radiOrakel Playlist Februar 2012

CD1

 1. Sleigh Bells – Comeback Kid (3:02)
  Første offisielle singel fra Sleigh Bells ‘vanskelige andrealbum’ er den overraskende poppa låten Comeback Kid. Gitarene og trommene er overstyrte og bråkete, men Alexis Krauss vokal er krystallklar og melodisk. Det føles både velkjent og annerledes, og forventningene er fremdeles høye for skiva Reign Of Terror, som slippes 20. februar.
 2. Like Spinning – Forces (4:41)
  Londonbaserte Like Spinning er tilbake med sin nye singel Forces/My Window, som fortsetter der debut-EPen slapp, med stemningsfulle låter som rommer mer enn det som synes ved første øyekast. Forces er en vakker og velskrevet låt der Kari Jahnsens stemme og gitar griper oppmerksomheten fra første stund.
 3. Lower Dens – Brains (5:02)
  Jana Hunter og hennes Lower Dens er ute med sin nye singel Brains. Rytmen tøffer trofast av gårde, mens synther prøver å bryte gjennom skylaget av gitarer som omhyller stemmene. Det låter drømmende, monotont og vakkert, og det er bare å glede seg til skiva Nootropics som kommer i mai.
 4. Doe Paoro – Born Whole (4:02)
  Brooklyn-artisten Doe Paoro spiller det hun selv kaller for ‘ghost soul’, som er en passende beskrivelse på singelen Born Whole. Triste pianotoner, seige beats, og en naken, uttrykksfull stemme setter stemningen for skumle netter.
 5. Azealia Banks – NEEDSUMLUV (2:30)
  Azealia Banks fortsetter å synge over andres låter, denne gang velger hun Machinedrums Aaliyah-samplende SXLND. Denne gangen fokuserer hun på R&B foran rapping, og hun får vist frem sine mic-skills i et litt lavere tempo enn vanlig. Kort, konsist, og konsistent høyt nivå fra en av 2012s mest spennende artister.
 6. Young Prisms – Floating In Blue (3:51)
  Shoegaze er ikke dødt enda, og San Francisco-bandet Young Prisms oppdaterer soundet for det nye året med låten Floating In Blue. Gitarene er tåkete og uhåndgripelige, mens lydbildet er noe tydeligere enn man er vant til. Alt i alt en solid, drømmende poplåt.
 7. Grimes – Genesis (4:15)
  Oslo-aktuelle Grimes slipper snart skiva Visions, og singelen Genesis er en søt og svevende elektropoplåt, med spinkle trommer i en spretten beat, og synther og vokalharmonier som svømmer i romklang. Spiller på Blå 22. mai.
 8. MNDR – #1 In Heaven (3:58)
  MNDR er kanskje best kjent for sine singler eller som gjesteartist på andres låter, men i sommer kommer hennes første fullengder, og første smakebit ut er den catchy elektropoplåta #1 In Heaven. Beaten hopper og går under lag på lag av vokal, og låten lover godt for skiva.
 9. Matthew Dear – In The Middle (I Met You There) feat. Jonny Pierce (3:50)
  Technohelten Matthew Dear skifter ham på sin siste singel, og leverer her en smekker poplåt med en elektronisk hip hop-beat, og Jonny Pierce fra The Drums på vokal. Samples og synther veves sammen til et groovy lappeteppe, og låten er hentet fra hans nye EP, Headcage.
 10. Frankie Rose – Night Swim (2:34)
  Brooklyn-baserte Frankie Rose har en eksepsjonell rekke buzzbands bak seg, og hun har spilt i blant andre Vivian Girls, Crystal Stilts og Dum Dum Girls. Under eget navn dropper hun fuzz og romklang til fordel for drivende og catchy new wave med clean gitar og anspente trommer. Skiva Interstellar kommer i mars.
 11. Wild Nothing – Nowhere (3:45)
  På låte Nowhere får Wild Nothings vokalassistanse av Andrea Estella fra Twin Sister, og låten er en slentrende og sommerlig indiepoplåt ala Real Estate, med en melodica som lead-instrument. De jobber med nytt album som kommer senere i år.
 12. La Sera – Please Be My Third Eye (2:27)
  Vivian Girls’ Kickball Katy og hennes sideprosjekt La Sera slipper skiva Sees The Light i mars, og singelen Please Be My Third Eye er en drivende indie-poppunklåt med perfekt blanding av trøkk og vakre melodilinjer.
 13. The Men – Open Your Heart (3:40)
  Hipster-/hippie-pønkerne i Brooklyns The Men spilte nylig en forrykende konsert i Oslo, og Open Your Heart, oppfølgeren til den kritikerroste skiva Leave Home, slippes 2. mars. Første smakebit er tittelsporet, og tempoet holdes oppe i en solid og bråkete powerpoplåt med nerve og trøkk.
 14. We Have Band – Where Are Your People? (Walls Remix) (4:57)
  Walls remix av We Have Bands låt Where Are Your People? er mørk og krypende, men definitivt groovy, med oppstykket og grumsete vokal og en basslinje med ‘swagger’. We Have Band slapp nylig skiva Ternion.
 15. Miike Snow – Black Tin Box feat. Lykke Li (5:32)
  Lykke Li gjester på førstesingelen fra den svenske trioen Miike Snows kommende album, Happy To You. Black Tin Box er en melankolsk og elektronisk poplåt med et intrikat og spennende lydbilde. Trommene høres ut som om de er spilt inn i rommet ved siden av, og synther popper inn og bygges opp og tas bort, mens vokalen er i sentrum til enhver tid.

