RADIORAKEL PLAYLIST FEBRUAR 2013 #1

Abonnér på (nesten) hele playlista i Spotify her

1. Razika – Oss to for alltid (3:36)

Marie, Maria, Marie og Embla har krysset Hordalands grenser og sett verden. Vel, Oslo, i det minste. Ja, ting har forandra seg siden 21-åringene ga landets ungpiker og -gutter Vondt i hjertet to år tilbake. Barneskolevenninne har vokst, innsett at forhold ikke varer evig, og kjent på smerten over at den du liker aller best nå tilhører en annen. Enkelte ting er også som før, heldigvis: Bergen er fortsatt verdens beste by, og folket digger skapop. På vei hjem er nå ute på Smalltown Supersound.

2. Mighty Mala feat. Chancho – Cykeltur (2:57)

Danskene ligger stadig et par beats foran oss. Denne gangen ved Klumbens dancehallkompis Mighty Mala, som har snekra sammen ei litta homage/bruksanvisning til Københavns syklister.

Jeg gider ikke at gå / jeg har mine cykelben på

Du finner singelen på labelen Kontrafon. Hva b-sida heter? Kollektivtransport, selvsagt (#nasjonaltransportplan). Mighty Mala og Chancho opptrer på Hausmania 16. februar.

3. Tinariwen feat. Kyp Malone & Tunde Adebimpe – Tenere Taqqim Tossam  (4:14)

Karene i tuaregbandet Tinariwen har vært flyktninger, geriljasoldater – og musikere med internasjonal suksess. Og det i en blodig, malisisk ørken hvor islamistiske grupper ønsker å utrydde kulturlivet. Serr på ekte: sanger og gitarist Intidao ble arrestert da han forsøkte å redde gitaren sin under et raid i januar, men slapp unna fordi vakten var Tinariwen-fan. Vel, krig bekjempes best med ørkenblues. Drar du kjensel på gjestevokalen? Jepp, det er TV on the Radio-gutta Kyp og Tunde. Låta er hentet fra 2010-utgivelsen Tassili.

4. The Bug feat. Miss Red – Diss Mi Army (3:14)

Lest på Youtube: “it’s like he took an early MIA track, shot Diplo in the head & injected the corpse with feminist steroids.” Vel, det er liten tvil om at Miss Reds vokal kler den hyperaktive og skarptrommegrådige briten Kevin James’ breiale miks av dub, dancehall og dubstep godt. Singelen Ganja Baby finner du på britiske Ninja Tune.

5. Simian Ghost – Be My Wife (David Bowie cover) (2:57)

At coverlåter overgår originalen, er sjelden vare. Spesielt når originalen er et britisk (nylig tilbakevendt) ikon. Indiesvenskene har på i alle fall, på ypperlig vis, klart å transformere ei streit rockelåt om til ei lengselsfull poplåt. Låta var ment for en hyllestplate til sjefen sjøl, men prosjektet ble aldri fullført.

6. Disclosure feat. AlunaGeorge – White Noise (5:41)

Hippe jäklar1 x hippe jäklar1 = stek-o-rama2

Det britiske brødreparet Guy og Howard Lawrence har slått seg sammen med minst like bebloggede Aluna Francis og George Reid – en oppskrift som umulig kan slå feil. 17- og 19-åringen spiller for et utsolgt Blå 9. februar. Fikk du ikke tak i billetter? Følg konserten på Insta.

7. Toxie – Newgate (2:17)

Bassist + vokalist Alexandra Burden og resten av Memphis-gjengen låter som et garasjeøvingsopptak. Og ja, det låter temmelig kult. Låta er hentet fra postpunkpopernes sjutommer med samme navn, ute på Goner.

Toxie – “Newgate” (7″ availble Jan. 2013 on Goner) by GonerRecords

8. Cat Power ft. Angel Haze – Manhattan (Ryan Hemsworth remiks) (3:44)

Da Angel Haze overraskende ble hyra inn som oppvarmer for Cat Power i slutten av januar, kasta den kanadiske produsenten Ryan Hemsworth seg over remiksebordet med Sun-sporet Manhattan. New York-ambassadør Haze fulgte opp med sedvanlig hissige vokallinjer, og resultatet låter temmelig smekkert.

Cat Power feat Angel Haze – Manhattan (Ryan Hemsworth remix) by fuckraeen

9. Youth Lagoon – Dropla (5:56)

At Trevor Powers juger i det han nærmest hvisker frasen “you’ll never die”, er det ingen tvil om. Men den repeterende frasen, akkompagnert av en lystig, gitardrevet og hypnotisk melodi, gir deg, om ikke evig liv, i alle fall en slags følelse av uovervinnelighet. Den ikke-lenger-like-innadvendte-lo-fi-indiepopguttens andreplate Wondrous Bughouse er ute i sjappa 5. mars.

Youth Lagoon “Dropla” by FatPossum

10. Snakka San & SVER – Bom Bom Blam Blam Blam (3:14)

Den norsksvenske folkemusikkgruppa SVER og Göteborg-rapperen snubla inn i en jam, og fant ut at folkemusikk og dancehall i grunn låt temmelig ålreit. Med det var sjangermerkelappen folkhall født. Dette er ikke musikk du skal ta for alvorlig, men helt enkelt “en hyllest til alt som er kult og bra med livet”. Elsk, hat og dans.

11. Prins Thomas Orkester – Hamar Bluesklubb (6:49)

Lurer du ofte på hvordan elektroniske låter ville hørtes ut overført til klassisk bandoppsett? Det gjør åpenbart Prins Thomas også. Hamarkaren Thomas Moen Hermansen aka. Lindstrøm-tjommi aka. spacediscoen og labelen Full Pupps sjuende far i huset sin Øya-oppvisning med fullt band, strykere og seniorkor lovte godt, og nå er diskokrautrocken ute i form av øVING EP. Har du ikke fått med deg slippet? Vel, la oss si det slik: Prinsens engelske wiki er lengre enn den norske.

12. Ine Hoem – Get It Off (3:28)

PELbO-vokalist Ine Hoem er en playlisteselvfølgelighet hver gang hun åpner strupen, denne gang gjennom Brilliance Records’ singelklubb Diamond Club. Vi ser fram til nye doser bejaende elektropop.

I wanna tweet to the world and say / my life is perfect

Ine Hoem – Get It Off (DC#10) by Diamond Club

13. Ty Segall – Thank God For Sinners (2:52)

Førstesporet på den rastløse og mangefasetterte 24-åringens tredje utgivelse på et år lever opp til gitaristen, trommisen og vokalistens lovnader om “evil spacerock”. Deilig, skittent og gitarstøyete.

14. Hilde Marie Kjersem – My Man (3:31)

Hilde Marie startet turnélivet allerede som 14-åring. Nå har ålesunderen bikka 30, og er på ingen måte ny i gamet. Første smakebit fra IF WE MAKE IT TO THE FUTURE er likevel så smekker at den umulig kan forbigås. Plata slippes på sjølvaste 8. mars. #byLarmtips

15. Ludovico Enaudi – Life (4:23)

Det var jaggu på tide med klassisk musikk-input på playlista, hæ? Torino-fødte Ludovico Enaudi har trolig sneket seg inn i ditt liv allerede, selv om du ikke umiddelbart drar kjensel på navnet. Hint: This Is England, De urørlige. Låta er hentet fra den ridderslåtte komponisten og musikerens ørtende utgivelse In a Time Lapse.

Abonnér på (nesten) hele playlista i Spotify her

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2012 # 2

Sommeren er her, og ditt lydspor til andre del av juni er...
Read More