RADIORAKEL PLAYLIST AUGUST 2010

CD 1

1. Syster Sol – Dömd Att Bli Bedömd (3:27)

Syster Sol er Sveriges ukronede reggae-dronning. Men kan hun ta over den skandinaviske tronen etter vår alles kjære Natasja? Vi krysser fingra.

2. Marnie Stern – For Ash (4:27)

Bland heftige gitarskills med originale låtskriver-evner, – og du får Marnie Stern. ”For Ash” er en intens låt, og første smakebit fra hennes selvtitulerte langspiller som kommer til høsten.

3. Mark Ronson med Lily Allen – Oh My God (3:36)

Gitarist og produsent Ronson har med seg Lily Allen på denne Kaiser Chiefs-coveren. Kul låt med tøffe saksofon-riff.

4. The Roots med Joanna Newsom – Right On (3:36)

The Roots’ etterlengta plate How I Got Over har kommet. På sporet ”Right On” har de med Joanna Newsom og hennes særegne stemme. Obligatorisk for hip hop-huer.

5. The Magic Numbers – Hurt So Good (4:24)

De to søskenparene i The Magic Numbers spiller drømmende, psykedelisk rock. ”Hurt So Good” er henta fra deres nylig slupne album: The Escape.

6. Diane Birch – Don’t Wait Up (3:01)

Diane Birch har vokst opp på misjonsoppdrag i Sør-Afrika. Hun fikk ikke høre på ”sekulær” musikk av foreldrene, kun klassisk og gospel. Da familien Birch flytta tilbake til hjemlandet USA, ble musikken for vanskelig å holde ute. Diane Birch slapp nettopp blues-plata med den treffende tittelen Bible Belt.

7. Heartfelt – Wander (4:58)

Oslobaserte Heartfelt har bakgrunn i klassisk musikk, men lager låter som ligger langt inn i pop-universet. ”Wander” er hentet fra hans debut-EP Goodenough.

8. Master Piece Of Cake – Smells Funny (1:49)

Gutta i Holmestrands-bandet Master Piece Of Cake spiller rølpete rock’n roll med stødige sekstitalls-referanser. ”Smells Funny” er henta fra deres nye EP.

9. Heidi Mortenson – I Just Know (5:11)

Heidi Mortenson er musiker i ekte gjør-det-sjøl-ånd. Hun komponerer, produserer, mikser og designer sitt eget platecover. Musikken er eksperimentell blanding av elektronikk og soul.

10. Frost – My Plastic Heart (2:54)

Aggie Peterson og Per Martinsen utgjør elektroduoen Frost. Fra Norges nordspiss pumpes tunge beats og Aggies særegne stemme ut over landet. ”My Plastic Heart” er henta fra deres siste album Love! Revolution!.

11. Your Headlights Are On – Sway (4:50)

Your Headlights Are On er et Trondhjems-basert band på vei opp og fram. Med Ingrid Helene Håviks svale vokal kan bandet kanskje bli en av den norske indierockens nye helter.

12. Freedumb – Mitt Liv Er Basert På En Sann Historie (1:30)

Freedumb er en hardtslående trio i grenseland mellom metall og pønk. ”Mitt liv er basert på en sann i historie” er henta fra den nyslupne plata The Freedumb Curse.

13. Brokedown Palace – Sarah (3:09)

Brokedown Palace er et orkester som spiller en blanding mellom trist country og glad pop. Her kan du synge med og drømme deg bort.

14. Bernard Briis Band – Throw Your Smoke (3:45)

Sol, sommer og båtliv er Brenard Briis Bands største inspirasjonskilder. Kanskje kan denne tunge, deilige låta gjøre nettopp sommeren litt lenger.

15. Basia Bulat – Run (3:03)

Basia Bulat er en kanadisk singer-songwriter, godt plassert innenfor folk-tradisjonen. ”Run” er henta fra hennes siste plate Heart Of My Own.

CD 2

1. Hesta Prynn – Can We Go Wrong (3:11)

De tre hiphop-jentene i Northern State ser ut til å ha skilt lag, til alle fans’ store fortvilelse. Hesta Prynns solomateriale er heldigvis et stort plaster på såret. ”Can we go wrong”  er en  überfengende låt, plukket fra hennes splitter nye EP.