CD2

  1. The Ting Tings – Silence (3:47)
   Andreskiva til the Ting Tings er rett rundt hjørnet, og andre singelen fra skiva er Silence, som begynner rolig og dempet før ting tar seg opp etter en stund. En passe episk låt, uten de forventede triksene man kjenner fra tidligere singler, men en spennende smakebit på skiva Sounds from Nowheresville, som kommer 24. februar.
  2. Zambri – ICBYS (4:29)
   Søstrene Zambri slipper debutskiva House of Baasa i april, og førstesingelen er ICBYS, som står for I Can Believe You Said. Den er en bekmørk, uptempo synthpoplåt med supercatchy melodi og en trykkende gotisk stemning, og blandingen mellom avantgardistisk svartsyn og lettbeint pop er uvant og interessant.
  3. Amadou & Mariam – Dougou Badia feat. Santigold (3:54)
   I mars kommer den nye skiva til Amadou & Mariam, Folila, som har en rekke kjente gjestemusikere. På låta Dougou Badia har de fått med seg Santigold på vokal og Nick Zinner fra Yeah Yeah Yeahs på gitar. Låten er et groovy og rocka stykke ‘world music’.
  4. Black Bananas – Rad Times (3:25)
   Etter at forrige album fra indieveteranen Jennifer Herrema (fra Royal Trux) og hennes band RTX ble dårlig mottatt, bestemte hun seg enkelt og greit for å bare skifte navn på bandet, og de slapp nylig skiva Rad Times Xpress IV under navnet Black Bananas. Førstesingel Rad Times er en funky og elektronisk rockelåt som låner fra band som Prince, Rolling Stones, og Daft Punk, og den høres definitivt ut som det låttittelen beskriver.
  5. Trust – Sulk (4:17)
   Toronto-duoen Trust består blant annet av Austras trommis Maya Postepski, og har visse musikalske likheter med nevnte band. Sulk er en melankolsk og dansbar synthpoplåt med discobeats, herlige synther, og en særpreget vokal. Skiva TRST slippes i slutten av måneden.
  6. First Aid Kit – This Old Routine (4:24)
   Søsterparet i svenske First Aid Kit har hatt en eventyrlig suksess med sin lavmælte folkpop. Nydelige vokalharmonier og varmt lydbilde gjør andreskiva The Lion’s Roar til en umiddelbar vinner, og låten This Old Routine er hentet derfra. Nydelig folk av godt gammelt merke fra en purung duo.
  7. Chairlift – I Belong In Your Arms (3:27)
   I Belong In Your Arms er hentet fra Brooklyn-duoen Chairlifts kommende album Something, og er en sukkersøt poplåt med en nydelig melodi og drivende beats. Det låter akkurat passe klissete og romantisk, og låten er perfekt når vårsola begynner som smått å varme.
  8. Parakeet – Tomorrow (2:21)
   Parakeet er sideprosjektet til Mariko Doi, bassist i indierevivalbandet Yuck, og første singel ut er Tomorrow, en høyst gitardrevet poprocklåt i valsetakt. Kort og konsist, catchy og energisk, gitarene og Marikos stemme snirkler seg rundt i vakre mønstre, og det låter psykedelisk og fuzzy. Tomorrow slippes på 7″ i mars.
  9. Silver Swans – Let It Happen (3:35)
