RADIORAKEL PLAYLIST AUGUST #1

1. Juniper Rising – Days of Heaven 3.52

Vi hørte Juniper Rising på en tidligere playlist i vår og med sin nye utgivelse Days of Heaven 7″ kan vi høre bande vokse. Inspirert av gammel country blandet med psych-rock og tre-greps punk lager de sin egen formula av country anno 2013.

2. Alexis Penney – Praying For Rain 4.11

Alexis Penney er en artist + forfatter + drag priestess basert i New York. Hin kommer med sin første novelle og album ,begge kalt Window, 6. august på Ecstacy Records.

3. Appaloosa – Fill The Blanks 3.52

Appaloosa er et band bestående av Anne-Laure Keib og Max Krefeld. De møttes da Anne-Laure forlot sin hjemby Paris til Berlin. Anne-Laure skriver tekstene og er vokalist mens Max skriver musikken med bruk av synther og programmering. Låta Fill The Blanks er inkludert på Johnny Jewels (nu)ItaloDisco comp After Dark 2 og har også nylig fått en musikkvideo,

 

 

4. Taali M – Dance  3.42

Taali M er en artist med røtter til Congo og Egypt og er nå basert i Paris. Musikken er blanding av electro-pop ,dancahall og afro-beat. Sammen med designer Pierre-Christophe har hin laget et visuelt utrykk til musikken. Du kan se resultatet og høre musikken her.

Se live versjon av låta her:

5.  Annie – Invisible 4.08

Annie har leverte noe av den beste norske klubbmusikk siden første singelen The Greatest Hit som kom i 1999. Hin er nå tilbake med EP´n A&R , produsert av Richard X og er første av 3 EP´r som er rett rundt hjørnet.

6. Mykki Blanco – Haze.Boogie.Life 3.07

Hvis du skal få med deg noen artist under Øya så burde det være Mykki BlancoSukkerbiten 7.august. Mykki Blanco et multi talent;  poet,forfatter , performance artist og rapper. Mykki Blanco er artistnavnet til Michael Quattlebaum Jr. inspirert som ble kom til da Micheal begynte å legge ut videoer på youtube av seg selv i drag som en tenåringsjente og utviklet seg fra det. Navnet er inspirert fra Lil Kims alter ego Kimmy Blanco.Mykki Blanco er inspirert av riot-grrl, Anais Nin, queercore, drag queen/kunstner Vagnial Davis og jeg kan også se inspirasjon fra ballkulturen blant fattige,svarte dragqueens, homofile + freaks i New York på 70-tallet, foreviget i dokumentarfilmen Paris Is Burning. På disse ballene hadde folk en mulighet til å skape en annen virkelighet og være noen annen. Gjennom parsonaen Mykki Blanco får musikken og kunsten flere dimensjoner og dybde.

7. Dai Burger – Soufflé 3.17

Fuck yeah queer hip hop! Hør singelen Soufflé av NYC rapper Dai Burger her:

8. Speedy Ortiz – No below 3.44

Speedy Ortiz kom nettopp med første skiva Major Arcana. Der finner vi den åpenhjertige låta No Below, vokalist Sadie Dupuis sårbarhet minner meg om Liz Phair.

9. Heaven´s Gate – Drone 3.32

Heaven´s Gate er et shoegaze prosjekt fra Brooklyn,NY. Første skiva Transmutng kan vi vente oss til høsten på labelet Inflated Records, hvor du også finner Speedy Ortiz.

10. Youth Code – Carried Mask 3.30

Youth Code er et LA-basert band bestående av Sara Taylor og Ryan William George.Utgitt på Psychic-TVs label Angry Love som eneste band som ikke er Psychic TVrelatert utgtt der. Youth Code lager mørk,energisk musikk som har like mye til felles med Witchhouse mørke raveapokalypse som punkens rå energi.

11. Phoebe Kiddo – When The Soul Lies Down 4.18

Den Australske-fødte nå Berlin og LA baserte artisten Phoebe Kiddo kom nettopp med en vakker utgivelse med Tripping on the Wake of Goodbyes EP, som er å finne til gratis nedlasting her, og kommer med full-lengderen Artefacts of Broken Dreams 22.august. Her får du en liten smakebit:

12. Teams – OneWorld 開発 5.49

Teams gir deg deilig,rar fremtids bassmusikk med inslag av R´n´B  og sjøen. Faktisk mye assosiert med den nye musikksjangeren SeaPunk. Teams ga ut sin andre full-lengder OneWorld 開発 gjennom Fin records tidligere i vår og her får du tittelsporet:

13. Light House – Walls Want Communion 6.43

Light House er Dawn Sharp og Chris Relyea, to musikere som holder til i nordvestkysten i USA. De er utgitt på Mannequin Records som er forøvrig et label å sjekke ut hvis du liker dette. En av mange band over hele verden som gir oss en slags revitalisering av minimal wave, en nisjemusikksjanger fra 80-tallet. Drømmende vakkert og hypnotiserende.

14. The Coombe – Poulnabrone 3.18

The Coombe, også utgitt på Mannequin, begynte som et samarbeidsprosjekt mellom Karen Sharkey og Samuel De La Rosa da de skulle lage soundtrack til en av filmene til Karen. De tok opp og utvidet prosjektet da de begge flyttet til Texas. De eksprimenterer mye med støy og opptak av naturlyder og ender opp med en syntisering av psych-rock, folk og elektronika.

15. White Noise – Love Without Sound 3.11

Neste låt ut er fra så langt tilbake som 1969(!) men det var på plass å inkludere White Noise med så mye eksprimentel synthmusikk vi har på denne lista for å hedre pionerene innom elektronisk musikk. White Noise består av Delia Derbyshire, Dave Vorhaus, Brian Hodgson and John McDonald. Alle en del av BBC phonic workshops siden 50-tallet da synther var på størrelse med et orgel. Låta Love Wthout Sound er fra deres bisarre synth rockopera An Electric Strom.

16. Anana – Blå Ull 5.13

Anana består kun av Anniken Jess Iversen fra Nøtterøy , hins piano, macbook, gitar og stemme. Hin kaller det selv dypvannspop , en term jeg ser meg enig i. Sjekk ut Anana sin urørt for mer musikk.

bonus video:

Pussy Riot – Как в красной тюрьме / Like a Red Prison

More from Musikkredaktør

radiorakel playlist mars 2013 #2

Abonnér på (nesten) hele playlista her 1. Anja Viken – I morgen...
Read More