RADIORAKEL PLAYLIST JULI 2012 #1

 

1. Angel Haze – New York (3:28)

Når en 20-år gammel rapper breialt erklærer at ”I run New York”, er det ikke rart mange tastaturer får kjørt seg. Og åpner du kjeften, svarer den munnrappe dama kontant, akkompagnert av klapping og Gil Scott Heron-samples:

Try to cross me now, you be gone in a coffin
It’s just me, myself and I
Talk tough shit and I’ma beat you till you die
Ask why, because I’m better than you’ll ever be”

EP-en Reservation er ute 17. juli.

2. Modern Love – Alt Vi Kan (3:03)

Jeg kan’ke se meg selv i mørket
Ser bare mørket i meg selv
Alt jeg kan
Gjøre er å gjøre
Alt jeg kan”

Punkbandet Modern Love, inntil ganske nylig kjent som Strike A Match, har uten tvil skrevet det mest fengende, norskspråklige refrenget på lang tid. Låta er et av 24 spor på samleren Bransjevelter 7, utgitt på Fysisk Format og tilgjengelig, helt gratis, fra 6. juli.

3. Wood – This Means No (3:35)

Etter å ha etterlatt et par påbegynte, heller mikroskopiske prosjekter i hjembyen Stavanger, begynte Elsa Skjong  å skrive under navnet Wood i hovedstaden. Og fra et soverom i Oslo har 22-åringen skapt en særegen sound du må ut av landet for å finne referanser på. Med sin CocoRosie-knekk og beskjedne melodi har hun laget en låt som handler om dødfødte forhold og det å søke sympati for den følelsen det å få sympati gir.

4. Tilly And The Wall – Love Riot (3:10)

Hvorfor denne gruppa er oppkalt etter en barnebok er et mysterium. For når Nebraska-gruppa gir lyd fra seg for første gang på fire år, føles det som å bli kastet inn i en bråkete westernfilm hvor du må løpe for livet. Bandet, som markerte seg ved å bytte ut trommer med steppesko, har mer bråkete indierock på lager – i oktober slipper de tredjeskiva Heavy Mood.

5. Jessie Ware – Wildest Moments (3:43)

Baby, in our wildest moments, we could be the greatest”. Etter samarbeider med grupper som SBTRKT, har Jessie Ware virkelig funnet balansen på egne bein. Den Øya-aktuelle britens nyeste singel handler om optimistisk kjærlighet, pakket inn i en storslått blanding av pop, soul, hiphop og RnB.

6. Livstid – Du vil at e skal slå (1:40)

Med sitt tredje bidrag på en Bransjevelter, går Livstid rett i strupen på deg med begge hender og en blanding av crust punk og d-beat. Om du ikke har sjekka ut fjorårets selvtitulerte fullengderdebut på Fysisk Format, har du en sinna halvtime å glede deg til.

7. Azealia Banks feat. Styles P – Nathan (3:24)

Med rastløs danserap og umiskjennelig munnrapphet, og attpåtil veteranen Styles P fra New York-gruppa The LOX på laget, viser den aldri så lille rapsensasjonen at hun har kommet fra Harlem for å bli i ra(m)ppelyset. Mens du venter på hennes første LP Broke With An Expensive Taste, kan du glede deg til EPen Fantasea som slippes 11. juli.

8. Nina Gaarden – Midlertidig lykkelig (2:58)

Nina Gaarden fra Narvik er nok et bevis på at det finnes mye Urørt gull. Styrken i denne sommerlige visepoplåta ligger i de nordnorske tekstlinjenes kontrast mellom melankoli og håp. I balansen mellom det unge og naive i å snurre barbeint og fri rundt på gresset, men samtidig danse på et teppe av frykt og usikkerhet, og innse at dette kun er midlertidig, et øyeblikks lykke. Og nettopp slik oppleves låta: Den gjør deg lykkelig – men kun i knappe tre minutter.

9. Anna Lunoe & Flume – I Met You (4:30)

Faller du ikke pladask for australske Anna Lunoes myke vokal er du en kald type. Kombinert med Flumes saftige og luftige basslinjer er dette et ypperlig lydspor til møtet med årets sommerflørt.

10. Purity Ring – Fineshrine (3:30)

Med debutskiva Shrines knappe tre uker unna, slipper kanadierne nok en smakebit elektropop. Eller framtidspop, som de selv kaller det. Den kjærlige låta er som en kald pils i varmen – du får lyst på en til.

11. URBANOIA – Reduksjon (1:09)

Siddisene URBANOIA er et av de siste tilskuddene til hovedstadens hardcore/punk-scene. Denne låta retter frustrasjonen mot hvordan lidelse reduseres til tall og ender som tall i en statistikk. URBANOIAs ferske, selvtitulerte EP er kun et klikk unna, til valgfri sum. Eller, enda bedre: Stikk og se dem live – de veganske  råpunkerne spiller flere gigs i Oslo i sommer.

12. Poolside – Why You Wanna (4:59)

At denne duoen lager sin daytime disco, som de selv beskriver det, i California, nærmere bestemt Los Angeles, er ingen stor overraskelse. Med late synther og dansbare rytmer er deres tredje singel som skapt for lav puls ved bassengkanten. Sett den på, og du vil selv høre bølgeskvulp og sus fra palmene. Poolside slipper debutalbumet Pacific Standard Time 9. juli.

13. Wymond Miles – Youth’s Lonely Wilderness (3:52)

Mellom spillejobbene med The Fresh & Onlys har jaggu Wymond Miles gitt ut en debut-LP. California-gitaristen har uttalt at tapet av flere som sto ham nær inspirerte han til å skrive Under the Pale Moon. Slik låter det også – som et avbrekk fra solfylt rock for å få utløp for innestengt melankoli. Den nostalgiske låta om tapt ungdom spoler tilbake til drømmende åttitallspop, ispedd skranglete vestkystindie.

14. Totally Enormous Extinct Dinosaurs – You Need Me On My Own (3:45)

Fyren med en greie for utdødde dinosaurer er britisk, og heter egentlig Orlando Higginbottom. Etter haugevis med remixer debuterte Oxford-DJen nylig med plata Trouble, som er like full av saftig synth som denne smakebiten. Den tilsynelatende lystige låta handler om å lete under senga etter sin tapte kjærlighet, og er en dansbar røver.

15. Yeasayer – Longevity (3:10)

Indiepsykedelikerne gir deg nok en grunn til å glede deg til albumhøsten. Smakebitene Longevity og Henrietta kan tyde på at Brooklyn-bandet har inngått et kompromiss mellom indiehippiesommerflørten All Hour Cymbals og dansegulvrøveren Odd Blood på sin tredje utgivelse. Fragrant World slippes 24. august, og 20. september avlegger Yeasayer en visitt på Rockefeller.

More from Musikkredaktør

radiOrakel Playlist November 2011

CD1 Wild Flag – Electric Band (3:33) Wild Flag er klar med...
Read More