RadiOrakel Playlist Mai #1

1. Kumbia Queers – Mientes 3.02

Ny video til låta Mientes fra anarkacumbia gruppa Kumbia Queers. For de av dere som ikke har hørt om Kumbia Queers kan jeg fortelle at de er et 6 kvinnesband fra Argentina og Mexico som spiller queer cumbia. Medlemmene har bakgrunn fra punk band og en kan trygt si at de har tatt med seg pønke og DIY sjela med i cumbia prosjektet. For å ikke nevne masse humor, bare skjekk ut noen av videoene deres.

2. Karol Conka – Boa Noite 2.46

Karol Conka er en artist fra Curitiba,Brasil. Hin kom nylig ut med debut albumet Batuk Freak, et album som hin har jobbet med i 4 år i samarbeid med vennen og produsenten Nave Beats. Carol synger om å finne styrke i sin kvinnelighet, hennes politikk sine røtter og sitt nabolag.

3. tUnE-yArDs – Water Fountain 3.03

tUnE-yArDs kommer 5. mai med albumet Nikki Nack, oppgølger til 2011s w h o k i l l. Vi får en smakebit i form av første singelen Water Fountain.

4. Nicky Sparkles – It’s Your Life 2.45

Nicky Sparkles er en artist som holder til i LA, hin har sluppet sin første låt It´s Your Life med følgende musikkvideo regisert av en av mine personlige favoritt artister Geneva Jacuzzi. Og hin er signert på Nicolas Jaar sitt label Other People,to kvalitetsstempler rett der. Gleder meg til å høre mer fra denne artisten fremover.

5. Dye Pack – Jesus Fuck 1.25

Dye Pack er en punk-elektronisk duo fra Bushwick, New York. Duoen består av Vanessa Graves på synth, looper, støy og vokal og Philip Clark på trommemaskin og bass. Philip er en veteran i den elektroniske musikkscenen og har gitt ut musikk siden 1995.

6. Dye Pack – Circle Chair 1.00

Dye Pack kom nettopp med sin første utgivelse, Wake Up Time To Die, som er å finne til gratis nedlastning på deres bandcamp. Ettersom låtene bare er på rundt 1 minutt hver har vi med to låter på playlista. Enjoy!

7. Mr. Little Jeans – Good Mistake(Y & S $500 mix) 5.21

Monika Birkenes , en artist bedre kjent som Mr. Little Jeans er opprinnelig fra Norge men holder nå til i Los Angeles. Mr. Little Jeans kom nylig ut med debutalbumet PocketknifeHarvest Records. På den skiva finner vi låta Good Mistake, en god låt som labelkollega Young & Sick har remixet.

8. Life Without Buildings – PS Exclusive 4.16

Life Without Buildings var et band fra Glasgow som bare ga ut et album, Any Other City, i 2001 (i tillegg til en live skive i 2007) som nå blir reissued.
Life Without Buildings har en veldig karakteristisk og orignal vokalist, Sue Thompson. Sue var egentlig maler og spokenword poet, noe som reflekteres i hins sangstil. Vokalen er som kollager av poesi som blir fremført over musikken. Det er ingen band som høres akkurat som LWB, jeg er glad for å se denne fantastiske skive re-utgitt da det førte til en re-oppdagelse for meg og forhåpentligvis får flere folk øya opp for bandet.

9. Bikini Kill – Jigsaw Youth 2.26

For å feire sitt 25 års jubileum siden Bikini Kill ga ut sin første utgivelse og var en viktig drivfaktor for at riot-grrl bevegelsen startet OG at de har fått tilbake rettighetene over låtene sine (fra Kill Rock Stars) har Bikini Kill bestemt seg for å re-utgi alle utgivelsene deres. Nå er det tid for en re-utgivelse av deres andre EP : Yeah Yeah Yeah Yeah. EPn var originalt en split EP med det engelske riot-grrl bandet Huggy Bear. Nå finner vi istedet ikke før utgitte Bikini Kill låter på B-siden. Dette er utrolig viktige re-utgivelser og jeg håper Bikini Kills musikk og budskap fortsetter å nå unge jenter og queers fremover.

