RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2011

CD1

 1. EMA – Milkman (3:20)

  Erika M. Anderson lager i EMA bråkete og deilig pop, som balanserer hårfint mellom for pent og for stygt. Milkman er hentet fra skiva Past Life Martyred Saints.

 2. Like Spinning – How Could I Have Known (5:21)

  Like Spinning er artistnavnet til London-baserte Kari Jahnsen, og her kverner hun ut lavmælt og sofistikert indiepop med passe skranglete lydbilde og mesterlig instrumentering. Hentet fra hennes selvtitulerte EP.

 3. Austra – Beat and the Pulse (4:55)

  Austra er syntetisk kunstpop signert Katie Stelmanis. Beat and the Pulse er kjølig og drivende, uten egentlig å være spesielt dansbar. Skiva Feel It Break er ute nå.

 4. Anni Rossi – Safety of Objects (2:45)

  Denne låten fra Anni Rossis album Heavy Meadow, er elektronisk pop/rock med passe uengasjert vokal, som passer det åpne men fyldige lydbildet perfekt.

 5. Stina Stjern – The Horizon (4:06)

  Stina Stjern kommer fra Namsos, men bor i København og har skrevet den nye skiva Days Like Waves i Brooklyn. Stikkord er gitardrevet indierock med håpefull og slepende vokal, og plutselige, spennende innfall av strykere og støygitar. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 6. Jesse Sykes & The Sweet Hereafter – Ceilings High (4:24)

  Bandet til Jesse Sykes legger et solid grunnlag for Jesse sin herlig hese og utrykksfulle stemme. Countryrock av ypperste klasse, fra skiva Marble Son.

 7. IceAge – Broken Bone (2:30)

  Disse kidsa fra København er knapt sluppet ut av tenåra, men har et spennende og energisk uttrykk, der man hører inspirasjon fra postpunkere som Wire og Joy Division. Ungdommen slår til, og skiva New Brigade slippes nå i juni.

 8. Sandra Kolstad – Praise (5:09)

  Sandra Kolstads kritikerroste album Crux er preget av kjølige synther og Kolstads karakteristiske og sjelfulle stemme. Praise er et kroneksempel på hennes velutviklede låtskriverevner.

 9. Kohinoor – Deal With The Devil (3:41)

  Oslojenta Kohinoor lager stilren R&B der hennes sterke stemme får skinne over funky beats. Skiva Kohi de Browny er i butikkene nå. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 10. Hope I Die Virgin – Acid Lake (4:12)

  Drømmende shoegazeinspirert indierock er Hope I Die Virgins modus operandi. Skiva Is Forever No Way har fått velfortjent oppmerksomhet, og er ute nå på Fysisk Format.

 11. Beastie Boys – Don’t Play No Game I Can’t Win (feat. Santigold) (4:11)

  Santigold gjester på denne Switch-produserte låta fra Beastie Boys nye skive, The Hot Sauce Committee part 2, men det føles nesten omvendt. Santi skinner over reggea-grooven som svinger i vei under gamleguttas klassiske vers.

 12. Fucked Up – A Little Death (4:35)

  Fucked Ups punkeopera David Comes To Life er rett rundt hjørnet nå, og A Little Death er en catchy og melodisk låt som pirrer interessen for resten av skiva.

 13. Maria Due – Better Soon (2:32)

  Maria Due og hennes band All the Other Birds spiller lett, sommerlig indiepop av høy kvalitet. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 14. Low – Try To Sleep (4:12)

  Low består av det mormonske ekteparet Alan Sparhawk og Mimi Parker, som i snart 20 år har gitt ut masse deilig og stemningsfull indierock, med sakte tempo og vakre harmonier. Sisteskiva heter C’Mon og er ute nå.

 15. Waters – For The One (3:01)

  Van Pierszalowski fra California-bandet Port O’Brien har nå startet prosjektet Waters, der han får god hjelp fra en gjeng musikere fra Oslo. Lydbildet er stort og bråkete, men melodien setter seg fort fast på hjernebarken din. Skiva Out In The Light er på vei.

CD2

 1. Architecture In Helsinki – Contact High (Javelin Remix) (2:41)

  Javelin gir det australske bandet Architecture In Helsinki en glassklar og sommerfrisk remiks av deres nye single Contact High. Perfekt lydspor til parkliv og solskinn.

 2. Thurston Moore – Blood Never Lies (5:07)

  Sonic Youth-sjefen Thurston Moore har på sine siste soloskiver lagt støygitaren på hylla og plukket opp kassegitaren, og har sammen med fiolinist Samara Lubelski og harpist Mary Lattimore laget en vakker og stemningsfull plate, produsert av ingen ringere enn Beck. Denne låten er hentet fra nevnte plate, Demolished Thoughts, ute nå.

