radiOrakel Playlist Januar 2012

Playlist Januar 2012

CD1

 1. Charlotte Gainsbourg – Paradisco (4:27)
  Charlotte Gainsbourg er ute med låten Paradisco, som er hentet fra hennes kommende utgivelse Stage Whispers, en samling av live- og uutgitt materiale. Låten er skrevet og produsert av Beck, og er en funky og drømmende sak som er både dansbar og neddempet samtidig.
 2. Kate Bush – Wild Man (4:17)
  Skiva 50 Words For Snow er Kate Bush sin andre utgivelse i 2011, og hennes første med nytt materiale siden Aerial fra 2005. Vinterkulda er hovedinspirasjonen denne gang, og låta Wild Man handler visstnok om en Yeti som blir jagd over fjellet. Det er derimot stemmen og lydbildet som fanger oppmerksomheten her, og det låter mykt og kjølig.
 3. Azealia Banks – Liquorice (3:03)
  Stjerneskuddet Azealia Banks har her lånt låten Pineapple Crush av den britiske produsenten Lone, og spytter harde rim og myke soulfraser over breakbeats og synther som om hun aldri har gjort noe annet.
 4. Sylver Tongue – Hook You Up (3:53)
  En god gammeldags sårbar powerballade uten vokalonani, er siste låt ute fra britiske Sylver Tongue. Låten er særdeles stemningsfull og stemmen trekker deg inn umiddelbart, og følger i Alicia Keys’ fotspor uten det overdrevent bombastiske uttrykket. Syntetisk og dempet, Sylver Tongue viser muskler uten å skryte, med verdighet og finesse.
 5. Maribel – Jezebel Jive (4:24)
  Shoegazerne i Maribel er snart tilbake med sitt andre album som kommer på nyåret, og første smakebit ut er Jezebel Jive. De verste støytendensene er tonet mer ned denne gangen, og det er dystert og stemningsfullt, med visse likhetstrekk med Le Corbeau. Singelen er ute på syvtommer nå.
 6. Livstid – Dei Du Ikke Ser (2:31)
  Bergenscrusterne i Livstid leverte nylig en forrykende konsert på Blitz, der de slapp den nye skiva si. Dei Du Ikke Ser er en kjapp, mørk, tung, og melodisk låt av den “gamle” skolen.
 7. The Golden Filter – Mother (Au Palais Remix) (4:08)
  Kristoffer Borgli og New York-bandet The Golden Filter har samarbeidet om kortfilmen Syndromes, og Mother er denne filmens lydspor. Denne remiksen av Au Palais låter kaldt og fremmed, og minner litt om The Knife.
 8. Diegojah – Meat Is Murder (4:24)
  Sterkt politisk reggae fra Diegojah, som vil ha deg til å tenke over ditt eventuelle kjøttkonsum. Velprodusert og dansbar, denne låten fungerer utmerket på dansegulvet også.
 9. Mwahaha – Love (feat. tUnE-yArDs) (2:59)
  Merrill Garbus fra Tune-Yards hjelper til på denne låten av Mwahaha, som er en frisk tagning på den klassiske ‘ulykkelig kjærlighet’-låten. Spreke synther og en annerledes tonalitet gjør at man aldri vet hva som venter rundt neste hjørne.
 10. Sleigh Bells – Born To Lose (3:54)
  Sleigh Bells er endelig tilbake, og slipper sitt andre album Reign Of Terror i februar. Første singel er Born To Lose, som byr på det vi forventer, og litt til. Blytunge gitarer og doble basstrommer under Alexis Krauss’ drømmende vokal og cheerleader-rop innfrir for de som vil ha mer av det samme, men det siste minuttet tar låten en ny vending, og den underliggende følelsen av ubehag gjør at det er bare å glede seg til skiva kommer i februar.
 11. Air – Seven Stars (feat. Victoria Legrand) (4:23)
  Victoria Legrand fra Beach House gjester på den nye singelen til franskmennene i Air, hentet fra deres kommende album Le Voyage Dans La Lune, som kommer i februar. Låten har flere separate partier som knyttes sammen av den flotte produksjonen og Legrands svevende stemme.
 12. Lissy Trullie – Madeleine (4:14)
  Madeleine er første singel ut fra Lissy Trullies kommende album, og den høres ut som New York sent sekstitall. Velvet Underground er et naturlig referansepunkt, og slentrende trommer og skurring gjør ingenting for å skjule en knallåt under gatelyktenes lys.
 13. Sharon Van Etten – Serpents (3:02)
  Sharon Van Etten slipper sin neste skive Tramp i februar, og første smakebit er låten Serpents, som, som resten av skiva, er spilt inn sammen med Aaron Dessner fra the National. Her er også musikere fra Wye Oak, the Walkmen og Doveman, og det låter massivt og melodisk.
 14. Black Star – You Already Knew (4:10)
  Legendeduoen Yasiin Bey (tidl. Mos Def) og Talib Kweli ga i 1998 ut en bauta innen såkalt ‘conscious hip-hop’ med albumet Black Star. Nå er de tilbake med nytt materiale, og denne låten er hentet fra en hyllestplate til Aretha Franklin som slippes snart. You Already Knew er smart og sjelfullt, og kommer ikke til å skuffe alle som vet hva disse gutta står for.
 15. Charli XCX – Nuclear Seasons (Balam Acab Remix) (4:47)
  Produsenten Balam Acab har remikset denne låten fra britiske Charli XCX, og snudd den fra industriell synthpop til et mykere, flytende klipp-og-lim-lappeteppe av fargerike lyder. Singelen er tilgjengelig nå, og originalversjonen får man gratis på Charli XCXs hjemmeside.

