radiorakel playlist februar 2011

CD 1

1. Little Marbles – Svart Katt (2:54)

Linn Tabudlong og Julia Adams utgjør den svenske “rap-duoen” Little Marbles. Smarte tekster og friske harmonier gjør dem til et av Sveriges mest lovende lille band for tida.

2. La Sera – Devils Hearts Grow Gold (2:30)

Katy Goodman er en Brooklyn-basert musiker med røtter i en rekke indieband fra den kanten. La Sera er hennes soloprosjekt, og ”Devils Hearts Grow Gold” er første singel ut fra debutplata.

3. Smith Westerns – All Die Young (3:45)

Smith Westerns er et rockeband fra Chicago. De har bitt seg fast i den digitale sfæren med sine sterkt Beatles-inspirerte låter. ”All die Young” er henta fra plata Dye It Blonde.

4. The Go! Team & Best Coast – I’m not satisfied (2:34)

To yndlinger teamer opp og lager tidenes låt. Britiske The Go! Team mikser sitt hyperaktive lydbilde med amerikanske Best Coasts drømmende stemme. Det er bare å sette seg og vente på våren.

5. Crocodiles – Mirrors (5:32)

Crocodiles spiller suggererende støyrock. Låta ”Mirrors” er henta fra plata Sleep Forever.

6. Vivian Girls – I Heard You Say (2:52)

Vivian Girls fra New York er et av banda som startet lofi-bølgen som skyller over oss. Nå er de snart klare med sitt tredje album Share The Joy. ”I Heard You Say” er første smakebit ut fra plata som skal ut i april. 

7. Hjálmar & Timbuktu – Dom hinner aldrig ikapp (4:19)

Det islandske reggea-orkesteret Hjálmar er klare for by:Larm. I den sammenheng spiller vi den funky ”Dom hinnar aldrig ikapp”, med selveste Timbuktu med på laget. 

8. Asha Ali – The Beat (3:20)

Svensk-etiopiske Asha Ali lager musikk i grenseland mellom indie og soul. ”The Beat” er en minimalistisk låt med tung rytme og lett melodi.

9. Mammút – Raudilaekur (3:40)

Mammút ble starta i Reykjavik av to jenter og tre gutter i begynnelsen av tenåra. Nå har de blitt eldre og tøffere, og spiller sin mørke rock på by:Larm i år.

10. PJ Harvey – The Words That Maketh Murder (3:46)

Polly Jean Harvey har annonsert at hennes åttende plate skal ut 14. februar. Navnet er Let England Shake, og hele innspillinga er gjort live i en kirke. Harvey har bytta ut gitar og piano med autoharpe, og “The Words That Maketh Murder” er  andre låt ut.

11. Tu Fawning – The Felt Sense (4:32)

Det Portland-baserte firkløveret i Tu Fawning spiller rå, bekmørk rock. ”The Felt Sense” er henta fra debutplata Hearts On Hold.

12. Mind Spiders – Worlds Destroyed (2:46)

Mind Spiders spiller kjapp, avhengighetsskapende garasjepønk. ”Worlds Destroyed” er henta fra deres siste sjutommer, som er ute på Dirtnap Records.

13. Chili Vanilla – The Crocodile Story (5:15)

Jazztrioen Chili Vanilla leverer akustisk musikk med trompet, trommer og vokal. By:Larm-klare. 

14. Fleet Foxes – Helplessness Blues (5:03)

Skjeggemelankolikerne i Fleet Foxes slipper sitt etterlengtede andrealbum i begynnelsen av mai. ”Helplessness Blues” er første hint om hva du vente deg av folkrockbandet.

15. The Joy Formidable – Austere (3:18)

Det er ikke ofte vi hører om band fra Wales. Men her, fra det tjukkeste britiske innlandet, kommer The Formidable Joy. En trio med karismatiske Ritzy Brian på vokal. ”Austere” er en progressiv låt med god driv og fengende melodi.

CD 2

1. Marina and The Diamonds – Sex, Yeah (2:26)

Pop med mening! Gresk-britiske Marina Diamandis sniker seg inn i ørene dine med lett samfunnskritiske, latterlig fengende låter. ”Sex, Yeah” er nå lekket på verdensveven, og dermed første smak på andreplata som kommer til høsten.

2. The Vaccines – We’re Happening (2:43)

The Vaccines er Storbritannias nye rockehåp. De leverer en skranglete blanding av pønk og sekstitalls-referanser. Tøft og absolutt dansbart.

3. Dum Dum Girls – He Gets Me High (3:00)

Støypop-jentene i Dum Dum Girls gjør det igjen. Kvartetten fra California slipper EP’en ”He Gets Me High”på Sub Pop i mars. Her er tittelsporet.

4. Purity Ring – Ungirthed (2:50)

Skummelt navn, kult band. Purity Ring produserer reinspikka elektro fra hjertet av New York.

5. Fallulah – Bridges (3:37)

Med dansk mor og rumensk far blander Maria Apetri pop med balkanrytmer under navnet Fallulah. 

6. Charlotte & The Co-Stars – Merry Go Round (4:11)

Oslo-bandet Charlotte and the Co-Stars er klare med sitt andre album No-tell Motel. Du kan vente deg mørk, nochalant rock & roll.

7. Niki & The Dove – Under The Bridges (7:23)

Den svenske duoen Niki & The Dove vandrer i Fever Rays fotspor med sin mystiske, rytme elektro.

8. Razika – Vondt I Hjerte (3:38)

Bergensjentene i skapønk-bandet Razika slipper sin første fullengder i begynnelsen av mars. “Vondt I Hjerte” er første låt ut. Sårt, søtt og dansbart.

9. The Kills – Satellite (4:14)

The Kills spiller bråkete, tung indierock. ”Satellite” er henta fra deres kommende fjerdeplate Blood Pressures.

10. Typical Girls – Our Real Is Real (2:30)

Ilirjana Alushaj star bak soloprosjektet Typical Girls. Med bakgrunn I den amerikanske støyscenen, lager hun nå elegant pop med fuzzy gitar.

11. Assasinators – Unskyld Vi Flygter (2:48)

Assassinators spiller deilig pønkrock fra hjertet av København. ”Unskyld Vi Flygter” er plukka fra deres nyslupne sjutommer I Disse Mørke Tider.

12. The Pains of Being Pure at Heart – Belong (4:25)

The Pains of Being Pure at Heart er snart klare med sitt andre album. ”Belong” er første smakebit.

13. James Blake – Wilhelms Scream (4:36)

James Blake er utdanna innen samtidsmusikk og jobber som produsent. Nå beveger den 22 år gamle briten seg inn i et lavmælt, forsiktig popunivers, til stor glede sin digitale fanskare.

14. Talib Kweli – Cold Rain (2:36)

Det har vært stille rundt den amerikanske rapperen Talib Kweli i flere år. Nå er imidlertid ute med plata Gutter Rainbows, og ”Cold Rain” er en gospelprega, optimistisk låt derfra.

15. Britta Persson – Meet a Bear (3:14)

Den svenske singer/songwriteren Britta Persson lager lett, glad indierock på gitaren sin. Ringer helga inn.

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Playlist Mai #2

1. Sandra Kolstad – Rooms 3.36 Sandra Kolstad kommer med albumet Zero...
Read More

1 Comment

Comments are closed.