RadiOrakel Oktober Playlist #1

1. Saâda Bonaire – You Could Be More As You Are 5.57 

Når Captured Tracks skulle lage en re-utgivelse av Saâda Bonaire var det første spørsmålet: hvorfor var ikke de allerede et stort, kjent band? Saâda Bonaire var et disco/worldmusikk prosjekt fra Bremen, Tyskland startet av DJ Ralf Behrendt i 1982 i samarbeid med vokalistene Stefanie Lange og Claudia Hossfeld og et dusin av musikere fra det lokale imigrasjonsenteret. De fikk bare utgitt en singel You Could Be More As You Are, spilt inn i Kraftwerks studio, på EMI før de ble droppet. Captured Tracks har nå samlet singlene og  de innspilte men ikke utgitte låtene til en dobbel LP og CD ute 12. november.

2. Terror Bird – I´m Still Wearing His Jacket 3.19 

Terror Bird er synthpop artist Nikki Nevver som holder til i Vancouver og Hamburg. Hin la nylig ut en cover av Molly Nilsson´s I´m Still Wearing His Jacket på deres soundcloud og kom tidligere i år med albumet All This TimeNight School.

 

3.Hysterics – Outside In 1.16

Fra deres kommende 7″ Why Can´t I Live? som er ute 15. novemer på M´Ladys Records kan vi høre Outside In.Hysterics er fra Olympia, WA. De spiller brutal hardcore med tekster som er personlig og politiske.  Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til denne utgivelsen. <3<3<3<3<3<3

4.Pins – Lost Lost Lost 2.33

Manchester kvartetten Pins kom nylig ut med skiva Girls Like UsBella Union 30. september. Lost Lost Lost er andre singelen som er å finne til gratis nedlestning her.

 5.Cuushe – Sort Of Light 6.23

Cuushe er multi-talentet Mayuko Hitotsuyanagi som lager vakre,drømmende poplåter. Mayuko er fra Kyoto, Japan men flyttet til Berlin for å jobbe med det nylig utgitte albumet Butterfly Case, ute på Flau Records. Sort Of Light er den vakre andre singelen fra denne skiva.

6. High Dart – Manic Pixie Dream Girl 5.30

High Dart er et ett-kvinsband som holder til i Berlin. De beskriver musikken sin som lowest lo-fi, midi-grunge psychedelisk valium pop. Manic Pixie Dream Girl er å finne til gratis nedlastning på deres soundcloud. Jeg gleder meg til å høre mer fra de fremover.

 7. Deathcrush – Lesson #3 For Gina Kikoine: You Know 3.20 

You Know er noe av det mer fengende vi har hørt av no-wave støyrockerne i Deathcrush, fra deres nye singel School´s In. For de av dere som lurer på hvem Gina Kikoine er så er det den tyske artisten Gina X som lagde vittig og forut sin tid elektronisk musikk på 70/80-tallet.

8. Sad Boys – I Am Not A Girl 1.16

NYC punkbandet Sad Boys er tilbake med sin andre 7″ Cry Now, Cry Later, selvutgitt på deres eget label Pogo&Cry.

9.As Mercenárias – Policia 1.01 

10.As Mercenárias – Panico 1.56

Når vi i nok en playlist skal se på kvins deltagelse i punkhistorien skal vi denne gang til São Paulo, Brasil anno 1982-89 og dere får to låter av As Mercenárias. As Mercenárias blandet new-wave og punk inspirert fra New York og London med en brasiliansk estetikk som gav dem en unik sound. De kom med første skiva Cadê As Armas (hvor er våpene) i 1985 og en oppfølger On Trashland i 1988 hvor de utviklet sitt soniske punkrock utrykk videre. For fans av Liquid Liquid, Gang of Four, the Slits og Bush Tetras.

11. Family Outing – Misery 1.33 

Syk hardcore fra Family Outing, et band fra London med medlemmer fra band som Stab, Good Throb, Hunger++ Kassetten du finner låta Misery på er å få tak i gjennom Sorry State Records. For gratis nedlastning skjekk deres bandcamp.

12. Neo Boys – Give Me The Message 2.12

Neo Boys et 4 kvins-band fra Portland som startet å spille i 1979 og brøt alle punkreglene og gjorde sin egen greie. De hadde en pop sensibilitet med politiske tekster og et kunstpunk utrykk. Et av Portlands beste band i sin tid, side om side med legendariske The Wipers men som siden ble et obskurt og ukjent band, helt til nå! K Records med initiativ fra Calvin Johnson har valgt å lage en dobbel LP med alle deres innspillinger kalt Sooner Or Later, ute 15. oktober.

13. Yoko Ono Plastic Band – Moonbeams 5.48

I Love You, Yoko Ono!

Yoko Ono Plastic Band er tilbake siden 2009s Between My Head And The Sky og er nå aktuell med den fantastiske skiva Take Me to the Land of Hell. Her kan vi finne samarbeid med Mike D og Ad-Rock fra Beastie Boys, tUnE-yArDs, Cornelius, Sean Lennon og ikke minst den like underligere Yuku Honda (kjent fra Cibo Matto). “It´s better to dance rather than to march through life”

 14. Oy – Halleluja Hair 2.49

Oy, artist navnet til Joy Frempong, er en artist fra Bolgatanga, Ghana. Låta Halleluja Hair tar for seg hår som et politisk emne, noe det absolutt er. Låta er fra hins andre skive Kokokyinaka som du kan finne til gratis streaming her. Sistahs, aren’t you happy to be nappy?

15. FKA Twigs – Papi Pacify 4.54 

FKA Twigs var tidligere kjent som bare Twigs (derav navnet FKA, Formerly Known As) men er nå tilbake, hin har allerede utgitt en håndfull singler og hypnotiserende musikkvideoer. FKA Twigs er ute med sin andre utgivelse EP2 17. september via Young Turks Records. Dere får låta Papi Pacify fra nevnte EP her.

16. Natasha Kmeto – Deeply 3.19

Produsent og sanger Natasha Kmeto kom tidligere i år med albumet Crisis på Portland plateselskapet Dropping Gems, der finner vi låta Deeply som du kan høre her:

17.Laura Mvula – She(Shlomo remix) 5.38

Produsent Shlohmo har remixet Laura Mvula låta She og den er å finne til gratis nedlastning på soundcloud.

18.Highasakite – Since Last Wednesday 3.53

20. september slapp Highasakite singelen Since Last Wednesday som er en smakebit på et nytt album vi kan vente oss rundt februar 2014. enjoy!

 

tar for seg hår som et politisk emne, noe det absolutt er. Låta er fra hins andre skive

More from Musikkredaktør

radiorakel spilleliste oktober 2014 #1

Vokalist Meghan O’Neill i hardcorebandet Punch, som just har sluppet sin siste...
Read More