10. Filthy Liars – Home Sweet Homo(In Too Deep) 2.57

Filthy Liars er et queer emo-punk band fra Halifax, Nova Scotia, Canada. De ga nettopp ut skive If All Else Fails(Cry And Cry Again) som er å finne til gratis nedlastning på deres bandcamp: http://filthyxliars.bandcamp.com/album/if-all-else-fails-cry-and-cry-again

11. Sauropod – HaHa 3.18

Som deres facebook side beskriver; Sauropod er hva som skjer hvis du blander poesi med minimalistisk rock, høy-pitchede skrik med søte melodier. Sauropod er et band fra Oslo som jeg blir mer og mer ekstatisk over hver gang jeg ser dem live. De minner meg om Pixies på sin helt originale måte. Hør 3 låter de har nylig lagt ut på youtube her:

12. Vaults – Premonitions 3.35

Premonitions er den første singelen til trioen Vaults fra England. Den er ute 9. juni på National Anthem men du kan høre den via soundcloud nå:

13. Lykke Li feat. A$AP Rocky – No Rest For The Wicked 3.03

Den svenske artisten Lykke Li får med seg rapper A$AP Rocky på en remix av hins seneste singel No Rest For The Wicked. Hør den her:

14. Juana Molina – Sin Guia No 4.52

Vi har tidligere lista Juana Molina da hin kom med sitt 6. album Wed21 oktober i fjor og vi vil liste en til sang fra dette fantastiske albumet med låta Sin Guia No som nylig har fått en musikkvideo.

15. Dot – Super Moon 4.03

Den LA baserte artisten Kate Ellewanger bedre kjent under navnet dot bestemte seg for å starte et seperatistisk elektronisk label, Unspeakable Records, for å fremme kvinnelige produsenter i bransjen og for å skape en forandring.
Her er hva hun selv har å si om motivasjonen for å starte Unspeakable Records:

The truth of the matter is that nothing in the music industry (or society) is going to change if we don’t have the courage to talk about it. Why is Forbes’s list of [the] highest-paid DJs last year all men? Why do women only make up 10 percent of performers at music festivals around the world? Why is there the automatic assumption that a guy made whatever track you’re listening to, or that if you’re a “female producer/DJ” you probably have someone else making the music for you? Why has technology been gendered as masculine over the course of the 20th century? […] There are so many talented female artists in the business who deserve much more respect than they’re currently being given, which is why I’m creating this platform for women to share their music with the world.

Kate har i satt sammen en samler med flere kvinnelige produsenter hun finner inspirerende. Stream hele mixen her:

16. Natasha Kmeto – Channel 1 3.43

På førnevnte Unspeakable Records mix finner vi blant annet produsenten Natasha Kmeto (som før er å finne på en tidligere RoR-playlist) med låta Channel 1. Natasha Kmeto er oppvokst i California, hvor hin oppdaget elektronisk musikk gjennom sin eldre bror som dro til San Fransisco for å rave og kom tilbake med techno og house skiver som Natasha forelsket seg i. Hin holder nå til i Portland og gir ut musikk gjennom Portland labelet Dropping Gems.

17. Hanne Kolstø – The Clinch 3.13

Ny låt fra Hanne Kolstø, fra hins seneste album Stillness and Panic. Med en følgende inspirerende musikkvideo:

18. Perfect Pussy – Candy’s Room 4.20

Perfect Pussy fra Syracause, New York kom med sin første full-lengder Say Yes To Love forgje måned og denne måneden står de for Rookie Magazine sin Theme Song. I den anledning har de valgt å covre Bruce Springsteen sin låt Candy’s Room.
Les intervju med vokalist Meredith Graves hvor hin prater om selvbilde + selvkjærlighet, (mainstream)mote og det å jobbe med å lage ballkjoler til unge jenter : http://www.rookiemag.com/2014/04/theme-song-perfect-pussy/


karol-conka

More from Musikkredaktør

Playlist – April 10

Botten Är Nådd – Masshysteri (2:54): Deilig svensk pønk, tidlegare kjent...
Read More