RADIORAKEL PLAYLIST AUGUST 2011

CD1

 1. Class Actress – Keep You (3:15)

  Class Actress kombinerer sjelfull, sensuell vokal over en massiv og svingende beat som er skreddersydd for dansegulvet, samtidig som den er interessant nok til å lyttes til i godstolen også. Skiva Rapprocher kommer i oktober.

 2. Lykke Li – Love Out Of Lust (4:44)

  Et av de store navnene på årets Øya-plakat er svenske Lykke Li, som slapp sitt andre album Wounded Rhymes i vår til strålende kritikker. Denne låta er hentet derfra, og hun spiller på Øya fredag 12. aug.

 3. Janelle Monáe – Locked Inside (4:17)

  Nok et stort Øya-navn er amerikanske Janelle Monáe, som kom med en av fjorårets beste plater med skiva The ArchAndroid. Denne låten er hentet derfra, og her er Monáe i full Stevie Wonder/Copacabana-modus, med fengende driv og hennes karakteristiske stemme i front.

 4. Finn Riggins – Some Are Knightz (4:12)

  Idaho-bandet Finn Riggins spiller en slags prog-pop indie med masse perkusjon og effekter på vokalen. Soundet er pulserende, kaotisk og mangefasettert, og skiva Vs. Wilderness er ute nå.

 5. Razika – Middelalder (2:01)

  Bergensjentene i Razika er store favoritter her på radiOrakel, og får være med på spillelista nok en gang. De spiller i middelalderparken lørdag 13. aug, og hva passer da bedre enn nettopp låten Middelalder? Det er uansett fremdeles leken ska-pop som gjelder.

 6. Glasser – Apply (4:59)

  Cameron Mesirow lager mørk elektronisk pop under artistnavnet Glasser, som hun spiller som på Øyanatt på John Dee onsdag 10. aug. Tunge, rullende beats og minimalistiske synther driver låten fremover under Glassers uttrykksfulle stemme.

 7. Noah and the Whale – Life Is Life (Yuksek Remix) (4:28)

  Yuksek har her tatt Noah and the Whales sentimentale låt Life Is Life sitt indie-lydbilde og gitt låten en ny og skinnende drakt, uten å endre mye på stemningen. Disco-rytmer og et enormt refreng gjør denne låten til en dansegulvsfyller, men jeg antar de spiller den like fine originalen når de går på scena i middelalderparken.

 8. Säkert! – Dansa, fastän (2:48)

  Annika Norlin/Hello Saferide er en av de største navnene innen svensk indiepop, og hun er også klar for Øya. Kontrasten mellom trist, emosjonell tekst og uptempo, catchy komp gir låta flere lag. Og når brassbandet kicker inn er det rett og slett ingenting annet man kan gjøre enn at dansa, fastän hjertat brister.

 9. Dum Dum Girls – Coming Down (6:31)

  Ny, vakker låt fra fantastiske Dum Dum Girls, som her hopper på balladetoget med storslått gitarlyd og herlig sentimental vokal. Første smakebit fra deres kommende andrealbum Only In Dreams.

 10. Austra – Spellwork (MNDR Nighttime Remix) (5:13)

  I denne versjonen av Spellwork fra Austras fabelaktige debutalbum Feel It Break har MNDR begrenset de mer aggressive og skitne tendensene ved låten, og heller gått for en følelse av urbant natteliv foran grisete heksekunst i skogen.

 11. Kaia – Simple Silly Lovely (2:58)

  Kaja Bremnes (fra den familien Bremnes ja) er snart klar med debutalbumet sitt, og denne låten viser et udiskutabelt talent innen smart og umiddelbar pop. Vi håper hun klarer å videreføre den gode stemningen når hun entrer scenen på Øya også.

 12. Hilde Marie Kjersem – Kenny (3:49)

  Jazzartisten Hilde Marie Kjersem har gått pop på den siste plata si, Let’s Let Go, uten at vi klager på det. For det er få som klarer å få såpass eksperimentell og krevende musikk til å høres så lettvint og catchy som Kjersem. Hun spiller på Øya fredag 12. aug.

 13. WU LYF – Dirt (3:19)

  Kidsa i World Unite Lucifer Youth Foundation er et av de heteste nye navnene innen britisk indie nå om dagen, og oppmerksomheten synes å være fortjent. Dette er intens og følelsesladet “heavy pop”, med en latterlig hes frontfigur over funky bass, orgelkorder og snirklete gitarfigurer badet i romklang. Spiller (naturligvis) på Øya.

 14. Andrea Dahle – Play For Me (3:03)

  Stjerneskuddet Andrea Dahle er snart klar med sitt debutalbum, og førstesingelen Play For Me etablerer henne som en artist det er verdt å følge med på. Dette er drivende pop med en fin balanse mellom lys og mørke. Hun spiller på Øyas Camp Indie-scene i Skateparken torsdag 11. aug.

 15. Zola Jesus – Vessel (4:42)

  Nika Roza Danilova er den gotiske synthpopens nye fanebærer, og slipper snart en ny skive, Conatus. Denne låten er hentet derfra, og gir definitivt mersmak. Dramatisk, hypnotisk og mørkt, dette setter stemningen for både sene kvelder i kjelleren med ouija-brett, og drømmende dansing i et av byens dunkle vannhull.

CD2

 1. Grace Jones – Williams Blood (Aeroplane Remix) (3:51)

  Jepp, dette er faktisk en helt ny låt fra ikonet Grace Jones! I Aeroplanes hender blir denne låten en vanvittig dansbar affære, med et stilsikkert disco-driv og en Grace Jones i storform er dette en sikker vinner på alle byens dansegulv.

