radiorakel playlist desember 2010

CD 1

1. Norma Sass – Robbery (3:29)

Etter tre år med iherdig spilling slipper endelig oslojentene i Norma Sass sitt debutalbum. Hunting For Treasures ventes på nyåret, og ”Robbery” er første singel ut. En søt og sår låt.

2. Anna Lena And The Orchids – Child (5:00)

Med hovedkvarter i Liverpool lager Anna Lena og orkideene lavmælt, elektronisk musikk full av melankoli og underfundighet. 

3. Death By Unga Bunga – Juvenile Jungle (2:30)

Mossekråkene i Death By Unga Bunga debuterer med fullengder, og her er tittelsporet. De leverer skitten og energisk garasjerock av den nostalgiske typen, med orgel, gitar og rastløs vokal.

4. Alex Winston – Choice Notes (4:04)

19 år gamle Alex Winston synger, trommer og spiller musikk med et lett, drømmende uttrykk. Med klare referanser til sekstitalls-soul lager hun rytmiske låter med lykkepille-effekt.

5. The Bitters – Travelin’ Girl (3:18)

Ben Cook fra Young Governor og Fucked Up har slått seg sammen med vokalist Aerin Fogel og dannet The Bitters. Resultatet er en hard og rølpete duo som leverer farlig fengende garasjerock.

6. John Olav Nilsen & Gjengen – Skrekkfilm (3:39)

Du har kanskje hørt låta på festivaler i sommer, men nå er den ute for alvor. Folkeheltene fra Loddefjord kommer med første oppfølger etter plata For Sant Til Å Være Godt. “Skrekkfilm” fortsetter i det velkjente, skakkjørte sporet.

7. Bishop Allen – You’ll Never Find My Christmas (2:25)

Bishop Allen er et indierock-band fra New York, nærmere bestemt Brooklyn. ”You’ll Never Find My Christmas” er en sukkersøt julelåt det er umulig å sitte stille til.

8. PJ Harvey – Written On Their Foreheads (3:39)

Polly Jean Harvey har annonsert at hennes åttende plate skal ut 14. februar. Navnet er Let England Shake, og hele innspillinga er gjort live i en kirke. Harvey har bytta ut gitar og piano med autoharpe, og “Written in their foreheads” er første hint om hva du kan vente deg.

9. Marina And The Diamonds – Obsessions (oOoOO Remix) (4:27)

San Francisco-produsenten oOoOO har lagd en seig versjon av Marina Diamandis’ uttrykksfulle låt.

10. Deathcrush – Lesson #2 (for Cliff Burton) (3:02)

Deathcrush har bitt seg fast i Oslos undergrunnsscene. Trioen har høstet lovord for sin harde, kompromissløse støyrock. 

11. Hypertext – Mary (2:48)

Astronaut Kraut! Er oppfølgeren til Hypertext’s første album Corrente Elektro. De har fått med seg folk fra The Megaphonic Thrift, Datarock og The Low frequency in Stereo på plata, og ”Mary” er en blanding av nyveiv og elektroniske elementer.

12. Huckleberry Friends – Testing 6,5″ (3:15)

Selv beskriver Huckleberry Friends seg som ”Shit your pants rock with controversial lyrics (not medium rock with positive lyrics)”. Toronto-trioen lever opp til beskrivelsen med denne skranglete, insisterende låta.

13. Small Black – Camouflage (3:31)

Brooklyn-bandet Small Black spiller svevende shoegaze helt fritt for gitarer. ”Camouflage” er henta fra deres siste album New Chain.

14. Bloody Beach – Bonanza (2:55)

Bloody Beach leverer uforutsigbar rock fra den norske vestkyst. Suggerende, psykedelisk og hardt.

15. Tina Refsnes – Told Told Told (3:39)

Tina Refsnes er en singer/songwriter i grenseland mellom pop, country og americana.

