radiOrakel Playlist April 2012

CD1

 1. Blood Red Shoes – Cold (3:30)
  Den britiske duoen Blood Red Shoes slapp nylig tredjeskiva In Time To Voices, som byr på mer knalltøff fuzzrock. Med fete riff, beinhard tromming og catchy hooks har de alt som skal til for å gjøre vårens vorspiel komplette.
 2. Chromatics – Back From The Grave (3:43)
  Italo-disco og drømmende ’80-tallssynth fikk en liten oppsving etter soundtracket til filmen Drive, og sjangerens fremste ambassadører Chromatics slapp nylig skiva Kill For Love, som bygger videre på denne glossy, røykfylte estetikken. Neonlys og romklang setter stemningen for en nydelig og svevende låt, som er veldig tidsriktig retro.
 3. Dirty Projectors – Gun Has No Trigger (3:25)
  Endelig er Dirty Projectors tilbake, og de har nå annonsert at oppfølgeren til fantastiske Bitte Orca fra 2009, Swing Lo Magellan, kommer til sommeren. Første smakebit er Gun Has No Trigger, som er en voldsomt catchy og gitarløs jam med masse ooooo-ing og en funky rytmeseksjon bak Dave Longstreths ekspressive stemme.
 4. Zambri – Hundred Hearts (5:33)
  Debutskiva til søstrene Zambri, House Of Basaa, er ute i disse dager, og den nye singelen Hundred Hearts er en myk, catchy og sirupseig drømmepoplåt, der de sedvanlige mørke, forstyrrende undertonene man forventer fra dette bandet murrer under den vakre overflaten.
 5. Broken Water – Drown (3:40)
  Olympia-bandet Broken Water spiller skitten og fuzzy pop, og låta Drown er en melankolsk og drivende skranglelåt med vag, svevende vokal og et støyende gitarhook. Den er hentet fra andreskiva Tempest, som kommer i slutten av mai.
 6. The Kabeedies – Eyes (3:07)
  Britene i the Kabeedies er et forholdsvis ukjent band med en lys fremtid, med en rekke oppvarmingsgigs for kjente band under beltet og andreskiva Soap på vei. På singelen Eyes låner de elementer fra sjangere som indierock, pop, afrobeat og ska, og smelter dem sammen til et solskinnsfylt og uptempo uttrykk, og med en tidsriktig saksofonsolo på slutten ligger alt til rette for at dette kan bli en av vårens bedre underdogs på albumfronten.
 7. Young Prisms – Runner (4:34)
  Young Prisms kommer fra San Fransisco, og har en tydelig vestkyst-vri på det ellers så regntunge og britiske klassiske shoegaze-soundet. Runner er en melankolsk og monoton midtempo poplåt med sløv vokal og glimt av solskinn gjennom skylaget av dronende gitar og synth. Andreskiva In Between er ute i disse dager.
 8. La Sera – Drive On (3:10)
  Andreskiva til La Sera, Sees The Light, er i butikkene nå, og den er et perfekt soundtrack til våren og sommeren, med lystig solskinnspop og hyggelig stemning. Låten Drive On er derimot et av skivas mørkere spor, med en mollstemt noir-stemning og twangy surfgitar, uten at det går på bekostning av verken melodiøsiteten eller hitpotensialet. Nok en fulltreffer fra Kickball Katy og bandet hennes!
