RADIORAKEL PLAYLIST AUGUST #2

1. Molly Nilsson – City 2.05

Molly Nilsson er en artist som holder til i Berlin men som også har røtter til Stockholm. Molly har en helt spesiel evne til å artikulere tanker mange har, spesielt folk i urbane miljøer/byer, men ikke helt greier å skrive ned. Sangen City er hyllest til storbyen og er å finne på The Travels, den femte full-lengderen hin har utgitt gjennom sitt eget selskap Dark Skies Assosiation. Reisene (travels) er både geografiske og indre, spirituelle reiser.

2. MEN – All The Way Thru 4.01

JD Samson kjent son en tredjedel av Le Tigre (feminist electro-punk band) startet prosjektet MEN etter en pågående hiatus fra Le Tigre. I samme ånd som Le Tigre fokuserer MEN på det radikale potensialet ved dansbar musikk.  I 2011 kom de med skiva Talk About Body og er nå klar med en oppfølger, Labour, 22. oktober på eget label. Dere får en smakebit i form av første singelen All The Way Thru her.

3. Stereolab – Analougue Rock 4.13

Sterolab er på mange måter et typisk 90-talls band; et indieband som ender opp med stor kommersiel suksee uten å inngå kompromisser med musikken, shoegaze møter riot-grrl og en Lollapolooza turne.Frontsanger den franske Laetitia Sadier sier at hin ble født under landets student revolusjon mai 1968 og har alltid vært inspirert av 68ernes ukompromisløse filosofi. Denne måneden er det 20 år siden deres skive Transient Random-Noise Bursts With Announcements og vi feirer det ved å ta med låta Analougue Rock på playlista. All good things to come, will come welcome.. 

4. All Dogs – Farm 2.36

All Dogs sier selv at de er punks som lager pop musikk i Columbus, Ohio. Bandet er relativt nytt men du finner et håndfull av deres låter på bandcamp.

5. Perera Elsewhere – Bizarre 2.41

Bizarre er førstesingelen til Perera Elsewhere, en London født artist som fant sitt kreative fristed i Berlin. Vi kan vente oss en Bizarre EP 9. september med remixer fra Marina Minerva, Hype Williams, Nautilus og Kyson. Og i oktober kommer full-lengderen på labelet Friends of Friends.

6. Skip & Die – Anti Capitalista 3.30

Skip & Die startet som et samarbeid mellom den Sør-Afrikanske artisten Cata.Pirata og produsent Jori Collingnon fra Nederland . Sammen skrev de skiva Riots In The Jungle da de reiste gjennom Sør-Afrika. Låtene deres er på spansk, engelsk, afrikaans, xhosa, zulu og portugisisk. Bandet blander inn visuelle utrykk og politikk i låtene deres.

[vimeo 61080243 w=630&h=400]

 

7. 500 Kg Lihaa – Pallokentällä 4.29

Fremover vil jeg inkuldere i hver playlist et obskurt punk band med kvinnelige medlemmer fra 70-80-tallet for å se nærmere på punk historie. Takket være internett har vi kunne dannet et riktigere bilde av punk, ikke bare som en hvit-mannsklubb men se at det fra starten av var mange kvins i punkband. Tumblr sider som Gunilla Mixtapes og TVdinner er dedikerte til å grave fram fet kvinnelig fronta punk og new wave fra 70- og 80-tallet. 500 kg Lihaa er å finne her. De var et band fra Helsinki, Finland aktive på 80-tallet, startet av Maritta Kuula og Kauko Röyhkä. Vokalisten Maritta hadde en helt distinkt måte å synge på og lagde flere tolkninger av diktene til poet .

