RADIORAKEL PLAYLIST JANUAR 2013 #1

Hør (nesten) hele playlista i Spotify her

 1. Wild Belle – Keep You (3:31)
  Vanskelig å skille seg ut på by:Larm? Vel, forsøk så å skille deg ut på Statenes bransjefestival SXSW. En av de som maktet nettopp det var Natalie og Elliot Bergman. Oppskriften? Hippe jæklar + egen label + saksofon. Siden har søskenduoen spilt på Daivd Lynchs nattklubb Silencio i Paris, samt London Fashion Week. Mer jazz- og reggaeinfluert rock er i vente på debutplata Isles, som slippes i mars.
 2. Aact Rraiser – Ghost Princess (3:45)
  Om ikke Aact Rraisers how low can you go-fi har streifet deg allerede, vil den garantert gjøre det i 2013. Oslogutta Markus og Adrian har kokt sammen en suggerende, drømmende housemikstur som har gitt oppvarmingsjobber for folk som Com Truise og Pow Pow, samt flere gigs i Statene. Duoen opptrer på by:Larm i februar, og slipper sin første fullengder på labelen Manimal, med blant andre Bat For Lashes og Warpaint i garasjen, temmelig snart.
 3. Bendik Giske – Used To You (4:31)
  Mens andre band stadig benytter saksofon som suksessingrediens, har Bendik Giske hengt fra seg saksofonen for å produsere elektronisk musikk. Vel, ikke lagt den helt bort, men blandet den med ambient- og drum ‘n’ bass-elementer. Bendiks første singel lover godt før vinterens by:Larm, hvor den bereiste og velpremierte saksofonisten med fortid i jazztrioen Listen skal entre scenen helt alene.
 4. Panamah – DJ Blues (3:49)
  Dansketrioen Panamah er noen jævler på radiohits. Etter å ha blitt pekt ut som en av landet med billig bayer og rød pølses mest lovende acts i et par år, kommer elektropopperne med Amalie Stenders distinkte, men sfæriske vokal i front til by:Larm med en DJ-klagesang på setlista.
  Så vil jeg hellere danse hjemme i min kælder
  Jeg er nok en smule ensom men fri
 5. Postiljonen – We Raise Our Hearts (3:49)
  Ingenting tyder på at energisk, drømmende elektropop i m83-landskapet ikke vil pumpes hardt også det i nye året. Postiljonen regnes som svensk, men består av en tredjedel nordmann. Når disse blæster synthriff på by:Larm understrekes vinterfestivalens forbannelse/sjarm: du gleder deg massivt til late sommerdager, ja, i et øyeblikk overbevises du om at du lever i en, før du med ett oppdager den tjukke frostrøyken som siger ut av kjeften din.
 6. Phantom – Scars (4:20)
  Da Helsinki-duoen besøkte SXSW i mars med realtime-grafikk, perkusjonsinstrumentet UFO og melodisk dyptvannselektronika, fulgte både The xx og Pitchfork opp med pene ord. Believe in the hype: finnenes by:Larm-opptreden blir neppe vond å se på.
 7. Thea & the Wild – Trains (3:31)
  En av byens dyktigste fugler synger igjen. Thea Glenton Raknes har skrevet låter og dikt siden hun var ti år, og sto foran mikrofonen i Norma Sass. Debutplata Hunting For Treasures ble fulgt opp av bandoppløsning, og nå står Thea alene. Ikke alene som i ensom, men alene som i trygg. Det beste? Den følsomme rocken låter enda bedre.
   
