RADIORAKEL PLAYLIST JULI 2011

CD 1

 1. Telepathe – Throw Away This (2:58)
 2. Duoen Busy Gangnes og Melissa Livaudis lager supercatchy og drivende syntetisk pop, med funky gitarer og kjølige synther. Den sterke melodien står likevel konstant i fokus, og gjør låten både umiddelbar og minneverdig.

 3. Eleanor Friedberger – My Mistakes (4:29)
 4. Eleanor fra the Fiery Furnaces går solo, og kjører på med hyggelig og særegen powerpop, der teksten får skinne over det varme lydbildet. Skiva Last Summer slippes i juli.

 5. Jean Grae – Casebasket (3:09)
 6. Veteranen Jean Grae fra New York har vært et kjent navn i hip hop-undergrunnen i årevis, men har også holdt seg der uten den store oppmerksomheten fra storsamfunnet. Hennes velformulerte rim og bunnsolide flow fortjener langt flere fans enn hun har allerede. Denne låta er hentet fra hennes nye mixtape Cookies or Comas.

 7. CSS – Hits Me Like A Rock (3:35)
 8. Ny, sommerlig knallåt fra brasilianske Canser de Ser Sexy, med gjestevokal fra Primal Screams Bobby Gillespie. Omtrent så bra som elektropop blir, og første smakebit fra deres nye album La Liberacíon, som kommer i august.

 9. Crystal Antlers – Two-Way Mirror (3:02)
 10. Two-Way Mirror er hentet fra den kommende skiva med samme navn, og Crystal Antlers viser muskler med sin psykedeliske, pønka og energiske rock. Denne låta har driv i bøtter og spann, men er samtidig melodisk og sår.

 11. Best Coast – Gone Again (2:29)
 12. Bethany Cosentino og Best Coast er tilbake med mer strandlig, lo-fi pop. Singelen er uanstrengt og slentrende, og er et perfekt lydspor for sommer, sol og svaberg.

 13. Gaspard – Tom og lykkelig (3:39)
 14. Selv om Oslojentene i Gaspard er unge, er de nesten som veteraner å regne i undergrunnen. Etter en rekke konserter i inn og utland, er det på tide de får oppmerksomheten og respekten de fortjener. Solid låtskriving og catchy skrangleskapønk gjør denne låta til en vinner.

 15. Alison Carney – Japanese Candy (4:49)
 16. Alison Carney beveger seg i noenlunde samme landskap som Janelle Monáe, men hun har mer enn nok særpreg til å skille seg ut på egenhånd. Japanese Candy er første smakebit fra skiva AlisonWonderland, som byr på både smooth, skitten og smart R&B.

 17. Dark Times – Shallow Breather (1:30)
 18. RadiOrakel-favorittene i Dark Times slipper snart en ny sjutommer, med blant annet denne låten med et stort hitpotensiale, i en idéell verden selvsagt. Dette er støyende pønkrock som river.

 19. Spêcial Club – Celebris (4:21)
 20. jj’s Elin Kastlander gjester på denne sommerlåten fra Spêcial Club. Solskinn, synther, autotune, “Champagne and marihuana” er stikkord for denne svært stemningsfulle låten.

 21. Razika – Walk In The Park (5:06)
 22. Razikas ode til turer i parken gjør seg ypperlig til både parkliv, strandliv og alt som har med sommerlige aktiviteter å gjøre. Nok en knallåt fra skiva Program 91. Spilte også på Hove.

 23. Bleached – Think Of You (2:41)
 24. Søstrene Jessica og Jennifer Clavin, med fartstid i Mika Miko og Cold Cave, lager her lystig pop-punk med passe skittent lydbilde og romantisk klissetekst.

 25. Silver Swans – Mother Of Pearl (3:32)
 26. Deilig, orkestrert drømmepop fra San Francisco-duoen Silver Swans, der vokalist Ann Yu bærer låten over bølgende synther og trommemaskinens svingende beats.

 27. Memoryhouse – Modern Normal (4:21)
 28. Musikk for sene kvelder med stearinlys og vin fra Ontario-duoen Memoryhouse. Drømmende og behagelig musikk badet i romklang som stryker deg gjennom håret og hvisker vakre ord i øret ditt.

 29. St. Vincent – Kerosene (7:48)
 30. I forbindelse med 10-årsjubileet for indierockens Krig og Fred, Michael Azerrads Our band could be your life, ble en håndfull av dagens indiestjerner invitert til å covre klassikerene fra boka under en konsert i New York. St. Vincent gjorde her en intens og steinhard versjon av allerede harde Big Blacks kultklassiker Kerosene.

  Bonus:

 31. YACHT – Breaking The Law (3:31)Jona Bechtolt and Claire Evans i YACHT har her tatt for seg Judas Priests klassiker Breaking The Law, og gitt den en helt annen drakt, med discobass og synthesizere i bøtter og spann.

CD 2

 1. Givers – Atlantic (4:54)
 2. Deilig indiepop fra Louisiana-bandet Givers og deres nye album In Light. Det fyldige lydbildet og Tiffany Lamsons karakteristiske stemmeprakt gjør bandet til en sikker vinner denne sommeren.