8. Cakes Da Killa – Keep It Coochie 3.52

Cakes Da Killa

Cakes Da Killa er en queer rapper fra Brooklyn,NY. Cakes kom tidligere i år med mixteipen The Eulogy hvor hin blander humor og ærlighet inn i en gay-in-yr-face holdning. “I spit that shit that make a homophobe a hypocrite,” Keep It Coochie, yeah! (Du finner hele mixteipen til gratis nedlastning her)

9. Spoek Mathambo feat BB Jones – You Should Have Called(My Heart) 4.22

Spoek Mathambo er en produsent og DJ fra Sør-Afrika som nylig kom med en gratis mixteip Escape From `85Der finner vi blandt annet en cover låt av det legendariske 60-talls girl gruop Izintombi Zesi Manje Manje sin låt Awufuni , Spoek har fått med seg sanger BB.James fra London og kalt sin versjon av låta You Should Have Called(My Heart) . Her får du begge versjoner

Izintombi Zesi Manje ManjeAwufuni :

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HUPLr65M6Bg]

 

Spoek Mathambo – You Should Have Called (My Heart) :

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sTg2nZI34Kw]

 

10. Tirzah – Slow Jam 3.53

Londoner Mika Levi ,bedre kjent som Micachu(fra Micachu and the Shapes) er tilbake med et soloprosjekt under navnet Tirzah. Tidligere sluppet låta I´m Not Dancing og kom nettopp med en ny låt Slow Jam. Begge er å finne på EP´n I´m Not Dancing ute på London-Berlin kollektivet Greco-Roman.

11. La Liga feat Alika – Tengo El Don 2.54

Argentinske Alika er tilbake med en cumbia-rap låt i samarbeid med La Liga. Alika er tidligere kjent som rapper Actitud María Marta men har nå begynt å fokusere mer på cumbia og dancehall musikk. Videoen til låta kan du ser her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XkYFjWzbxPs]

12. Cross – Death Rattle 3.39

Cross er et band fra New York som består av Leslie Allison og Lily Benson. De ble venner på highschool og begynte å lage musikk sammen som i 2010 ble til Cross.  Resultatet er en blanding av pop musikk med feministiske tekster, wicca ritualer og ukonvensjonelle rytmer. Første albumet It´s Curtains kom ut denne sommeren.

13. Samaris – Góða Tungl 4.11

Hljóma Þú EP er den første utgivelsen til trioen Samaris fra Island. Der finner vi låta Góða Tungl, en sang til månen. Góða Tungl oversettes til gode måne/kind moon og teksten er fra et dikt av Steingrímur Thorsteinson, en islansk poet.

14. Franskild – Will It Ever Feel Alright 4.44

Franskild er duoen bestående av Love Ojensa og Tim Söderström som holder til i København. De har en felles lidenskap for tidlig 80-talls house og 90-talls fransk klubb musikk. Will It Ever Feel Alright er å fnne på skiva Eden ute på plateselskapet Sweat it Out.

15.  Julia Holter – Maxim´s 1 6.07

Denne redaksjonens favoritt samtidsartist Julia Holter er ute med sitt tredje album Loud City Song. Loud Cty Song er en løs tolkning av 1958 musikalen Gigi og også novellen med samme navn fra 1944(skrevet av den franske forfatteren Colette). Loud City Song er den første skiva Julia har spilt inn utenfor hins soverom og første skive for plateselskapet Domino Records.

16. Juana Molina – Eras 4.25

Juana Molina er en argentinsk artist som startet karrieren som komiker i sketsje showet Juana y sus hermanas. Hin har siden hatt en suksessfull overgang som eksprimentel folkpop musiker. Låta Eras er det første vi har hørt fra Juana på fem år og er fra den kommende skiva Wed 21 ,ute 29. oktober på Crammed Disc.

 

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST DESEMBER 2012 #1

1. Lady – Money (3:44) Nicole Wray og Terri Walker lager soul...
Read More

1 Comment

  • Jeg elsker spillelistene deres, er så mye kul musikk jeg har funnet her. Beste måten å følge med på hva som skjer 🙂

Comments are closed.