 3. Amina Sewali – One More Digit (3:45)

  Amina Sewalis swingende, ska-inspirerte indiepop høres forfriskende og spennende ut, og hun er et spennende navn å følge med på videre. Hennes selvtitulerte debutalbum burde være å få tak i nå. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 4. Razika – Aldri (Souldrop Remix) (4:27)

  Bergensprodusentene i Souldrop har her gitt Razikas superfengende låt Aldri en remiks med et litt annerledes uttrykk enn vi er vant med fra ungjentene. Her er det nemlig tung bass og herlige synther som dominerer lydbildet.

 5. Brilliant Colors – How Much Younger (2:56)

  Brilliant Colors er en trio fra San Francisco som spiller pønka og melodisk shoegaze, med snøvlete vokal og passe løst gitarspill. Skiva Again and Again slippes snart.

 6. Hanne Kolstø – The City (3:23)

  Hanne Kolstø, også kjent fra Thelma and Clyde, Post og Love:Fi, lager her syntetisk pop, der hennes sterke stemme griper oppmerksomheten din og ikke gir slipp før låta er ferdig. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 7. Jacques Greene – Another Girl (3:50)

  Another Girl er en stemningsfull technolåt, med sterke R&B-tendenser i vokalsamplene. Akkurat passe behagelig og vakkert, der den varme stemmen balanserer fint mot det elektroniske bakteppet.

 8. Planningtorock – The Breaks (4:36)

  Planningtorock aka Janine Rostron lager synthpop i stil med svenske The Knife, og hennes kontrollerte stemme høres, i motsetning til hva teksten sier, ikke ut som om den skal ryke med det første. Debutskiva W er ute nå.

 9. Rochelle Jordan – How To Feel (3:29)

  Rochelle Jordan kommer fra Toronto og lager iskald og minimalistisk R&B, i stil med byfellene i The Weeknd. Kontrasten mellom frosne synther og Rochelles varme myke stemme gjør henne til en spennende artist å følge med på. Debuten In Search Of… Radio kommer i juli.

 10. Dinah Washington – Slick Chick (Maximum Balloon Remix) (2:57)

  Maximum Balloon er alter egoet til Dave Sitek fra TV On The Radio, som her har tatt bluesdronningen Dinah Washingtons klassiker Slick Chick og oppdatert den med en mørk og pulserende bass- og trommebeat, og gir den en nattlig og skitten fremtoning.

 11. Dark Times – Talk Too Much (2:57)

  Trioen Dark Times fra Oslo spiller bråkete og upolert støypunk, og er et navn å merke seg i Oslos skitne undergrunn. Deres EP ligger ute til gratis nedlastning. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 12. Danger Mouse & Daniele Luppi – Black (feat. Norah Jones) (3:31)

  Danger Mouse har reist til Roma for å spille inn en plate med høyst filmatisk musikk sammen med komponisten Daniele Luppi. Den resulterende plata, naturlig nok kalt Rome, blir gjestet av Jack White og Norah Jones, og sistnevnte låner sin behagelig rufsete stemme til denne låta.

 13. Siri Nilsen – Alt som er ingenting (3:21)

  Dattera til Lillebjørn står støtt på egne bein, og er snart klar med ny plate, der hun får hjelp fra produsentene Jens Carelius og Øyvind Gundersen. Dette er silkemyk minimalistisk folkpop med Siris klokkeklare stemme i front. Spiller på Pilestredet-scenen under Musikkfest.

 14. Yuck – Milkshake (4:05)

  Yuck lager indierock slik man gjorde det på 80- og 90-tallet, og singelen Milkshake er et utmerket eksempel på deres dyktighet i å gjenskape dette soundet. Lo-fi-estetikken er gjennomført, men først og fremst er dette rett og slett en knallsterk låt.

 15. Bon Iver – Calgary (4:10)

  Indiestjerna Bon Iver (eller Justin Vernon for hans mor) har store forventninger knyttet til slippet av oppfølgeren til den moderne klassikeren For Emma, Forever Ago fra 2007. Etter førstesingelen til hans selvtitulerte andrealbum å dømme innfrir han solid, med låta Calgary. Skiva slippes i juni.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST OKTOBER 2012 #2

Abonnér på (nesten) hele playlista i Spotify her 1. Profit feat. Lee “Scratch”...
Read More

1 Comment

Comments are closed.