 2. Teletextile – I Don’t Know How To Act Here (4:21)

  Indiebandet Teletextile har et særegent lydbilde, og når skarptrommen og klokkespillet setter i gang på denne låten, sammen med Pamela Martinez’ fleksible stemme, viser bandet at de virkelig kan sakene sine. Den progressive låtstrukturen og en fingerspitzgefühl i alle skiftene, innbyr til videre lytting, noe man får på plata Reflector.

 3. Pylon – Yo-Yo (The Calvinist Unsaved Mix) (4:04)

  Pylon er et post-punkband fra Athens, Georgia som var aktive en periode på tidlig 1980-tall. Når The Calvinist nå covrer/remixer denne låta får han hjelp av Alexis Krauss fra Sleigh Bells på vokal, som her låner sin klokkeklare stemmeprakt over et minimalistisk men groovy elektronisk bakteppe.

 4. Hercules And Love Affair – Falling (4:54)

  Andy Butler og hans Hercules And Love Affair er klare for Øya med den dansevennlige skiva Blue Songs i bagasjen. Det er fremdeles bunnsolid disco som står på programmet, slik de lagde den i gode gamle dager, med en moderne house-twist. Når perkusjonen og de blodfunky basslinjene kicker inn er det bortimot umulig å sitte stille.

 5. Deathcrush – Lesson #1 (for Snoop Dogg) (2:03)

  Bråkebøttene i Deathcrush sparker hardt, men viser her at de også fikser dynamikk hvis de vil. Forførende vokal, funky basslinjer og brutal gitarstøy når det trengs, gjør at vi gleder oss til konserten deres på Øya onsdag 10.

 6. Phaedra – The Darkest Hour (3:40)

  Phaedra er artistnavnet til Ingvild Langgård, og The Darkest Hour tar deg med inn i natten med elektroniske og akustiske teksturer som virkelig fremkaller en nattlig mystikk. Ute i skogen vil låten virkelig komme til sin rett, men den funker fint hjemme i stua foran radiOapparatet også. Skiva heter The Sea, og Phaedra er klar for Øya.

 7. Givers – Saw You First (5:08)

  Gladpopperne i Givers er også klare for å lage godstemning på Øya. Lag på lag på lag med instrumenter og skiftende stilarter, holdt sammen med en vanvittig spilleglede som får deg til å smile med. Bekymringsløs pop er akkurat det man trenger på festival, og Givers burde være i stand til å gi deg din dose D-vitamin om sola skulle forsvinne under Øya.

 8. The Pains Of Being Pure At Heart – Strange (4:22)

  90-tallet er på ingen måte over for The Pains Of Being Pure At Heart, som kjører på som om Smashing Pumpkins aldri ble dårlig. Deilig fuzzgitar og solskinnsmelodier i bekymringsløs symbiose. Perfekt festivalmusikk for både solskinn og sommerregn, og derfor spiller de på Øya også.

 9. Tennis – Is It True? (2:05)

  Modernisert retro fra duoen/ekteparet Tennis, med en cover av Brenda Lees ukjente klassiker Is It True? Dette låter varmt og vakkert, og Alaina Moores stemme formidler teksten med akkurat rikelig med patos. Skiva Cape Dory er ute nå.

 10. Washed Out – Amor Fati (4:25)

  Ernest Greenes chillwave-prosjekt Washed Out er endelig ute med sitt debutalbum, Within and Without. Varme, drømmende lyder strømmer ut av høyttalerne og kryper inn i øregangen din, der de blandes med den funky beaten i en herlig symbiose av velbehag. Skiva skal i tillegg ha poeng for å komme med en av de aller vakreste innpakningene vi noensinne har sett, og den gjør seg aller best på vinyl.

 11. I Break Horses – Winter Beats (4:45)

  Svenskene i I Break Horses tar vinteren på forskudd og forbereder oss på kalde netter under teppet/på dansegulvet med den treffende titulerte låta Winter Beats. Skiva Hearts er ute straks.

 12. Sharon Jones & the Dap Kings – She Ain’t A Child No More (2:35)

  Ekte retrosoul fra dronninga av retrosoul, Sharon Jones, og hennes Dap Kings. Har du savnet 60-tallet, men er lei av de samme gamle låtene? Sharon Jones hjelper deg! Hun tar også med seg soulfyrverkeriet sitt og smeller av noen moderne slagere på Øya.

 13. Friends – Friend Crush (Phone Tag RMX) (3:44)

  Friends blir her remikset av vennene deres i Phone Tag, som gir dem et varmt, syntetisk lydbilde, der vokalen får skinne tydelig gjennom selv om det er en del som skjer i synthen. Begge parter har musikk som er tilgjengelig på internett.

 14. Girls – Vomit (6:24)

  Gutta i Girls er tilbake med en smakebit fra sitt kommende album Father, Son, Holy Ghost, med en låt som vanskelig lar seg Googles. Her kjører de gjennom et stort følelsesspekter, med rolige og sårbare partier som følges av storslått fuzzrock ala Neil Young, før en ad-lib vokal som tatt ut fra Pink Floyds The Great Gig In The Sky avrunder det hele på grandiost vis.

 15. Matt and Kim – Block After Block (Douster Remix) (5:57)

  Brooklynduoen Matt and Kim blir her remikset av den franske produsenten Douster, som plasserer dem midt på dansegulvet med sin versjon av låta Block After Block. Dette er drivende, hypnotisk house, laget spesielt for klubbliv.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2013 #2

1. Marnie Stern – Year of the Glad 3.40 Marnie Stern er...
Read More