RADIORAKEL PLAYLIST JULI 2012 #2

Kall det gjerne forskjellsbehandling, men faktum er at RadiOrakel + Øyafestivalen = sant. Som oppvarming til årets festivalhøydepunkt skal hele ti av femten artister på playlista stå på en scene i, eller veldig nær, Middelalderparken 7. – 11. august.
Tune in og gled deg, enten du skal oppleve festivalen via FM 99,3 eller i Middelalderparken.

Hør (nesten) alle låtene på Spotify

1. SBTRKT ft. Roses Gabor – Pharaohs 3:38

Problemer med å huske artistnavnet på London-DJen? Vel, det er også meningen. Aaron Jerome vil heller at folk skal huske låtene han spiller. Og denne synthglade røveren klistrer seg fast i bevisstheten. Mannen med maska spiller på Øyafestivalen i august.

2. Hanna von Bergen – Play By Ear 3:33

Ikke la deg lure av navnet, Hanna er Fredrikstad-jente. Med det zimbabwiske instrumentet mbira mellom hendene har 23-åringen skapt et smånaivt og ærlig uttrykk.

Suddenly this woman walked up to me
Hey, you’re a new Lily Allen
Sure, why not?

Hun ligner kanskje Lily Allen, men låter som ingen andre enn Hanna selv. Og litt CocoRosie.
Hanna von Bergen spiller på Øyafestivalens klubbdag. I mellomtiden kan du nyte denne live-opptredenen.

3. Angel Haze – Werkin’ Girls 3:05

Den 20 år gamle rapperens andre singel fra debut-EPen Reservation er like breial, lyrisk hardtslående og aggressiv som den stormannsgale førstesingelen New York. En singel som to uker etter slippet har sørget for bortimot dobbelt så mange Google-treff på navnet Angel Haze som New York-kollega og miksteip-aktuelle Azealia Banks. Reservation er tilgjengelig for fri nedlastning på Angels hjemmeside.

4. Maya Vik – Oslo Knows 4:18

I fjor høst tok Maya Vik en pause fra Montée-bassen og steg ut på dansegulvet alene med plata Château Faux-Coupe. I august kommer andreskiva, og i den anledning slippes stadig nye porsjoner 80-talls synthfunk. Men hva passer vel bedre enn et gjenhør med fjorårssingelen Oslo Knows før konserten i Middelalderparken?

5. Brita Hansen – Fuel 2:40

Tross et übernorsk navn – Brita Hansen låter temmelig unorsk. Den poppete singelen Miss Moon sikret henne riktignok tittelen Ukas Urørt, men denne støypoplåta er den virkelige perlen i katalogen. Brita Hansen opptrer på Øyas klubbdag, og slipper debutskiva i september.

6. Mazzy Star – Fade Into You 4:56

Med sin småpsykedeliske drømmepop representerer California-gruppa det meste solstaten ikke er. Denne låta, bandet største hit, er trolig et lykkelig gjenhør for mange i MTV-generasjonen. Med David Roback og Hope Sandoval i spissen slapp gruppa fersk, for første gang på femten år i fjor høst. Og mens ryktene albumryktene svirrer, besøker de Øyas minste scene, Klubben. En tier på at det blir trangt og følsomt.

7. Haraball – I Want Your Downs 1:59

Haraball er hardcorebastarden som ble født ut av Tiebreak og Fairfuck, for de med peiling på Kongsbergs hardcorescene. Det et og halvt år gamle bandet leverer klassisk hardcore med 80-tallsreferanser og en gjennomsnittlig låtvarighet på rundt 1:20. Låta er å finne på Fysisk Formats samler Bransjevelter 7, samt 7” Frowns vs Downs utgitt på samme label.

8. Nicolas Jaar – Space Is Only Noise If You Can See 5:42

Nicolas Jaar har laget musikk siden han var åtte gammel. I dag styrer den 22 år gamle chilensk-amerikaneren sin egen label, og har seilt opp som en av de virkelig store navnene innen minimal elektronika etter fjorårsdebuten Space Is Only Noise. I august besøker han Oslo og Middelalderparken.

9. Holograms – Chasing My Mind 2:31

Saftig synth blandet med punk, blandet med pop? I Stockholms garasjer er alt lov. Den selvtitulerte debutskiva er ute nå.

10. Frank Ocean – Sweet Life 4:23

Selv uten en plass blant headlinerne er nok r&b-prinsen fra New Orleans’ første konsert på norsk jord den opptredenen mange Øya-publikummere gleder seg aller mest til. Den ferske debutskiva channel ORANGE er en følsom hymne til kjærligheten, uansett kjønn, og fortjener mange runder på anlegget. Et par runder av denne hyllesten til det søte liv, akkompagnert av funky bass og late tangenter, skader heller ikke.

So why see the world
When you got the beach?

11. St. Vincent – Cruel 3:35

Øya-aktuelle Annie Clark fra Oklahoma, med en fortid i Sufjan Stevens’ turnéband, sto bak en av fjorårets beste utgivelser med tredjeskiva Strange Mercy. Sporet fra høstslippet er både pent og bråkete, fylt av kontraster. Som indiedronninga selv.

12. Friends – I’m His Girl 2:52

New York-bandet har blitt namedroppet som et av de store håpene for 2012, og slapp nylig debuten Manifest!. Øya-konserten vil vise om de lever opp til hypen, men singelen I’m His Girl byr uansett på uimotståelig slapp bass og fengende tekstlinjer. Sjekk for øvrig ut Vad Fan Gör Du fra samme skive – svenskeinvasjonen har nådd New York.

13. Sgrow – Mind Control 4:20

Vilde Nupen og Kristoffer Lislegaard har fått en robot og et menneske til å møtes kun ved hjelp av barytongitar, elektronikk og vokal. Mens de elektroniske lydene er som hentet fra neste århundre, er Nupens vokal følsom og menneskelig. Duoen har fått skryt for sine visuelle liveopptredener, og på Øyas klubbdag kan du selv se dem. Sgrow slipper debut-EPen i løpet av året.

14. Aristillus – New York 3:36

I takt med at antall bandmedlemmer med vitnemål fra fullført videregående har økt fra ett til tre, har Aristillus modnet siden fjorårets glitrende debut Devourded Trees & Crystal Skies. På den seks spor lange andreskiva Two er ”Aristillus-oppskriften” mer uforutsigbar, og bandet på fire låter både mørkere og større. Og aller viktigst – bandet leverer fortsatt melodiøs, frustrert og lettspiselig hardcore. Singelen New York finner du på Fysisk Formats Bransjevelter 7, og 24. august slippes Two på samme label.

15. Anana – Havet (Bendik cover) 3:52

5. oktober platedebuterer trondheimsbaserte Bendik. For å gjøre ventetiden mer spennende har de siden mai sluppet en remiks og en video den 5. hver måned. Denne gangen er det altså Anana, Anniken Jess Iversens, tur. Hun stripper ned låta, framhever teksten, og kurerer alle problemer med nattesøvn på knappe fire minutter. Intet vondt om originalen, men denne er bedre.

Hør (nesten) alle låtene på Spotify

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2012 # 2

Sommeren er her, og ditt lydspor til andre del av juni er...
Read More

1 Comment

Comments are closed.