 9. Diane Birch – Speak A Little Louder (3:51)
  Singer-songwriteren Diane Birch er snart klar med oppfølgeren til skiva Bible Belt fra 2009, og har nå hyret inn produsentassistanse fra folk som Eg White, ?uestlove, og Homer Steinweiss fra the Dap Kings. Sistnevnte står bak førstesingelen Speak A Little Louder. Den er en slepen og sjelfull perle, med trommer, bass, og keyboards som danner et mykt og slentrende bakteppe for Dianes ekspressive og umiskjennelige stemme. En fantastisk låt fra en særpreget artist.
 10. Susanna – Imagine (3:56)
  Susanna Wallumrød slapp nylig skiva Wild Dog, og den er et solid stykke jazza pop, der hennes nydelige stemmeprakt og personlige tekster står i sentrum. Låten Imagine er sparsommelig instrumentert, og Susanna griper oppmerksomheten fra første strofe. Norsk musikkjournalistikks mest oppbrukte sammenligningsgrunnlag til tross, Susanna kanaliserer her Joni Mitchell på sitt beste, uten å kompromittere sin egen unike stemme som vokalist og låtskriver.
 11. Nuclear Spring – Prose Kinema (1:29)
  Brooklyn-pønksa i Nuclear Spring slapp sin fem spors demokasett sin i fjor høst, og den er bunnsolid! Skitten gatepunk med catchy melodier, en fantastisk gitarlyd, og fullt trøkk, dette lover ekstremt godt for fortsettelsen.
 12. Mr Little Jeans – Runaway (4:21)
  Monica Birkenes fra Grimstad er en av internettets største buzznavn for tiden, og singelen Runaway får fortjent mye oppmerksomhet. Låten er en vanvittig catchy elektropoplåt med neddempet stemning som flyter avgårde i et bedagelig tempo, perfekt for sløv dansing en sliten sommerkveld. Mr Little Jeans har nå fått platekontrakt med Sony, og gir ut debutskiva senere i år.
 13. Julia Holter – Moni Mon Amie (3:31)
  Den fantastiske nye skiva til Julia Holter er i sjappa nå, og her maler hun vakre lydlandskaper med sparsommelig instrumentering og en drømmeaktig stemning. Låta Moni Mon Amie er hentet herfra, og låter fyldig og fuktig, som en regntung sommermorgen. Skiva heter Ekstasis, og er et ekstremt hyggelig bekjentskap.
 14. Phone Joan – Taking It Back (Alive) (3:46)
  Oslobandet Phone Joan slapp nylig skiva +47 91799466, en samling av blytunge bluesrocklåter spilt med kraft og nerve. Ikke på noen måte originalt, men bandet spiller som de mener det, og energien er smittende. Taking It Back er en mangefasettert låt med spennende oppbygning og fete riff, og med en massiv vokalprestasjon fra vokalist Carina Moen.
 15. The Great American Canyon Band – Burn (5:37)
  Ekteparet Masson fra Chicago danner bandet The Great American Canyon Band, og gir ut sjutommeren Tumbleweed denne måneden. B-siden heter Burn og er en alt-countryballade i seigt tempo, med vakre harmonier og et dronende lydbilde med blåsere, gitarer og sparsommelig perkusjon.

