk i bånn, dette er et av høydepunktene fra den nye skiva Ghostory, som er ute nå.
 4. K-Holes – Rats (2:17)
  Brooklyn-pønkerne i K-Holes slipper skiva Dismania 1. mai, og låta Rats er en skitten og støyende affære. Gitarene bråker i vei over en enkel trommebeat, og en saksofon stikker opp gjennom grumset sammen med den snerrende vokalen. Et forfriskende stykke sleaze-pønk!
 5. Alex Winston – Fire Ant (3:00)
  I April kommer endelig debutalbumet til Alex Winston, King Con, og singelen Fire Ant er en drivende indiepoplåt med store temposkifter og en melankolsk atmosfære. Like deler westernsoundtrack, marching band og synther, den underliggende stemningen gjør hårnålssvingene lettere å svelge, og låten blir aldri kjedelig.
 6. Sleigh Bells – End Of The Line (3:38)
  Støypopduoen Sleigh Bells dundrer avgårde på sitt kritikerroste andrealbum Reign Of Terror, men låten End Of The Line er et godt eksempel på hvordan de har klart å fornye seg og tilføre dybde til sitt noe begrensede univers. En klassisk ballade med cleane gitarer og melankolsk tekst, men uten å miste noe av trøkket og intensiteten de er kjent for.
 7. THEESatisfaction – Enchantruss (2:51)
  Den futuristiske R&B/Soulduoen THEESatisfaction slipper skiva awE naturalE på Sub Pop i slutten av måneden, og på Enchantruss gjester rapperen Palaceer Lazaro fra Shabazz Palaces. Det låter mørkt og sjelfullt, med skumle vokalsamples og solide vers fra alle tre aktørene.
 8. EMA – Take One Two (2:44)
  Pengene fra salget av singelen Take One Two fra Erika M. Anderson går til den veldedige organisasjonen Jamie Isaacs Foundation, som jobber mot mobbing. Låten er en dempet affære med kassegitar, synth og en sterk og oppmuntrende tekst. Videoen viser EMA og hennes vennegjeng av ‘freaks and misfits’ i et gammelt opptak fra ’90-tallet. Det oppfordres sterkt å stikke innom iTunes og kjøpe låten og støtte en god sak.
 9. Highasakite – Winners Don’t Come Easy (3:42)
  Trioen Highasakite består av folk fra Your Headlights Are On, PELbO og Sacred Harp, og med den kritikerroste debutskiva deres All That Floats Will Rain under beltet og bekreftelse fra Pstereo- og Øyafestivalen er de virkelig i vinden for øyeblikket. Sistesingelen Winners Don’t Come Easy er en super innfallsvinkel til skiva, med en catchy melodi, futt i rytmeseksjonen, og et unikt lydbilde.
 10. Mirel Wagner – The Road (2:42)
  Finsk-Etiopiske Mirel Wagner er et navn å følge med på fremover, hun spiller blant annet på SXSW. Singelen The Road er en naken og bekmørk folklåt med bare kassegitar og hennes unike, rustikke stemme, og det låter håpløst, mollstemt og spennende.
 11. Crystal Castles – Suffocation (HEALTH Remix) (3:28)
  Crystal Castles har akkurat bekreftet at deres tredje album kommer til sommeren, og smakebiten Suffocation har fått en nydelig remiks av HEALTH. Den fortsetter litt i samme tralta som forrige skiva, med tungt prosessert vokal og mørk og trykkende stemning. Lover godt for fortsettelsen!
 12. Julia Holter – In The Same Room (3:58)
  På låten In The Same Room leverer Julia Holter et solid stykke drømmepop med et velorkestrert arrangement og et nydelig lydbilde. Smarte vendinger og inspirasjon fra klassisk musikk i en indiepop-kontekst gir Holter en unik stemme i indielandskapet, og skiva Ekstasis er ute i disse dager.
 13. Belle Histoire – Stay Awhile (3:11)
  Indiepopbandet Belle Histoire fra Cincinnati er under et år gammelt, men deres nye EP, I Can Tell, viser at de allerede har et særegent sound. Låten Stay Awhile kjennetegnes av en slentrende groove og stor musikalitet, med hint av americana, og en varm, kraftig, og innbydende stemme i frontfigur Jane Smith. Debutalbumet kommer i sommer.
