RadiOrakel Playlist Desember #1

1. Angel Olsen – Forgiven/Forgotten 2.04

Forgiven/Forgotten av Angel Olsen er en smakebit på den kommende skiva Burn Your Fire For No Witness, ute på Jagjaguar 18. februar 2014.

2. Brontez Burnell ft. Jason Kendig – He Never Knew What Kissed Him 2.26 

Ny låt + video fra queer punker, danser, freak Brontez Burnell fra Oakland, CA. <3

3. Birthday Sex – Wurp 3.42

Birthday Sex er en japansk, London basert duo som på låta Wurp blander sammen sine favoritter : 90-talls dance beats, John Maus, R&B + online kake-porno. Skjekk ut videoen her:

4. The Space Lady – Major Tom 5.15 

The Space Lady var Susan Dietrichs persona hvor hin på 70-tallet til 90-tallet spilte på gatane i San Fransisco, utstyrt med et kasiokeyboard med innebygd trommemaskin covret hin kjente samtidspoplåter med et budskap om fred. Hin sluttet å spille på 90-tallet for å ta vare på foreldrene sine og har siden blitt et slags obskurt kultfenomen helt til labelet Night School kom i kontakt med Susan og de har satt sammen en Greatest Hits, hvorav vi finner cover versjonen av Peter Shilling´s Major Tom. Utenomjordisk vakkert!

5. Warpaint – Love Is To Die 4.52

Warpaint kommer med en smakebit med singelen Love Is To Die for det kommende andre albumet.En oppfølger til The Fool som kom i 2010. Vi kan vente oss det selvtitulerte albumet 21. januar på Rough Trade Records.

Se en teaser til albumet, regisert av Chris Cunningham som har fulgt bandet i to år, her:

6. French Vanilla – Carrie 2.48

French Vanilla er et feminist posp-punk and fra Los Angeles, de har ikke utgitt noen skiver ennå men du kan høre musikken deres på bandcamp. 

7. Joanna Gruesome – Tugboat (Galxie 500 cover) 5.08 

På B-siden til singelen Sugarcrush finner vi Carliff bandet Joanna Gruesome covre Galaxie 500s Tugboat. Et modig valg som de utfører med brillianse.

8. Junglepussy ft. Tink – Curve Em (prod. Shy Guy) 3.23 

Brooklyn-rapper Junglepussy får med seg produsent Shy Guy og Chicago-artisten Tink på sin nye singel Curve Em. Alle nenvte artister er artister å holde et øye til fremover.

 

10. Magik Markers  –  Bonfire  2.25 

Magik Markers er med skiva Surrender To The Fantasy tilbake med deres første studioalbum på fire år. Låta Bonfire ble ifjor utgitt som en 11-minutters låt hvorav 8 minutter var støy i klassisk Magik Markers stil og siste del brøt det ut i en pønkrockfrenzy som da ble førstesingel og med tilhørende video:

11. Throwing Muses – Slippershell  4.47 

Et annet band vi ikke har hørt fra på lenge er Throwing Muses med vokalist/gitarist/låtskriver Kristin Hersch i spissen, det er hele ti år siden sist de kom med plate. Nå er de altså tilbake med en kombinert 64-siders bok som følger med albumets 32 låter. Skiva heter Purgatory/Paradise og er ute 3. desember, bandet har dog sluppet noen smakebiter hvorav vi skal høre Slippershell

12. Cate Le Bon ft. Perfume Genius – I Think I Knew 4.49

Cate Le Bon kom 11. november ut med skiva Mug Museum, første låta er I Think I Knew hvor hin har fått med seg Perfume Genius på vokal.

13. Bladed – Ode To Roy  4.04

Bladed er prosjektet til vokalist Anita Kaasbøll. Bladeds andre album Once We Were Wild kom tidligere i år.  Her finner vi låta Ode To Roy.

14.Neneh Cherry  –  Blank Project  4.05

Svenske sanger/rapper Neneh Cherry ble først kjent på 80-tallet med hitlåta Buffalo Stance og skiva Raw Like Sushi, men tok siden en lang pause fra musikken før hin gjorde et comeback  fjor med The Cherry Thing , et samarbeidsprosjektet med The Thing og Neneh. Og nå er hin tilbake med sitt ført solo-album på 16 år, og med seg på laget har hin produsent Four Tet og Robyn. Vi kan vente oss skiva 25. februar på Smalltown Supersound neste år, i mellomtiden vi får i en smakebit i form av singelen Blank Project.

15. Youth Man – Heavy Rain 3.09

Psych-hardcorepønkerene i Youth Man har lagt ut sin første utgivelse Bad Weather til gratis nedlastning på bandcamp. Skjekk dem ut.

W O W !:

16. Body Betrayal – My Gender Is Queer 1.13

Body Betrayal er et emo queercore band fra Seattle. De kommer med EPn Soft Cell en gang  nestå år. De har dog lagt ut noen låter fra den kommende EPn på deres bandcamp. 

 17. Norsk Råkk – Due 3.05 

Norsk Råkk er snart klar med ny plate, Panoramaskrik, som kommer ut 31. januar på Tonehjulet Kräftpest. De kom med singelen Dag For Dag i novemver og vi får enda en smakebit mens vi venter i form av andre singelen Due. 

 

More from Musikkredaktør

RadiOrakel Spilleliste Februar 2016 #1

  1. Santigold – Banshee. 3.47     2. Don’t – I...
Read More