RADIORAKEL PLAYLIST MAI 2013 #2

1. Pandreas – Rås 5:41

Landets mest smakfulle jusstudent leverer igjen. Mulig det er vinterdepresjonen som har vinka farvel – den talentfulle Ulsteinvik-gutten Andreas Kleven Rasmussen har i alle fall blitt lysere i uttrykket, og snekra sammen en luskende, lystig, elektronisk sommerbanger. At utgivelsesdatoen egentlig er satt til august er heller ei et minus – eksklusiv lytting på fm 99,3.

2. Ivan Ave – Hands 3:14

Hands (prod. by Fredfades) by Ivan Ave

Når tjommiene dine daglig sutrer over kvaliteten på norsk hiphop, er det ekstra godt å finne en oslokar som både har ekstremt god flyt og mestrer fremmedspråket engelsk. Hvor? På Urørt, selvsagt. Låta er hentet fra Hands EP.

3. Ludvig Moon – Saturday Night 3:20

At tidligere Team Me-gitarist Anders Killeruds hjertebarn, åttemanns- og kvinnesterke Ludvig Moon, har gjort færre spillejobber enn du kan telle på én hånd, er vanskelig å forstå. Bare lytt (og last ned) smakebiten Summer Glow-fi, utgitt på hedmarkslabelen Furuberget, og du fatter hva jeg mener. De melankolske, eksplosive og melodiøse indieskranglerne åpner Volumfestivalen i sommer.

4. Aact Rraiser – Northern Lights 4:39

AACT RRAISER – Northern Lights by Manimal Vinyl

Oslogutta Adrian og Markus er ute med sin første LP, Holy Wind Delta Force, utgitt på Manimal Vinyl borti Statene. Det gir en ny mulighet til å liste dette 2011-slippet. Den 13 spors lange elektroniske miksturen, selv døpt how low can you go-fi, er snasen, snikende, lystig og suggerende, og ender kjapt opp blant årets norske høydepunkter.

5. Simeon Kirkegaard – Last Train Back To My Place 3:43

29-åringen Simeon har allerede rukket å spille musikk i 20 år. Da er det på sin plassmed tittelen Ukas Urørt. For den danske nordmannen, ”dorsken” om du vil, er en jævel på å skrive landeveisrock, med linjer tilbake til 60- og 90-tallet. Låta er hentet fra plata Shoulders Down.

6. Tellef Raabe – kindred 3:34

kindred by Tellef Raabe

Ålesundsgutten Tellef har funnet fram bassrøsten, og utfordrer snill-gutt-inntrykket med en real rundt-bålet-låt som gjør deg mørkredd og varm om hjertet på samme tid. Singelen, som befester 22-åringens posisjon som en av landets mest lovende låtskrivere, gis ut med tilhørende remikser utført av blant andre samfylking og playlistekamerat Pandreas.

7. Nite Sprite – Strut 3:06

‘Nite Sprite’ – Strut (Radio Edit) by ‘Nite Sprite’

Labelen Brilliance’ Diamond Club har vokst seg til å bli en viktig, hjelpende hånd for nye, norske artister, og løfter denne gangen fram den elektroniske lyden av 80-tall. Når Daft Punk har slutta å levere elektrobangers er det godt Nite Sprite tar ansvar, si. Blakk? Det hindrer deg ikke i å sjekke ut denne karen på Tilt 23. mai.

8. Janelle Monáe – Q.U.E.E.N. (feat. Erykah Badu) 5:12

Dronningene av freaky,funky pop Janelle Monae og Erykah Badu samarbeider! og resultatet er Q.U.E.E.N.

11. Tetine- Dream Like A Boy

Tetine – Dream Like A Baby by TETINE

Tetine er et tropicalia dancepunk band fra Brasil som har oppholdt seg i London de siste årene. I april kom de ut med skiva In Loveland With You. Og de har fått med seg legender som Arnaldo Baptista fra Os Mutantes og Alex Antunes fra Akira S & As Garotas Que Erreram

10. Shannon & The Clams – Rip Van Wrinkle 2.12

For å sitere deres band bio: Shannon and The Clams tar dere tilbake til en tid der Judy og Johnny var ditt værste favoritt par, med hjerteknusende vokaler og gitarriff. Som en rock´n´roll  versjon av The Shangri-la´s , Beach Boys og The Ronettes.

11. Alela Diane- About Farewell 3:21

Folk singer-songwriter Alela Diane fra Portland er tilbake, her får dere første singel fra skiva som kommer ut 25.juni.

12. La Femme  – Sut La Planche 2013 3:50

La Femme fra sør-vest Frankrike har de fem siste årene gitt ut flere singler og ep´r og nå er endelig full-lengderen med det passende navnet Psycho Tropical Berlin  her. La Femme er en fin blanding fransk 60-talls ye-ye pop og psychadelisk dansbar punk.

13. Fucking Dyke Bitches – FDB 2:54

Et lite utdrag fra deres bandcamp: ” The name Fucking Dyke Bitches is a reclamation. It was a slur used by our neighbor in reference to the people living in our house. We decided to name our band fucking dyke bitches as a response to the homophobic atmosphere and acceptance of such homophobia in the south.”  Fucking Dyke Bitches tar opp viktig queertemaer og problematikker. Riot-grrl anno 2013. queer revolution now!

14. Bleached – Ride Your Heart 2:51

Søstrene Jessie og Jennifer Clavin sitt prosjekt Bleached kom nylig ut med førtes skiva Ride Your Heart. Bleached lager pønka pop musikk som minner om The Beach Boys sett gjennom et kvinneligperspektiv. De spiller på Revolver 31.mai.

15. Gudrun Gut – Saltacion by Lycrecia Dalt (remix) 8:38

Gudrun Gut – Saltación by Lucrecia Dalt (Remix) by HEM Berlin

Det er et  mysterium at så få har hørt om Gudrun Gut. Hun har nok vært en av de viktigste pioneerene i Berlins undergrunnscene siden starten av 80-tallet. Fra hennes goth post-punk band Malaria! til hennes eksperimentering med elektronisk musikk på 90-tallet fram til idag, hvor hun stadig er like aktiv. Her får dere hennes remix av Lucrecia Dalt.

More from Musikkredaktør

Playlist august -09

1. Razika – Love is all about the timing: Kva gjorde du...
Read More