 14. Kinny – Big Fat Liar (3:21)
  Bergensbaserte Caitlin Simpson er en kanadisk tidligere operasanger som nå synger jazza soul under navnet Kinny. På den nye skiva Can’t Kill A Dame With Soul, som er produsert av bergenske Souldrop, leverer hun sjelfull og groovy R&B med sin kraftfulle stemme. Låten Big Fat Liar er tung og drivende, med keyboards, dundrende trommer og fet bass.
 15. Silver Swans – Arrows (4:01)
  Synthduoen Silver Swans er nå ute med skiva Forever, og Arrows er en drømmende danselåt, med synthpads, funky trommer, og et karibisk-inspirert refreng. Ann Yu og Jon Waters kommer fra San Fransisco men kunne lett vært svensk, og popteften er definitivt vedlikeholdt.Bonus:
 16. John Olav Nilsen og Gjengen med Nils Bech – Vinterkarusellen (3:55)
  En uvanlig sammensetning på papiret, John Olav Nilsen og Nils Bech fungerer overraskende bra sammen på den nye singelen Vinterkarusellen. Begge får vist frem sine sterkeste sider over Gjengens bunnsolide samspill, og låten er sedvanlig ’80-talls og catchy som pokker.

CD2

 1. Colleen Green – Goldmine (2:32)
  Nye skiva til Colleen Green, den Descendents-refererende Milo Goes To Compton, er ute nå, og låten Goldmine er en midtempo rockelåt med krystallklart og kraftfullt komp som står i sterk motsetning til den utydelige vokalen som svømmer i romklang. Det låter minneverdig og nynnbart, og er en flott inngangsport til resten av skiva.
 2. Charli XCX – I’ll Never Know (3:53)
  Låten I’ll Never Know er gitt ut i samarbeid med Red Bull, og viser Charli XCX fra en ny side. Dette er blodcatchy og dansbar elektronisk solskinnspop med en melodisk beat og trommer med fremdrift.
 3. Susanne Sundfør – White Foxes (4:03)
  Genierklærte Sundfør er straks ute med den etterlengtede oppfølgeren til 2010s fabelaktige The Brothel, og The Silicone Veil slippes i slutten av måneden. Singelen White Foxes er som forventet suveren, og er et enkelt og greit et emosjonelt rystende mesterverk som krever gjentatte lyttinger, men er samtidig umiddelbart iørefallende. Susanne Sundfør er en nesten overnaturlig komplett artist, og forventningene til skiva er skyhøye.
 4. Screaming Females – It All Means Nothing (4:10)
  New Jersey-bandet med det passende navnet Screaming Females er ute med førstesingelen til den kommende skiva Ugly, som slippes i april. Dette er en midtempo og melodisk indielåt med all gitar-pyroteknikken man forventer fra Marissa Paternoster og hennes kumpaner.
 5. Ana Tijoux – Desclasificado (3:26)
  Den chilenske rapperen Ana Tijoux er ute med tredjeskiva La Bala, og befester sin posisjon som en av de største innen latinamerikansk hiphop. Her er tunge beats blandet med strykere og blåsere, og det låter storslått og majestetisk. Det låter faktisk så bra at man ikke trenger å snakke spansk for å få utbytte av låten Desclasificado, hennes politiske engasjement skinner gjennom og gjør både skiva og låten til et svært hyggelig bekjentskap.
 6. Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company (4:52)
  Marissa Nadler slipper sitt nye album The Sister i slutten av mai, og smakebiten The Wrecking Ball Company er en dempet og emosjonell låt med fingerspilt gitar, minimalistisk komp, og et hav av klang på den evokative stemmen. Låten utvikler seg sakte og vokser over de nesten fem minuttene, i et smakfullt arrangement som holder på interessen hele veien gjennom.
 7. Superhumanoids – Geri (2:22)
  LA-bandet Superhumanoids lader opp til albumslipp med singelen Geri, og den er en meget sterk låt! New wave-trommer og pulserende synther hentet fra det glade ’80-tall, legger et kjølig og mangefasettert underlag for de to vokalistenes melodiske krumspring. Skiva Exhibitions kommer etter hvert.