   Silver Swans, med Ann Yu i spissen, er ute med sin nye skive Forever, og singelen Let It Happen er et klassisk stykke pophåndverk. Låten kunne lett ha vært skrevet på 1980-tallet, og er emosjonell og dempet, med melodien i sentrum foran det helsyntetiske lydbildet.
  10. DIE X LEGEND – Haters Gonna Hate (3:22)
   Tromsø-bandet med det besynderlige navnet Die X Legend (uttales Die A Legend) spiller blytung hardcore av Boston-skolen. Det låter brutalt hele veien, selv om de veksler tempoet mellom lynkjapt og midtempo, med masse brekk. Skiva Vs Goliath er ute nå.
  11. Tennis – My Better Self (3:45)
   Poptrioen Tennis, frontet av ekteparet Alaina Moore og Patrick Riley, er straks ute med andreskiva Young and Old, som er spilt inn i Nashville av the Black Keys trommis Patrick Carney. De har fremdeles en gammeldags popsensibilitet og et solid låtskrivingstalent, som blir fremhevet av den habile produksjonen. En funky trommegroove, pianoakkorder og oooh-koring legger grunnlaget som den iørefallende melodien får briljere over.
  12. The Internet – Fastlane (3:44)
   The Internet er triphop-prosjektet til Syd the Kyd og Matt Martians fra sjokkrapkollektivet Odd Future. Groovy trommeloops, elpiano, og en sjelfull vokal smøres sammen i et røykfylt, nattlig univers, og de fremhever tripp-delen i triphop.
  13. CCTV – Electric Summers (3:06)
   Oslobandet CCTV har vært en viktig del av byens indiescene over lengre tid, men først i vår kommer debutalbumet Hope & Destroyer, og fire av låtene er nå tilgjengelig for strømming på internett. Låta Electric Summers høres ut som nettopp det, en elektronisk poplåt med shoegaze-tendenser, spretten vokal og en drivende beat.
  14. THEESatisfaction – QueenS (3:06)
   Duoen THEESatisfaction var med på et par låter på Shabazz Palaces siste skive, og de er i mars klare med debutskiva awE naturalE. Førstesingelen QueenS er en slentrende og groovy soullåt, med sjelfull vokal og karakteristisk fuglekvitter i beaten.
  15. Leila – (disappointed cloud) anyway feat. Mt. Sims (3:05)
   Elektroprodusenten Leila er ute med sitt nye album U&I, og på singelen Anyway samarbeider hun med Mt. Sims, som synger over hennes intrikate, robotiske beats og gammeldagse synther. Det låter hakkete, anspent, og digitalt, med oppstykket vokal og en mørk, futuristisk stemning.

Bonus:

 1. M.I.A. – Bad Girls (3:49)
  Legenden M.I.A. er tilbake etter det noe svake tredjealbumet MAYA, og nå er singelen Bad Girls ute. Den er en oppdatert versjon av en låt fra mikstapen Vicky Leekx, og har fått en passe fantastisk video med fete biltriks i ørkenen. Låta er klassisk M.I.A., der Bollywood og Baltimore møtes i skjønn forening i Danjas solide produksjon.
More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE DESEMBER #1

  1. Aqua Aura  –  I Say Please   4.25 2.  The Pom-Poms ...
Read More