RADIORAKEL PLAYLIST SEPTEMBER 2012 #2

Hør (nesten) alle låtene i Spotify her

1. Xavier ft. Cleo & Etzia – Execution (4:30)

Ambassadørsønnen Xavier Dphrepaulezz ble fostret opp på strict sunnimuslimsk tro og klassisk musikk, og da han oppdaget r&b i Oaklands gater, ble han kastet ut hjemmefra. På sporet fra høstslippet X Marks the Spot samarbeider han med reggae/dancehall-artisten Etzia, halvt fra Panama, halvt fra Trinidad, som opptrådde under Oslo Queer Festival.

2. Raske Penge & Klumben – Original Bang Ding (4:28)

Rasmus Poulsen og Christian Klumbens miks av sosialrealisme hentet fra Københavns gater og jamaikanske, solfylte beats, har gitt duoen fra Nordvest-kvarteret en rekke hits samt en rolle i en imponerende utvikling av danskspråklige radiolåter. Noe vi mangler her i landet. Sjekk for øvrig ut låta Rundt, nok et bevis på at dansk er det ultimate dancehall-sproget

3. Hanne Kolstø – Flashblack (4:19)

Uten å gå i fistel som Mogenbladets Tommy Olsson, viser tittelsporet fra Hanne Kolstøs andreskive ytterligere framskritt fra fjorårets solodebut Riot Break. Perfeksjonert produksjon, strykere, blåsere og en stemme uten referansepunkter innenfor landets grenser. Ingen grunn til å sage av seg armen – dette er det beste, norske albumet på lang tid. Vel, så ble det fistel likevel.

4. How To Dress Well – Cold Nites (3:38)

På et soverom i Brooklyn har Tom Krell tatt et tilsynelatende enkelt grep: miksa falsett med lo-fi r&b. Vel, genialitet er enkelt. Får du ei litta tåre i øyekroken av denne, sjekk ut andreplata Total Loss. How To Dress Well spiller på Blå 23. oktober.

5. Kråkesølv – I limbo (4:37)

På sin tredje plate på fire år viser Bodø-bandet fram mer enn en trivelig, varm og myk ullgenser (i musikalsk betydning, selvsagt). De såre, tidvis briljante tekstene på en av landets fem fineste dialekter er der fortsatt, dog presentert i mer utfordrende former. Som i form av I limbo, en hardhudet låt som snuser på byens hardcorescene.

6. Martine Marbel – Get You (3:04)

Da Martine returnerte fra LIPA (The Liverpool Institute For Performing Arts) i 2008 med låta Soul Searching i taxfree-posen, var lovordene mange. Men etter P3-listing og platedeal med Universal, ble det stille fra Sandefjord-jenta. Etter et år i studio er 26-åringen tilbake, med en stemme kledelig pakket inn i tidsriktige, seige r&b/popbeats. Debutplata kommer på nyåret – vi gleder oss.

7. Cat Power – Cherokee (4:46)

På plata Sun omfavner urokråka Chan Marshall fra Atlanta for første gang elektronikk, som de fleste andre i disse dager. Elektroniske beats blandet med visepregede melodier er en kjærkommen oppgradering, uten at det går på bekostning av verken sjel eller stemmeprakt.

8. Grizzly Bear – Yet Again (5:18)

Møkkalei Brooklyn-indie? Vel, ikke etter denne låta. Med låtskriver, vokalist og gitarist Daniel Rossen i spissen kombinerer gjengen med det upåklagelige utseendet forsiktigheten fra sine to første med storslåttheten fra tredjeplata på fjerdeutgivelsen Shields.

9. The Sweet Serenades – Can’t Get Enough (2:32)

Det har gått 19 år siden identiske CCCP-kapser og BMX-sykler førte Martin Nordvall og Mathias Näslund sammen. Resultatet av vennskapet er leken indiepop, her representert ved en leken basslinjebass, röst type bass og den enkle tekstlinja “I Can’t Get Enough”, elsket av musikkbloggere og andre fine folk. Andreskiva Help! er ute nå.

10. Level & Tyson – Calling Me Up (3:13)

At de sju medlemmene i Level & Tyson er som tatt ut av et kostymedrama fra starten av forrige århundre, skal vi ikke bruke mot dem. For debutplata Even Faster Still er en tidvis hypnotiserende blanding av pop, fløyter, støyete gitarer, fengslende vokaler og andre elementer som vanskelig lar seg kategorisere. Østfoldinger er de også. Jøss.
Trivia: I denne Paris-kåken startet Richard Lorentz Johansen og Sofie Søndervik Sæther gruppa. Moderne teknologi, ass.

11. Ty Segall – The Hill (2:46)

Med tre utgivelser i 2012 (soloskive + skive med turnébandet + skive med White Fence) er Ty Segall et navn som bør ha streifet deg. Selv beskriver 24-åringen fra San Francisco sin kommende skive Twins som “evil spacerock”, et møte mellom Hawkwind og The Stooges. Lovende.

12. The xx – Chained (2:48)

Mye kan sies, og mye har blitt sagt, om londontrioens vanskelige andreplate Coexist. Denne låta, sluppet som albumtease tidligere i høst, er uansett et upåklagelig stykke, akkurat passe minimal, elektropop. Og på samme måte som en god porter blir enda bedre kombinert med mørk sjokolade, oppdager du først sjatteringene ved Coexist i kombinasjon med høstmørket.

13. Okkultokrati – No Ouroboros (3:33)

Karakteristikker som sure og destruktive motiverer åpenbart de blackmetalsymbolikk-leflende gutta fra Black Hole Crew til å fortsette der de slapp: med å dyrke dritten. No Ouburous lover mørkt og godt for den Emil Nikolaisen-produserte andreplata Snakereigns, ute på Fysisk Format 26. oktober. Okkultokrati er for øvrig booket til by:Larm, vinterens festivalhøydepunkt.

14. Ted Glen Extended – Cabin Pressure (4:45)

Med søskenparet Johanne og Knut Kippersund foran mikrofonen og elementer fra pop, jazz, prog, rock og klassisk, er Ted Glen Extended et frisk pust i disse strømlinjeformede poptider. Poporkesteret, tidligere kjent som Ted Glen, har utvidet besetningen, og slipper EP 13. oktober. Jaggu er de ikke fra Hedmark også <3

15. Death Grips – @deathgripz (4:25)

#California #party-rap #koko #overproduserte beats #red bull #bangover #sååå 2012

Bonus: Matilda – Beautiful (4:06)

Hva gjorde du siste år på videregående? Drakk, spydde og sloss, ja. Tenkte meg det. 18 år gamle Matilda Gressberg fra Eidskog utenfor Kongsvinger har derimot sjarmert P3-lytterne med singelen When Something Ends og en Florence + The Machine-coverlåt, nådd semifinalen i Norske Talenter, blitt booka til neste års by:Larm og komponert filmmusikk til Kari Anne Moes Til Ungdommen, hvor denne låta er hentet fra. Matilda slipper debutplata 19. oktober.

Hør (nesten) alle låtene i Spotify her

More from Musikkredaktør

radiOrakels playlist – juni 10

CD 1 1. M.I.A. – XXXO (2:59) I kjølvannet av Born Free-kontroversen...
Read More