RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2013 #2

1. Marnie Stern – Year of the Glad 3.40

Marnie Stern er en av de råeste gitaristene aktive om dagen. Marnie har også en helt særegen måte å blande sin vokal og gitartapping. The Chronicles of Marnia er ute nå på Kill Rock Stars.

2. Glass Candy – Beautiful Objects 5.03

Italo-disco plateselskapet Italians Do It Better og Johnny Jewel kommer med en oppfølger til After Dark compilation med After Dark 2. På skiva finner du Chromatics, Desire, Mirage og Glass Candy. Her får dere Glass Candy sitt bidrag med låta Beautiful Objects.

3. Mum- Toothwheels 4.47

Mum fra Island er tilbake og kommer med en ny skive Smilewound til høsten. Vi får en liten smakebit i form av singelen Toothweels.

4. The Julie Ruin feat. Vaginal Cream Davis – Girls Like Us 3.18

Denne låta gikk meg hus forbi da den kom sent i 2012 men fortjener en plass på playlista. For de som ikke har hørt om Julie Ruin eller V.C.D : Julie Ruin var soloprosjekt til riot-grrl og en av pønkens kuleste damer Kathleen hanna. På The Julie Ruin har Kathleen tatt opp prosjektet igjen og har med seg Bikini Kill bassist Kathi Wilcox + Kenny Mellman, Carmine Covelli og Sara Landeau Vaginal Cream Davis er en genderqueer artist, kunstner, forfatter, aktivist og mer. The Julie Ruin + Vaginal Davis har samarbeidet på en låt og resultatet ble Girls Like Us.

5. Julie Ruin – V.G.I. 3.49

Mens vi venter på det nye The Julie Ruin albumet kan vi kose oss med låta v.g.i. fra den første og eneste utgivelsen av Julie Ruin som kom i 1998. Kathleen Hanna startet dette prosjektet da Bikini Kill var over og hun ville eksprimenterer med elektronisk musikk. Hin spilte inn hele albumet i leiligheten sin.

6.Keezheekoni – Angel Eyes 3.39

Det relativt nye Oslo bandet Keezheekoni har ingen utgivelser ennå men du kan finne et par låter på deres urørt side.

7. David Lynch & Lykke Li – I´m Waiting Here 5.08

Filmskaper David Lynch har lenge vært interesert i musikk og produsert flere skiver og ofte også vært delaktig i å skirve filmmusikken til filmene sine. Men det var ikke før i 2011 at han kom ut med egen soloskive og 15. juli kommer oppfølgeren. Med seg på singelen I´m Waiting Here har han fått med seg Lykke Li på vokal. Låta får meg til å drømme tilbake til Twin Peaks.

8.CSS – Girlfriend 2.51

Det brasilianske elektrorockbandet CSS er tilbake med et nytt album. Siden gjennombruddet i 2005 har mye skjedd, de har flyttet fra Sao Paolo til New York og gitt ut 2 album. Nå er de tilbake med skiva Planta, hvor vi finner låta Girlfriend.

9. Austra – Painfull Like 4.00

Forgje playlist fikk dere første singelen Home fra Austras nye skive Olympia. Ettersom dette har vært en så etterlengtet oppfølger til første skiva Feel It Break så slår vi til med andre singelen Painful Like. Austra er et kanadisk indieelektronsik band med klassisk trente Katie Stelmanis i spissen.

10. The Knife – A Tooth For An Eye (remix Cooly G) 4.20

Brixton DJ, sanger og produsent Cooly G lærte seg å DJe i en alder av 7 og lærte bort lydteknikk til menn 3 ganger hennes alder da hun var ferdig på skolent. Hun er et talent med stor T .Hun har remixet The Knife låta A Tooth For An Eye som er å finne på deres nye skive.

11. Angel Haze – No Bueno 2.25

Brooklyn rapper Angel Haze kommer visstnok med skiva Dirty Gold i løpet av året. I mellomtiden kan vi kose oss med den morsomme og litt sære videon til hennes nye låt No Bueno , hvor vi ser en en magfoldig gruppe folk som utgir seg for å være Angel Haze. enjoy

12. Brooke Candy – Das Me 4.04

Brooke Candy med sitt slut-walk anthem Das Me. I låta proklamerer hun; “It’s time to take the word back “Slut” is now a compliment A sexy-ass female who running shit and confident”. Brooke Candy er en artist med en agenda for å styrke kvinner,queers og freaks. Crewet hennes er Fag Mob og året er 2013 da kvins og queers tok over rap gamet.

13. Garlic Man & Chikn – The Return 2.17

Garlic Man & Chickn er en queer rap og r´n´b duo fra olympia. Denne låta er fra singelen From A distance som ble spilt inn online over garageband da Chickn flyttet til New Orleans, du kan finne den til gratis nedlasting på deres bandcamp side.

14. Hanouneh – Police Inna Mi Yard

Hanouneh er er Hanna Cinthio fra Lund, Sverige. Hun blander sin musikk med politisk kamp. Hun spiller på RadiOrakel støttefest og Bakrommet 15års jubileum på blitz 21.juni.<3

15.Molly Nilsson – The Power Ballad 3.18

Den svenske Berlin baserte artisten Molly Nilsson kom i fjor ut med en av mine favoritt album History fra 2012, nå kommer hun med oppfølgeren The Travels, ute 21. juni på Dark Skies Association.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST JUNI 2012 #1

1. MS MR – Hurricane (3:47) New York-baserte MS MR kan mer...
Read More