CD 2

1. Best Coast & Wavves – Got Something for You (1:59)

Ingen desember-liste uten julelåt! Et godt bidrag er dette møtet mellom Best Coast og Wavves. Her får du julen ringet inn på ekte amerikansk indievis.

2. Ólafur Arnalds – Tunglið (4:28)

Ólafur Arnalds begynte som trommeslager i hardcoreband på Island, men har nå gått en ganske annen vei. ”Tunglið” er en instrumental, vakker låt hentet fra hans siste plate “…and they have escaped the weight of darkness”.

3. The Concretes – Oh My Love (2:55)

Åttemannsorkesteret i The Concretes spiller enkle melodier med stort omfang. Lett å synge til, vanskelig å fu ut av huet.

4. Warpaint – Bees (4:25)

Los Angeles –kvartetten i Warpaint har endelig gjort det. Etter å ha vaket i undergrunnen med sin mystiske, selsomme post-pønk, slipper de endelig et album som er for godt til å overses, The Fool på Rough Trade records. Her får du låta Bees.

5. Real Ones & Susanne Sundfør – Sister to all (3:56)

Fokkrockerne i Real Ones har fått med seg selveste Sundfør på sin fjerde plate. ”Sister to all” er første smakebit fra albumet som ventes i februar.

6. OFF! – I Don’t Belong (1:00)

OFF! Er et ekte allstar-band med pønkehelter. Tidligere Black Flag-vokalist Keith Morris ga seg ikke med circle jerks, og har nå formet et nytt band med folk fra Burning Bride og Hot Snakes. Evig aggressiv energi komprimert i korte, harde låter.

7. Sharon Van Etten – I’m Giving Up On You (4:03)

Den Brooklyn-baserte singer/songwriteren Sharon Van Etten synger flerstemt med seg selv i rare, fine harmonier. ”I’m giving up on you” er henta fra hennes siste EP med samme navn.

8. MOI – After you, Sir (4:08)

Ingjerd Østrem Omland står bak pop-prosjektet Moi. Den bergensbaserte artisten har med ”After You, sir” lagd en skakk, melodisk låt med østeuropeisk preg.

9. Kråkesølv – Glømte Barndomsminna (3:46)

Bodøgutta i Kråkesølv har sluppet oppfølgeren til Trådnøsting. Med norske tekster og naiv lyd klarer de fortsatt og smyge seg inn i øregangen din med Bomtur Til Jorda.

10. Anika – Yang Yang (2:55)

Anika jobbet som politisk journalist da hun møtte bandet Beak i England. De fant umiddelbart sammen i sin felles kjærlighet for pønk, dub og girl group. Etter en kort stund forsvant de inn i studio og spilte inn plate på 12 dager. Resultatet er en politisk, nonchalant blanding av dub og elektro.

11. Eline Thorp – Friendly Enemy (3:36)

Eline Thorp kan være nordlands svar på Regina Spektor, med repetetivt pianospill og mørk, uttrykksfull stemme. Vi krysser fingra.

12. I Blame Coco – Turn Your Back On Love (3:23)

Britiske Eliot Paulina Sumner står bak elektroprosjektet I Blame Coco. Hun slapp nettopp debutplaten sin The Constant.

13. JJ – I’m The One (Money On My Mind) (1:42)

Joakim Benon og Elin Kastlander i svenske JJ har tatt Lil Wayne på alvor. Resultatet er et hypnotisk drømmelandskap av en coverlåt.

14. Gadarene Wine – Dew (5:24)

Fra Gamlebyen i Oslo spiller Gadarene Wine sin alkoholiserte, vevre folkrock.

15. Mogwai – Rano Pano (5:15)

Postrock-bandet Mogwais sjuende album er på trappene. Tittelen er oppløftende nok: Hardrock will never die, but you will. Rano Pano er første hint om hva du kan vente deg.

More from Musikkredaktør

Radiorakel playlist januar 2011

CD 1 1. Modern Superstitions – Visions Of You (3:34) Den kanadiske...
Read More

2 Comments

Comments are closed.