CD2

 1. Poliça – Dark Star (5:02)
  Dark Star er en funky elektronisk poplåt med kreativ bruk av autotune som effekt. Synther, blåsere og en bouncy basslinje står for kompet, og Poliça har her laget en knallåt med et voldsomt catchy refreng. Skiva Give You The Ghost er tilgjengelig nå.
 2. Susanne Sundfør – Among Us (4:24)
  Hva mer kan man si om Susanne Sundfør? Norges fremste premissleverandør av kvalitetspop er ute med tredjeskiva The Silicone Veil, og låta Among Us er et av 10 høydepunkt på skiva, sammen med alle de andre låtene. Den er funky og synkopert, og vokalen er gåsehudfremkallende og klokkeklar. Som vanlig. Kjøp skiva om du ikke har den allerede.
 3. Sharon Van Etten – Life Of His Own (3:45)
  B-siden til singelen Leonard er den vakre balladen Life Of His Own, der Sharon Van Ettens stemme og låtskriverskills får komme i forgrunnen, over forsiktig kassegitar og strykere. Med en søkende tekst og stemningsfulle vokalharmonier er dette nok en knallåt fra en av de mest spennende artistene for øyeblikket.
 4. Screaming Females – Expire (3:35)
  Den nye skiva til Screaming Females, Ugly, er produsert av Steve Albini, og er tilgjengelig nå. Låten Expire låner fra surfgitarens store repertoir, og er en drivende og dynamisk rockelåt, mesterlig utført av et ungt og ekstremt talentfullt band. Instrumentalferdighetene kommer aldri i veien for låtskrivingen, og skiva viser at bandet burde få mye mer oppmerksomhet enn de faktisk får.
 5. One Little Plane – She Was Out Of The Water (4:09)
  Kathryn Bint fra Chicago gir ut skiver under navnet One Little Plane på Four Tets plateselskap Text, og Four Tet selv står for produksjonen på singelen She Was Out Of The Water. Speisa folk med mangefasettert produksjon og bass spilt av Colin Greenwood fra Radiohead, låten er bunnsolid og låter varmt og vakkert.
 6. Edward Sharpe and the Magnetic Zeros – That’s What’s Up (3:52)
  That’s What’s Up er første smakebit fra den kommende skiva Here, og likte du Up From Below vil du fremdeles like dette. God stemning i bøtter og spann, med gospel, soul, country og skranglepop i skjønn forening.
 7. Beach House – Lazuli (5:03)
  Bloom, den kommende skiva til Beach House, viser et band i kontinuerlig vekst innenfor sine begrensede rammer, og andresingelen Lazuli er et nydelig stykke drømmepop med litt mer trykk på poppen denne gangen. Singelen slippes i forbindelse med Record Store Day 21. april, og skiva kommer i midten av mai.
 8. Andrea Dahle – One Look (3:42)
  Nå er endelig debutskiva til Andrea Dahle, Foxwood Lane, ute, og låten One Look er hentet herfra. Den er en midtempo og dynamisk poplåt som bygges sakte men sikkert opp bak den unike og uttrykksfulle stemmen til Andrea.
 9. Black Tambourine – I Remember You (Violens Remix) (2:35)
  Violens har her tatt Black Tambourines versjon av I Remember You og laget noe så utradisjonelt som en jungle/drum & bass-cover av en Ramones-låt! Det funker knallbra, og låten er svevende og syntetisk med introvert vokal og travle trommer. Black Tambourines EP av Ramones-covers, OneTwoThreeFour, slippes i mai.
 10. Best Coast – The Only Place (2:43)
  Californiabandet Best Coast er snart klar med skiva The Only Place, og tittelsporet er en regelrett hyllest til hjemstaten. Skranglete indiepop marinert i solskinn og varme, låten er akkurat like drivende og catchy som man forventer fra Bethany Cosentino og hennes våpendragere.
 11. Snakka San & SVER – Straight Lr Gay (2:22)
  Dancehallartisten Snakka San og folkemusikkensemblet SVER har inngått et spennende samarbeid, og resultatet kaller de folkhall. De slapp nylig singelen Straight Lr Gay lenge før planlagt, for å delta i debatten rundt Jamaicanske Sizzla sin konsert i Oslo for en tid tilbake. De mener homofobi og sexisme i reggae holder sjangeren tilbake, og vil bidra til å motvirke dårlige holdninger. Låten er funky og definitivt særpreget, med elementer fra folkemusikk og dancehall i skjønn forening. Debutskiva kommer til høsten.
 12. Sea Of Bees – Take (4:18)
  Julie Ann Baenziger er Sea Of Bees, og på den nye skiva Orangefarben spiller hun nesten alle instrumenter selv. Låten Take er en håpefull og vakker indiepoplåt med fyldig produksjon, og Baenzigers stemme og instrumenter danner et nydelig lydbilde med dybde og nerve.
 13. Primitive Weapons – Oath (3:50)
  Den nye skiva til Primitive Weapons, The Shadow Gallery, er et blytungt stykke metallisk sludgecore. Med seige tempo, feite gitarer og sint vokal, er Oath en massiv låt i tradisjon etter band som Neurosis, Eyehategod, og The Jesus Lizard.
 14. Creepoid – Dream Out (3:44)
  Det ferske Philadelphia-bandet Creepoid slapp nylig debutskiva Horse Heaven, og låten Dream Out er hentet derfra. Den er en fuzzy og psykedelisk ballade med skitne gitarer og støytepper over en melodisk, velskrevet indiepoplåt.
 15. Ladyhawke – Black White & Blue (Treasure Fingers Remix) (5:10)
  Den nye singelen til Ladyhawke blir her remikset av Treasure Fingers, som gjør den til en house/disco-låt med en spretten basslinje og lag på lag av manipulerte samples og synther. Refrenget skinner fremdeles sterkt gjennom låten, og stemningen er melankolsk og ytterst dansbar. Andreskiva til Ladyhawke, Anxiety, slippes i mai.
More from Musikkredaktør

RADIORAKEL SPILLELISTE AUGUST #1

  1. Miss Eaves  –  Thunder Thighs   2.52 Miss Eaves gir deg...
Read More