RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2013 #1

 

 

 

 

 

 

1. Juniper Rising – Day Dream For A Friend 2.48

Day Dream For A Friend by Juniper Rising

Holly Overton og Diana Potakh, tidligere en del av psych-rock bandet American Sun, startet Juniper Rising for å musikalsk eksprimentere med deres kjærlighet for tidlig country musikk. Kassetten låta Day Dream For A Friend er hentet fra ble nettopp utgitt på Burger Records.

2 Anja Elena Viken – Født Forbrytar 3.03

Født Forbryter by Anja Elena Viken

Bergens artist og kjeltring Anja Elena Viken kom nettopp ut med låta Født Forbryter. “Eg var født forbrytar baby det er det eneste eg vet” .Hun har bare lagt ut et par låter men har med de vist seg som en av landets mest spennende nye artist og låtskriver. Radiorakel elsker Anja Elena Viken!

3. Sibille Attar – Julian, I Want To Be A Dancer 2.35

Sibille Attar – Julian! I Want To Be A Dancer! by SIBILLE ATTAR

Sibille Attar er en Stockholm basert sanger som høster lovord i hjemlandet. Julian, I Want To Be A Dancer er fra skiva Sleepyhead som kom ut tidligere i år.

4. Kim Deal – Hot Shot 2.44

Kim Deal – Hot Shot by MekongDeltaMusic

KIm Deal, best kjent som bassist i Pixies og gitarist i The Breeders, har spilt musikk siden starten av 80-talletr og er stadig like aktiv. The Pixies har turnert mye de siste 10 årene , The Breeders kommer med en 3-CD box sett på 20 års markeringen til Last Splash (forøvrig et av de mest perfekte popalbumene utgitt) og på toppen av det hele har Kim kommet med et par singler som soloartist. Nylig utgitt er singelen Hot Shot som er begrenset til et opplag på 1000 kopier som er tigjengelig på www.kimdealmusic.com.

5. Inga Copeland – A World In Danger iii 2.03

a world in danger iii w/scratcha dva by cplnd

Inga Copeland , også kjent som den ene halvdelen av Hype Williams, har også låter som solo artist liggende ute på soundcloud. Inga la ut en gratis mixteip, Higher Powers,  hvor vi finner låta A World In Danger iii.

6. xOhNo – I, Castaspella 3,30

xOhNo er et diva pop prosjekt med Donna og Dr.WOW fra Olympia, Washington.  xOhNo dedikerer seg for å gi dere den beste, vakreste pop musikk fordi dere fortjener det. Debutalbumet kan dere kjøpe til valgfri pris på deres bandcamp. Sjekk ut videon til I, Castaspella her:

7. Gun Outfit – Flying Low , Maria 3.42

Flyin’ Low, Maria by GUN OUTFIT

Gun Outfit er også et band som var basert i Olympia, WA men har nå flyttet til Los Angeles og nettopp utgitt skiva Hard Coming Down. Med skiva ga de også ut en kortfilm “Where´s Anton” som følger Gun Outfit rundt i LA som anbefales å sjekke ut. (se traileren her : http://vimeo.com/58041699#at=0)

8. The UV Race – Speed Freak 2.28

Jeg vet ikke som mye om The UV Race. Det jeg vet er at de er fra Melbourne , Australia, lager skranglete pønk med mye humor og  ikke er redde for å ha med utradisjonelle pønkeinstrumenter som harmonica og keyboard.

9. LOVELOVELOVE – Eye See You 2.47

LOVELOVELOVE – Eye See You by Kakao Musikk

LOVELOVELOVE er et støy/pop band fra Oslo som jeg gleder meg til å høre mer av fremover. Eye See You er førstesingel til kommende debutskive som de slipper til høsten på Kakao Musikk.

10. Charli XCX feat Brooke Candy- Cloud Aura 2.45

CHARLI XCX – CLOUD AURA feat. BROOKE CANDY // J£ZUS MILLION by charlixcx

Charli XCX er en spennende popartist fra England. I år kom hun med første skive True Romance, etter flere EP´r og mixteips. Med seg på singelen Cloud Aura har hun fått med seg en annen ny, spennende artist, nemlig rapper Brooke Candy.

11. Digable Planets – 9th Wonder (blackitolism) 4.27

Digable Planets var en rap-gruppe aktiv i New York på starten av 90-tallet. I 1994 kom de ut med et av de beste hip-hop skiver noensine, Blowout Comb. 23.mai i år kom vinyl re-utgivelsen av denne  skiva. Digable Planets har dog ikke fått like mye oppmerksomhet som for eksempel A Tribe Called Quest som holdt på til samme sted og tid. Derfor føles det riktig å ta med låta 9th wonder(blacktolism) på playlista for å gi dem den oppmerksomheten de fortjener.

12. Laurel Halo – Throw 5.26

HDB071A1 Laurel Halo – Throw (Taken From Behind The Green Door 20/05/2013) by Hyperdub Records

Laurel Halo er en Brooklyn basert elektronisk artist og produsent som de siste årene har utgitt en håndfull sterke utgivelser. Singelen Throw er en smakebit fra den kommende skiva Behind The Green Door. Vi gleder oss!

13. Dur-Dur Band – Dooyo 3.50

Dur-Dur Band – Dooyo by Awesome Tapes From Africa

Det blir en del låter fra re-utgivelser på denne playlista. Men noen ganger er det viktig å gi litt ekstra oppmerksomhet til tidligere artister som ikke har fått det ofte på grunn av deres kjønn , legning og/eller nasjonalitet. For å få en riktigere bilde av rockehistorien er det viktig med disse re-utgivelsene. Dur-Dur band var et band fra Somalia og de gav ut mange bra skiver men er altså ukjent for de fleste. Awsome Tapes from Africa står for utgivelsen. For de av dere som ikke har hørt om Awsome Tapes..så er de et label/blog/DJ som har tatt på seg oppgaven å samle og dele fantastisk musikk fra Afrika. Utgivelsen av Dur-Dur band Volume 5 er  et album jeg anbefaler å sjekke ut, her får dere låta “Dooyo” fra samme skive.

14. Austra – Home 4.16

Austra – Home by Domino Record Co

Home er tatt Austras etterlengtede andrealbum Olympia som er ute 17 juni på Domino.

15. Maya Jane Coles feat Karin Park – Everything 4.10

Everything (feat. Karin Park) by Maya Jane Coles

Maya Jane Coles fra England er musikk produsent, lydteknikker og DJ. Maya Jane Coles housemusikk er en gjenganger på mine hodetelfoner og på hennes nye singel Everything har hun fått med seg den svensk/norske artisten Karin Park. <3<3<3

16. Jacqueline Humbert & David Rosenboom – Talk 1 8.46

Jacqueline Humbert & David Rosenboom – talk 1 by Unseen Worlds

talk 1 er en del av en låt/skive som heter Daytime Viewing, en låt basert på en analyse av såpedrameserier på TV, og tar for seg bruken av fantasi som en overlevelsemekanisme mot ensomhet og hvordan mennesker prøver å få det hverdagslige til å bli mytologiske proposjoner. Daytime Viewing er en re-utgivelse originalt utgitt som en privat kassett av Jacqueline Humbert og David Rosenboom i 1981. I juni blir den re-utgitt og for første gang tilgjengelig på LP og CD på Unseen World.

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste Mars 2015 #1

  1. Lucky Malice – Dissonans. 3.13 2. Whitey – Death A.M....
Read More