 8. Santigold – Disparate Youth (3:42)
  RadiOrakel-favoritten Santigold er tilbake med den ‘vanskelige andreskiva’ Master Of My Make Believe, som kommer 1. mai. Førstesingelen Disparate Youth er en groovy låt som fortsetter der hun slapp på førsteskiva, med dub- og reggaeinnflytelser, speisa samples, og en basslinje lånt fra Making Plans For Nigel av XTC. Det svinger godt, og låta vil nok bli en gjenganger på byens dansegulv fremover.
 9. 2:54 – You’re Early (4:09)
  De britiske søstrene i 2:54 slipper singelen You’re Early i begynnelsen av april, og den er en stemningsfull og gotisk drømmepoplåt med tydelige ’90-tallsvibber. Det låter mykt og vakkert, men rocka og støyende, og melodien setter seg på hjernen. Dette lover svært godt for fortsettelsen.
 10. La Sera – Break My Heart (2:09)
  Kickball Katy og hennes La Sera fortsetter promoteringen av den kommende andreskiva Sees The Light, og andresingelen Break My Heart er en sukkersøt fuzzpoplåt med Katys karakteristiske vokal i front og en catchy melodi som gjør at de to minuttene låten varer flyr forbi, og man får lyst til å høre den igjen og igjen. Godt gammeldags pophåndverk av ypperste klasse fra Vivian Girls-frontfiguren.
 11. Hanne Hukkelberg – My Devils (4:02)
  Avantpopartisten Hanne Hukkelberg lager vanskelige og utilgjengelige poplåter, som likevel i bunn og grunn er popmusikk og kan nytes som sådan. My Devils, hentet fra sisteskiva Featherbrain, er en catchy og minimalistisk låt med et spesielt lydbilde, og er nok en av de mer tilgjengelige låta på skiva. Dette er spennende musikk som krever sitt av lytteren, uten å være unødvendig komplisert.
 12. Beach House – Myth (4:19)
  Baltimore-duoen og radiOrakel-favorittene i Beach House er de fremste ambassadørene for drømmepopsjangeren, og slipper sitt fjerde album, Bloom, i mai. Førstesingel Myth fortsetter der forrige skiva, kritikerfavoritten Teen Dream, slapp, og bygger videre på rammeverket uten å endre for mye på formelen. Det er fremdeles snakk om melodisk, vakker og velskrevet pop, og låten har et knallsterkt refreng du kommer til å nynne på i tide og utide fremover.
 13. Sauna – Wanting You (3:17)
  auna er et garasjepopband fra Denver som lager skranglete låter med surfgitarer og ‘girl group’-koring. Nerdete tenåringsindie med solide hooks, Wanting You og EPen The Teen Angst Tape er tilgjengelig nå på et internett nær deg.
 14. Hunters – Acid Head (2:45)
  Acid Head er den nye singelen til bandet Hunters, og den er en skitten rockelåt med ’90-tallsvibber. Det låter rått og tungt, og det repetitive riffet blir variert akkurat nok til at man ikke går lei. Låten er nok i sitt rette element når den fremføres i en skitten kjeller, men mens vi venter på at en Osloklubb skal ta ansvar og booke bandet hit, kan den høres på radiOrakel fm 99,3.
 15. The Little Hands of Asphalt – Fitzcaraldo (3:34)
  Sjur Lyseid og hans Little Hands Of Asphalt er ute med andreskiva Floors, som har fått strålende kritikker. Velarrangert og melodisk pop med ‘Cheers’-pianointro og finurlige tekster, dette er selve definisjonen på Oslo-indie.Bonus:
 16. Norah Jones – Happy Pills (3:35)
  Voksenpopdronninga Norah Jones slipper snart den Danger Mouse-produserte skiva Little Broken Hearts, og førstesingel Happy Pills er en melodisk perle med en slepen groove. Stemmen er fremdeles i en klasse for seg selv, og den litt røffere produksjonen kler låten, som i seg selv er en stilstudie i hvordan å skrive minneverdige hooks.
More from Musikkredaktør

radiOrakel spilleliste juni 2014 #2

1. Dark Times – Be Cool Punktrioen Dark Times har mye på...
Read More