RADIORAKEL PLAYLIST JULI #2

Rose Windows – Wartime Lovers  3.56

Rose Windows startet i en leilighet i Seattle høsten 2010. De er inspirert av klassisk amerikansk og engelsk psykedelisk 60-talls rock men har også tatt inspirasjon fra persisk og europeisk folkemusikk. Første skiva The Sun Dogs er ute på Sub Pop og dere får nydelige Wartime Lovers her.

 

2. Norsk Tiger – Døve Ører 5.04

Sanseløst, sjangerløst, sjanseløst. Norsk Tiger er et av de mest spennende norske banda ute der nå. De er fra Bergen og ga ut første skiva Ti Klør i Hjerte i fjor og nå er de tilbake med ny singel Døve Ører. Norsk Tiger keeps it real!

3. Hunx and His Punx – You Think You´re Tough 1.33

Hunx and His Punx er et queer punk band basert i Oakland, California. De lager låter om tenåringsangst, søppel, isolasjon, schizofreni, rotter og hevn. Bandet er nå ledet av Seth Bogart og Shannon Shaw(også kjent fra Shannon and the Clams). Ute med et nytt album Street Punk og første singelen You Think You´re Though.

4. Kitten Forever – Famous Friends 1.41

Kitten Forever representerer hva pønk er for meg: Ha det gøy, ikke bry deg om hva andre mener og å  danse dorky. Kitten Forever er Liz Elton, Corrie Harrigan + Laura Larson og de holder til i Minneapolis, USA. De kom nettopp med sin første utgivelse, en dobbel 7″  rosa+orange vinyl Preassure. Den er å finne til salg på deres bandcamp. Videon til Famous Friends er i ekte riot-grrl ånd og dere kan se den her:

 

5. Linda Pira – Bang Bang 2.17/Bäng Bäng 2.53

Linda Pira, en svensk artist som lenge har holdt på med reaggaton og funky musikk har nå gått mer over til Hip Hop og har blitt signa til et av de ledende plateselskapene innen hip hop i Sverige Redline Recordingsng . Hin har kommet med en dobbelsingel bang bang/ bäng bäng hvor vi kan høre inspirsjon fra både Nancy Sinatras bang bang og Lauryn Hills Lost Ones. Enjoy:

 

6. Hanny – Drapeau d´été 2.58

Metronomicon Audio har mange bra artister og et av disse er Hanny. 7″ Uncanny Twilight dukket opp i postkassen til RadiOrakel og ikke bare har den verdens kuleste cover men også to fine låter. På låta Drapeau d´été blander de vakker synth + harpeleik med rap. Fengende låter på grensen til det mørske men som bare gir positive vibber sier vokalist og låtskriver Marie Therese Kvamme. Begge låtene fra 7″ finner du på deres soundcloud:

7. Theoreme – Les Salaces 3.56

Jeg vet ikke så mye om dette bandet annet enn at de er fra Lyon og lager kul no wave og du finner musikken deres på bandcamp.

8. Blondie feat. Beth Ditto – A Rose By Any Name 3.35

Blondie er tilbake med sitt 10.studioalbum som kommer til høsten. Med seg på singelen a rose by any name har de fatt med seg The Gossip vokalisten Beth Ditto.

9. FM Belfast – We Are Faster Than You 3.04

FM Belfast er et indieband fra Reykjavik som lager de beste live showene og de har hele tre hovedvokalister. Bandet startet først msom en duo mellom to av vokalistene som ville gi en julegave i en form av en sang til sine venner. Denne starten sier mye om bandet for de er band som liker å spre glede og å gi til sitt publikum.  De har en ny singel We Are Faster Than You ute nå!

10. Tropic of Cancer – More Alone 3.47

Tropic of Cancer er hovedsaklig prosjektet til L.A. baserte artisten Camella Lobo. Da jeg første hørte Tropic of Cancer trodde jeg det var fra 80-tallet.  De har en lyd som minner meg om post-punk,minimal wave og annen eksprimentel synthpunk som det var en scene for spesielt i Europa på 80-tallet. More Alone er A-siden til en 7″ som kommer ut i august på labelet Blackest Black Ever  og vi kan vente oss en fulllengder til høsten.

11. BCBG – Dévisage 2.47

BCBG er et musikalsk samarbeid mellom artistene Mariette og Sam som ble født i Brasil og er nå basert i Paris. Deres første utgivelse Chapelle Abstraite er ute nå på Hybridity Music.

12. Xosar – Mind Mantra 5.19

Xosar er en California født, Amsterdam basert produsenten Sheela Rahman. Hin har vært veldig aktiv de siste årene og utgitt en håndfull gode utgivelser og har også utgitt under navnet Xamiga. Men hin har stadig tid til å legge ut noen låter på hins soundcloud i ny og ne.

13.  La Luz – Brainwash 2.49

La Luz er et surf rock band fra Seattle, WA og ser ut til å være en av flere 60-talls inspirerte band fra Seattle som popper opp om dagen. La Luz lager vakre låter som passer bra som et soundtrack til de regnfylte dagene fra området de er fra.

14. Joanna Gruesome – Secret Surprise 2.45

Joanna Gruesome er en rebelske tenåringer fra Carliff,UK som har startet band sammen og trekker inspirasjon fra riot grrl, C86 og shoegaze. De er ute med første albumet Weird Sister denne måneden.

15. Jenny Hval – Innocence Is Kinky

Tittelsporet fra Jenny Hvals siste skive Innocence Is Kinky har fått en video, regisert av Zia Anger. Jenny Hval er en unik norsk artist og filtrer ikke sine tekster eller uttrykk.

 

16. Dromedar – Chihuahua 5.29

Dromedar er et eksprimentelt band fra Oslo som vi gleder oss til høre mer av fremover. Anbefales på det sterkeste å se dem live hvis du har mulighet.

 

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste Mai 2016 #1

  1. Trude Von Ivilja – Generøs, ikke løs. 3.51   2....
Read More