CD2

 1. Kristeenyoung – I’ll Get You Back (3:21)
  St. Louis-musikeren Kristeenyoung har skrevet låtene på sin nye EP V The Volcanic om sekundære karakterer i filmer, og denne låten handler om det sinte epletreet i Trollmannen Fra Oz. Trommene og pianoet får like mye juling, og vokalen har mye til felles med det tUnE-yArDs driver med. Catchy og sår pop med nerve!
 2. Siri Nilsen – Ta Meg Med (3:08)
  Siri Nilsen har fått masse velfortjent skryt for andreskiva Alle Snakker Sant, som kom ut i november. Det låter stemningsfullt og vakkert, og tekstene får en annen dimensjon gjennom Nilsens vevre og uttrykksfulle stemme.
 3. 2:54 – Scarlet (4:42)
  Scarlet er tittelsporet på den nye EPen til det britiske søskenparet bak bandet 2:54 (navngitt etter et meget minneverdig øyeblikk i Melvins-låten A History Of Bad Men). Denne låten er mørk og stilfull, med masse ’90-talls fuzzgitar og hjerte/smerte. De holder seg i samme nabolag som the xx og Warpaint, og er et spennende band å følge videre.
 4. Florence + the Machine – No Light, No Light (Dave Sitek Remix) (4:40)
  Dave Sitek fra TV On The Radio har her remikset Florence + the Machines megalomane No Light, No Light, og dratt den ned et par hakk, med mer fokus på beaten. Det er fremdeles umiskjennelig Florence, stemmen tar fremdeles all oppmerksomhet, men denne tagningen kler uttrykket hennes på en annerledes måte. Ikke nødvendigvis bedre, bare annerledes.
 5. The Evens – Warble Factor (2:34)
  Ian MacKaye og Amy Farinas band the Evens er endelig tilbake etter en liten pause grunnet forplantning. Den nye singelen deres er ute nå, og albumet følger snart. Det låter forsåvidt som forventet, vi snakker fremdeles nedstrippet og melodisk Dischord post-hardcore, men det låter bunnsolid og smart, og soundet er fremdeles forholdsvis unikt.
 6. Bleached – Electric Chair (3:15)
  B-siden til radiOrakel-favorittene Bleached sin siste singel er Electric Chair, som er en litt annerledes låt enn vi har hørt før fra den kanten. Det er fremdeles garasjerock av den gamle skolen, men det låter røffere og råere, og med tre andre akkorder enn de vanligvis bruker. Den noe mørkere stilen, kontrastert med doo-wop og plystring, gjør låten mer spennende enn den streitere vintagerocken de har beskjeftiget seg med før.
 7. Michael Kiwanuka – Home Again (3:32)
  Michael Kiwanukas nye EP, Home Again kom akkurat ut, og tittelsporet er en nydelig sak. Hans fløyelsmyke soulrøst blandet med kassegitar og strykere i et varmt og behagelig lydbilde er perfekt trøst for vinterdeprimerte nordmenn. God gammeldags låtskriving av ypperste klasse fra et ungt talent med stort potensiale.
 8. Chairlift – Met Before (2:54)