 3. Soft Metals – Psychic Driving (4:38)
 4. Duoen Soft Metals gir deg stemningsfull elektropop for lyse netter, med pulserende, mekaniske rytmer og fyldige synther. Den selvtitulerte skiva slippes snart.

 5. Screaming Females – Boyfriend (3:41)
 6. New Jersey-bandet Screaming Females lever virkelig opp til navnet sitt på denne låta, der vokalist og gitarist Marissa Paternoster tar av som få andre kan, over bandets stødige garasjerock. Spiller på årets Roskildefestival.

 7. Björk – Crystalline (5:06)
 8. Nytt materiale fra Björk er alltid en begivenhet, og når hun nå har varslet at den nye skiva Biophilia skal gis ut som iPad-apps, viser hun igjen at hun er klar til å gjøre sitt for å presse popmusikken fremover. Førstesingelen Crystalline er også definitivt en tilfredsstillende smakebit, der stemmen hennes krever din fulle oppmerksomhet over frosne landskaper, før hun plutselig dekonstruerer alt som kom foran i et herlig klimaks i det siste minuttet.

 9. White Juice – In Line (0:49)
 10. Det nyeste bandet på Ormeyngel, White Juice, har medlemmer fra Haust, Okkultokrati og Blackest Woods, og slipper kassett i løpet av sommeren. In Line er hentet fra den, og de leverer her frenetisk, skitten og støyende hardcore.

 11. I Break Horses – Hearts (RAR Mix) (4:16)
 12. Den svenske duoen I Break Horses blir her remikset av Tom Rowlands fra The Chemical Brothers, og gir låten Hearts en kledelig elektronisk shoegaze-feel. Maria Lindén synger drømmende vakkert over overstyrte rytmer og orgel-øs. Skiva kommer i august.

 13. Making Friendz – Reject Me (1:51)
 14. Tami Hart fra MEN er Making Friendz, og lager her solid, R&B-influert synthpop. Catchy og dansbart, denne låten er perfekt til late dager.

 15. IceAge – You’re Blessed (1:50)
 16. Ungfolene i IceAge fra København blir kalt punkens redningsmenn, som om den trenger å reddes. De blander uansett gotisk postpunk og intens hardcore med en voldsom energi som bare ungdommen får til. Skiva New Brigade er ute nå, og bandet spiller på Roskilde.

 17. Regina – Jos Et Sä Soita (3:21)
 18. Det finske bandet Regina spiller vakker midtempo indiepop, med tydelige 80-tallsreferanser. Selv om man ikke forstår noe av teksten, må man likevel synge med så godt man kan.

 19. CREEP – You (Planningtorock Remix) (5:22)
 20. Planningtorock sin demoniske remix av CREEPs allerede mørke og gotiske elektro, og drar den ned til en nytt nivå, der hun pitcher Nina Skys vokal ned så de høres ut som menn, og kjører på med ondskapsfull stemning som dunster av heksekunst.

 21. Yuck – Shook Down (3:27)
 22. Indiekidsa i London-bandet Yuck holder fremdeles begge beina godt plantet i ’80- og ’90-tallets slacker-indie ala Dinosaur Jr og Sonic Youth. Sterke låter og habil instrumentering gir dem likevel egenart nok til at de fortjener livets rett, og Shook Down er en god kandidat til årets sommerlåt. Skiva Yuck er ute nå.

 23. Cults – Bad Things (3:41)
 24. Cults bygger lag på lag med orgel og perkusjon, samples og masse deilig romklang i denne låten fra deres selvtitulerte debutalbum. Behagelig indiepop, fra skiva som er ute nå.

 25. Bright Archer – Hidden Systems (2:57)
 26. Bright Archer er artistnavnet til Johanna Kunin fra Portland, som her lager låter med et tydelig ’70-tallspop-preg. Strykere og keyboards omhyller hennes vakre stemme. Skiva er ute straks.

 27. Follow That Bird – Wooden Bones (4:18)
 28. Wooden Bones er første smakebit fra Austin-trioen Follow That Birds debut som slippes til høsten. Gitardrevet og vakker postpunk med Lauren Greens stemme i sentrum, definitivt et band å følge med på i fremtiden.

 29. Blondie – Sunday Smile (4:49)
 30. Veteranene i Blondie gir seg ikke, og er nå aktuell med nytt album. Her covrer de altså Beiruts A Sunday Smile, der de beholder trompeten, men gir låten et nesten karibisk preg. Skiva Panic Of Girls er ute nå.

  Bonus:

 31. Heems – WOMYN aka HITCH (Demo?) (3:21)
 32. Heems fra New York-rapperne Das Racist går solo, og har sluppet en herlig useriøs ode til kvinner. Og romantiske komedier. Og tydeligvis også til halvflaue enderim. Låten føyer seg altså fint inn i guttas særegne tilnærming til hip-hop.

More from Musikkredaktør

Playlist september -09

Terry Poison – 24 Hours: Elektropopband frå Oslo/Paris/Tel Aviv. Dei er kjent...
Read More