2. Laurie Anderson – Only An Expert (7:26)

Performance-pioneren Laurie Anderson er kjent for sine lange, satiriske monologer og elleville live-shows. Nå har hun imidlertid sluppet plata Homeland hvor hun lykkes i å lage suggererende, dansevennlig musikk ut av tekstene sine. ”Only an expert” er et eksempel på dette, med ektemannen Lou Reed på akkopagnerende gitar.

3. Frida Selander – Empty Shelves (2:59)

En mer var og nær stemme skal du lete lenge etter. Frida Selanders underfundige tekster og enkle gitarspill gir ”Empty Shelves” akkurat det den trenger for å nå helt inn i hjerterota.

4. Gunni og Nitterne – Brændene Hus (3:10)

Gunni og Nitterne er et ekte ompa-orkester med utspring i København. Med trekkspill og mollstemt melodi får de fart på både emosjoner og dansefot i denne heisa-låta.

5. The Oh Sees – Shwag Rifles (2:32)

Beintøff lofi-garage fra San Fransisco, California. Vokalene til Brigid Dawson og John Dwyer loser deg godt gjennom denne heseblesende låta.

6. You Wish – Fit In (3:29)

Det musikalske konseptet You Wish spiller utifra, er sjangerkollisjon. Ved å kræsje sammen forskjellige stilarter tar bandet deg med på en overraskende musikk-opplevelse. Vokalist Unn. L. Buer og hennes Bjørk-aktige stemme binder fragmentene fint sammen.

7. Dubioza Kolektiv – Blam (3:06)

Dubioza Kolektiv er et svært orkester med opphav i Zenica, Bosnia. I en energisk blanding av rock, dub og reggae, lirer de av seg politiske tekster og god stemning. Garantert dansevennlig, i ekte balkan-stil.

8. 22 – I Am That I Am (3:37)

Trondhjems-gutta i 22 er på vei opp og frem. Med denne fengende rocke-låta svinger de seg rett i armene på indie-publikummet.

9. Carissa’s Weird – Color That Your Eyes Changed (5:25)

Carissa’s Weird er blitt et kult-band. Ved å være arnestedet for seinere band som Band of Horses, har de fått stor oppmerksomhet lenge etter sin egen oppløsning. ”Color that your eyes changed” er hentet fra re-utgivelsen av låter fra deres tre siste album; They’ll Only Miss You When You Leave: Songs 1996-2003.

10. Evolve – Into Nothing (1:15)

Evolve er et reinspikka hardcore-band godt forankra i straight edge-tradisjonen. Med godt skussmål i internasjonal pønkepresse, ser dette ut til at dette bandet har kommet for å bli.

11. Kumar – Caravana (3:46)

Norges-aktuelle Kumar er en cubansk hip-hop-artist som blander forskjellige karibiske stilarter som rumba, salsa og reggaeton inn i musikken sin. Sommervennlig og høyst dansbart.

12. Melt-Banana – Blank Page Of The Blind (2:22)

Melt-Banana er et kompromissløs kvartett fra Tokyo, Japan. Deres hyperaktive støy-rock kan sette ut enhver erfaren hardcore-kid. Kom selv og hør om du tør, de tar turen til Garage i oktober.

13. Anana – Hodelyd (3:16)

Dypvannspop er merkelappen Anana har satt på seg selv. Den stemmer ganske så godt når det gjelder ”Hodelyd”. Anana studerer musikkteknologi og det høres på den fjerne, men vakre lyden i låta.

14. The Blow – Come On Petunia (3:47)

Mikhaela Yvonne Maricich star bak en-kvinne-bandet The Blow. Med sine små monologer akkopagnert av egenproduserte elektroniske beats, har hun sjarmert seg inn i mange indie-hjerter.

15. The Specials – Doesn’t Make It Alright (3:25)

De gamle gutta i The Specials fortjener litt spilletid av denne tidløse anti-rasist-låta. Alle kan synge med og varme opp til konserten i Middelalderparken, mens vi håper sommeren varer en liten stund til.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST OKTOBER 2012 #1

Hør (nesten) hele playlista i Spotify her 1. EaggerStunn feat. Geolo G...
Read More