RADIORAKEL PLAYLIST JULI #1

1. The Courtneys – Nu Sundae  2.56

The Courtneys er en trio fra Canada. 3 jenter som har synger om det de liker ; Keanu Reeves, 90210 og å spille gitar hele natta. De har nettopp utgitt en skive gjennom deres bandcamp og den er det perfekte soundtracket til sommeren. Videon til Nu Sundae oppsumerer bandets sjel og medlemmer ifølge dem selv. Se den her:

The Courtneys: “Nu Sundae” from Rookie on Vimeo.

 

2. Queen Sea Big Shark – Comxxputda  3.31

Queen Sea Big Shark er et Beijing basert band. De fikk sitt rare navn da de gikk rundt  Queensea i Beijing og noen hadde skrevet på et skilt; “This is mine, don´t even touch it, I´m Queen Sea Big Shark“. Beijing er forøvrig et sted å rette ørene til hvis man leter etter annerledes , kul indiemusikk. Et tips for deg som vil dykke inn i Beijings avant-garde musikkundergrunn; skjekk ut Pangbianr.com.

COMXXPUDA 计算机 by queenseabigshark

 

3. M.I.A. – Bring The Noize 3.24

M.I.A. er tilbake med en ny singel Bring The Noize fra hennes kommende album Matangi som kommer til høsten. M.I.A. fortsetter å blande kunst, politikk og rytmer som er til å danse og kjempe til. Etter å ha hørt Bad Girls og denne singelen låter det bra for den kommende skiva.

4. Kwaai feat. Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo & Kanyi (remixet av Jerre) – Madgal  3.23

Kwaai kom for noen uker siden, sammen med en hel haug rappere, med låta Badman , nå har låta blitt remixet av Jerre og  fått navnet madgal. Låta er et internationalt samarbeid mellom artistene Kwaai, Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo og Kanyi(<3). Videoen er regisert av Roxy Farhat som også regiserte The Knife´s A Tooth For An Eye video.

5. Allison & Katie Crutchfield – Oblivion  4.20

Tvillingsøstrene og musikerene Allison & Katie Crutchfield fikk i oppdrag av Rookie magasine å lage månedens theme song, de valgte å covre Grimes sin fantastiske komposisjon Oblivion. Ved første lytt er det en melodisk og vakker låt men hvis du leser teksten gir det låta en ny dimensjon. Katie og Allison har hatt mange prosjekter sammen men spiller nå i hver sine band, Allison spiller i indiefolkpop bandet Waxahatchee og Allison fronter bandet Swearin´.

Oblivion-Katie and Allison Crutchfield by ROOKIEMAG

 

6. Neonates – Over Fire 3.32

Neonates er et feministisk post-punk band fra Los Angeles bestående av Mary Jane som driver miksteipbloggen tvdinner, Anna Nasty og Max. Skiva hvor Over Fire er fra finner du til nedlasting her.

7. Grow Digga – Mig Og Mine Venner 3.32

Grow Digga er en hip hop artist, rapper og produsent, født i Danmark og bor nå i Berlin. Hun kom nettopp ut med EPn Bad Behavior og er et navn å holde øye med fremover.

Grow Digga – Mig Og Mine Venner (Free Download) by GROW DIGGA

8. The Julie Ruin – Oh Come On 2.25

Kathleen Hanna er tilbake etter en lang pause fra musikken etter at Le Tigre sluttet å spille. Kathleen har tatt opp solo-prosjektet sitt Julie Ruin og gjort det til et band kalt The Julie Ruin. Vi hørte en liten smakebit forige playlist og nå får dere første singelen Oh Come On fra det kommende albumet her. Det er også nettopp kommet ut en dokumentar om Kathleen, The Punk Singer. For de av dere som ikke vet hvem Kathleen er : Hin var vokalist i Bikini Kill og en viktig figur i punk-feminist bevegelsen riot-grrl og medlem i det politiske electropunk bandet Le Tigre.

The Julie Ruin – “Oh Come On” by selftitledmag

 

9. Ruby Pins – Chameleon 3.47

Ruby Pins er det nye prosjektet til Grass Widow trommis + vokalitst Lillian Maring. Første skiva ute nå på M´Ladys Records.

 

10. Lilla Namo – Tuggare Utan Gränser 3.47

Lilla Namo er tilbake med singelen Tuggare Utan Gränser. Musikkvideoen er filmet og redigert av Lille Namo selv:

 

11. Britta Persson – Grunge Girls 3.21

Grrrnge grrls forever. Britta Persson fra Sverige kom med albumet If I Was a Band My Name Would Be Forevers. Grunge Girls er andre singelen fra denne skiva og handler om å gjøre hva du vil gjøre og gjør det med dine venner.

 

12. Sisu – Two Thousand Hands 4.13

Sandra Vu tar en pause fra Dum Dum Girls for å fokusere på sitt band Sisu. Hun startet bandet før hun begynte som trommis i Dum Dum Girls men har ikke hatt tid pga sammenhengende turneering med DDG til å spille inn skive med Sisu før nå. Og fint er det at hun har satt av tid til det. Sandra  spiller 90% av instrumentene på den kommende førsteskiva.

 

13. Maray Fuego – Green River 2.33

Maray Fuego er en artist som spiller alt fra punk til sigøynerjazz og reiser jorda rundt med fakirer og sirkusartister. Green River er en sang om forurensing, skrevet ved Green River i Washington som er alt for forurenset til å bade i.

Green River by MARAY FUEGO

14. Blue Hawaii – Reaction II  3.34

Blue Hawaii kom med en av de vakreste skivene hittil i år med Untogether. Videoen til låta Reaction II fra denne skiva følger den norske modellen Carola Wisny mens hun vandrer gjennom en drøm. Carola Wisny er en venn av bandet som er døv men kan se musikk i form av farger og vibrasjoner. Videoen kom til basert på hvordan Carola oppfattet musikken i samarbeid med regisør Melissa Matos.

BLUE HAWAII / ”REACTION II” from Melissa Matos on Vimeo.

 

15. Potty Mouth – The Spins  3.32

Potty Mouth er et powerpunk-garage-pop band fra Northampton, låta the spins kommer på deres skive Hell Bent , ute 17. september på Old Flame Records.

Potty Mouth – The Spins by Old Flame Records

16. MOON – Invasion  5.49

MOON er et feministisk psychedelisk band fra Olympia. De har to trommiser, Fajir og Christina, som spiller mot hverandre helt i takt, og selveste Rachel Carns (se: The Need + Kicking Giant) på keyboard og Kanako, fra Broken Water, på vokal.

 

bonus video

SOKO: Monster Love (starring Ariel Pink + Soko)

Soko: Monster Love on Nowness.com

 

 

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST OKTOBER 2012 #1

Hør (nesten) hele playlista i Spotify her 1. EaggerStunn feat. Geolo G...
Read More