  Something, den nye skiva til Chairlift, slippes 23. januar, og den nye singelen, Met Before, er en drivende synthpoplåt med vokalharmonier og hardtslående trommer. Det er bare å glede seg til skiva kommer.
 9. The Megaphonic Thrift – Tune Your Mind (3:01)
  Newgazebandet the Megaphonic Thrift slipper sitt andre album med samme navn 3. februar, og første smakebit er Tune Your Mind. Det låter solid og drømmende, med alle elementene som påkreves for moderne norsk shoegaze, men samtidig har de egenart nok til at det ikke høres ut som rent oppgulp. Men det blir spennende å høre retningen for resten av plata.
 10. Tennis – Origins (3:30)
  Trioen Tennis fra Denver slipper i februar sitt nye album Young and Old, som er produsert av Patrick Carney fra the Black Keys. Det høres ut som at samarbeidet har båret frukter, og låten låter både gammelt og nytt samtidig, med fokus på solid låtskriving og en dansbar og swingende groove.
 11. TEETH – U R 1 (Friendly Ghost Remix) (4:12)
  London møter Brooklyn i denne remiksen av TEETHs U R 1, og det låter skarpt og dansbart, med elementer fra dansegulv på begge sider av Atlanteren. Skitten og ubehagelig elektro, Friendly Ghost gjør en utmerket jobb med råmaterialet.
 12. Call:Vega – Animal (2:29)
  Fysisk Formats nysignering Call:Vega slapp nylig sitt debutalbum Comets, og singelen Animal er hardtslående emocore, med høyt tempo og hjerteskjærende vokal. De blander fint hardcore og pop, og det er tilgjengelig og gjennomført.
 13. Heartless Bastards – Parted Ways (4:57)
  Austin-bandet Heartless Bastards slipper snart sin nye skive Arrows, og første smakebit er Parted Ways. Dette er rootsy countryrock for landeveien, og frontkvinne Erika Wennerstrom har en sterk og sjelfull autoritær stemme.
 14. Soso – Who’s Gonna Love Me (Ghost Remix) (4:42)
  Svenske Soso høres ensom og forlatt ut i denne remiksen av hennes singel Who’s Gonna Love Me. Ghost omgir henne med skumle synther og tung dub-bass, og lever opp til artistnavnet sitt. Sosos søken etter kjærlighet høres ekstra desperat ut i dette triste, nakne landskapet.
 15. Lindstrøm – De Javu (7:15)
  Lindstrøm slipper sitt nye album, Six Cups Of Rebel, 6. februar, og første smakebit er låten De Javu. Den lover godt for fortsettelsen, og storslått disco er fremdeles på programmet. Låten har noe som ligner på en poplåtstruktur, og med Lindstrøms vokal i miksen og et groovy breakdown mot slutten er dette lyden av en søkende produsent som både vet hva han vil og får det til.
More from Musikkredaktør

RadiOrakel playlist september 2011

CD1 Sea Of Bees – Gnomes (Tunng Remix) (3:39) Freak-folkartisten Julie Ann...
Read More