 8. Rannveig Djønne & Anne Børsheim – Djønno (4:14)
  Rannveig Djønne, oppvokst mellom Vestlandets fjorder i Djønno, Hordaland, er en folkemusikalsk skatt. Låta er sistesporet på den doble norgesmesteren i toraders høstutgivelse Toras Dans – populærmusikk fra Hardanger, hvor Rannveig og Anne Børsheim behandler røttene fra tradisjonell, norsk folkemusikk med respekt, men samtidig mikser det med sitt helt egne uttrykk.
 9. Ludvig Moon – Rainbow Wolf (2:23)
  Hamargutten Anders Killerud har overført melankolske ungdomstanker til musikkform, og etter å ha vært innom band som Team Me, er 22-åringen og hans syvtallige ensemble klar for å erobre by:Larm med storslått indiemelankoli. Ikke kims av indie!
 10. Bon Iver – Towers (Stop The Car remiks) (3:35)
  Mannen som ga en hel klode ståpels etter å ha tilbrakt en vinter i familiehytta i Wisconsins skoger og traska tilbake til sivilisasjonen med Emma, Forever Ago i sekken, inviterte i høst fansen til å remikse låtene fra andreutgivelsen Bon Iver. Vinnerne av Call-to-arms remix contest ble utgitt på plata Stems Project, med Stop The Cars verk som en höjdare.
   
 11. Asbjørn Hegdahl – Flying Monkeys (3:01)
  Trancen er ei død. Bergenskisen Asbjørn Hegdahl utdanner seg som grafisk designer på dagtid, men når mørket senker seg kryper han inn i trondheimshybelen og koker sammen elektronisk musikk. I gryta putter han jazz, klassisk, house, drum ‘n’ bass og lyder fra spillmusikk – som på denne luringen.
   
 12. Mariam The Believer – Blood Donation (4:30)
  Et siste by:Larm-tips: svensk-iranske Mariam Karolina Wallentin Riahis storslåtte, men lavmålte folkrock. Det startet med et ønske om å spille gitar, og endte med egen label og en kremhvit Gibson i fanget. Låta er tittelsporet på debutplata som slippes 16. januar.
   
 13. Phosphorescent – Songs For Zula (6:10)
  Vokalist Matthew Houck låter som en skjeggete sjømann som våkner opp etter en real fyllekule og ut av pur lengsel etter kvinnen han elsker, halvt i søvne, framfører låta med endeløst hav som eneste publikum. Jaggu ser han omtrent slik ut også, og skrev attpåtil plata i ei hytte på Mexicos strender. Den klangfulle, lengtende, upåklagelig komponerte låta er ei litta smak på kommende Muchacho.
   
 14. Hanne Kolstø – La-la-la-la Lovesong (Morten Martens remiks) (3:43)
  RadiOrakel-favoritt Hanne Kolstø har riktignok ikke gitt ut noe nytt, men ga likevel bort en julegave: Morten Martens lefling med singelen fra høstslippet Flashblack er godt selskap i påvente av nytt materiale fra den hyperaktive singer-songwriteren.
   
 15. inc. – 5 Days (4:13)
  Enkelte har hevdet at 2012 var R&B-ens år, og får støtte fra to bleike, åpenbart D- vitamin-fattige Los Angeles-karer, som mot slutten av året leverte nok ei ektefølt, halverotisk kjærlighetslåt. Debutplata no world er ute 19. februar.

Hør (nesten) hele playlista i Spotify her

Nettsaken oppdateres

More from Musikkredaktør

radiorakel spilleliste oktober 2014 #1

Vokalist Meghan O’Neill i hardcorebandet Punch, som just har sluppet sin siste...
Read More

2 Comments

 • hei! dere spiller fantastisk mye bra musikk. onsdag 15 kl 14 spilte dere en låt jeg bare er nødt til å få navnet på. Jeg tror det var etter programmet til han nordlendingen som spiller rap??? litt uskker der, men jeg tror det var første låt ut kl. 14. det var litt reaggy “wibes” med en kvinnelig vokalist. ufattelig kul låt med noen hinsides blåsere. Håper dere kan hjelpe meg med dette.

 • Hei!

  Takk for tilbakemelding!

  Onsdager kl.14 er det reprise av Stupet her på radiOrakel. Jeg kan høre med dem hvilken låt de spilte, så sender jeg deg svar!

  Mvh
  Mari Jee S. Jensen
  redaktør,radiOrakel

Comments are closed.