radiOrakels playlist – juni 10

CD 1

1. M.I.A. – XXXO (2:59)

I kjølvannet av Born Free-kontroversen slipper tusenkunstneren M.I.A tidenes elektrolåt. Hardtslående politikk og überfengende melodier samles på hennes tredje studioalbum Maya.

2. Hanna Hirsch – Sanningen om oss (2:07)

Det Stockholms-baserte pønkråkk-bandet Hanna Hirsch leverer direkte låter med en vokal som går gjennom marg og bein, på den gode måten. ”Sanningen om oss” er henta fra deres siste EP Tala Svart.

3. Center Of The Universe – The start, the middle, the end  (2:26)

Jørgen Skjulstad, også kalt Sissyfus, står bak pop-eventyret Center Of The Universe. Denne er henta fra en florlett og glad samling låter på albumet Levitating Disk.

4. Sarah Blasko – Bird On A Wire (3:14)

Den australske singer-songwriteren Sarah Blasko er fortsatt et ubeskrevet blad i Europa, men begynner å fengsle flere og flere med sin melankolske vokal og originale backing-band-besetning.

5. Tune-Yards – Little Tiger (4:53)

På Tune-Yards myspace-side står det Experimental/Experimental/Experimental. Det lever også det kanadiske en-kvinnes-bandet opp til.

6. Bernays Propaganda – Anonymus Enemy (2:39)

Makedonsk nyveiv-band med dansbar rytme og kompromissløs vokal. Godt forankret i undergrunnen på Balkan, med gjør-det-sjøl-prinsippet i bånn.

7. Tranny Smith – Devil (2:08)

Energisk post-hardcore med godt gitararbeid og dansefot-faktor. RadOrakels eget husband, med Sigrun Åland på vokal og Otto Babette på strenger.

8. Cymbals Eat Guitars – Some Trees (2:28) Reinspikka indie fra Norges-aktuelle Cymbals Eat Guitars. ”Some trees” er henta fra albumet Why there are mountains.

9. Taxi Taxi! – To Hide This way (2:45)

Stockholmsduoen Taxi Taxi! Består av det eneggende tvillingparet Johanna og Miriam Berhan. Pianoakkorder og to skjøre stemmer blandes sammen i denne musikalske symbiosen av en låt.

10. Hanne McBride – Out But Down (2:43)

Hanne McBride karakteriserer musikken sin som ”Hverdagsmelankoli, sommersødme og grurock”. Hun spilte på RadiOrakels egen scene under Musikkfest, og er ute med plata The beat and bad company.

11. Blood Command – Double T’n Tokyo (1:01)

Bergensraketten Blood Command er i full fart oppover. Plata Ghostclocks er ute på Fysisk Format            , og Double T’n Tokyo er en av albumets fengende eksplosiver.

12. Tôg – Sansen (3:11)

Tôg ville lage elektro i orkesterformat. Resultatet ble sju bandmedlemmer og låta ”Sansen”, instrumentell teknopop med tekster på drivende stavangermål.

13. Harrys Gym – Brother (4:02)

En liten, svevende perle fra Oslo-baserte Harrys Gym. Anne Lise Frøkedals vokal legger et dramatisk preg på det psykedeliske pop-bandet. 

14. The Twilight Sad – I Became A Prostitute (5:11)

Skotske The Twilight Sad har blitt spådd en framtid som det neste Mogwai, døm selv utifra denne suggerende låta.

15. The Coral – Butterfly House (3:22)

Britiske The Coral slipper albumet Butterfly House i juli. Her får du en sommerperle av et tittelspor som smakebit.

CD 2

1. The Like – Release Me (3:00)

Trioen i det alternative rockebandet The Like har gjort det igjen. Jentene fra Los Angeles har snekra sammen en supercatchy rockelåt med sekstitallsreferanser og glassklar vokal.

2. Karen Elson – The Truth Is In The Dirt In The Ground (3:57)

Karen Elson spiller låter fra skyggesiden av livet. Med pumpeorgel, steelguitar og trekkspill har plata The ghost who walks er mørkt og deilig ompapreg, uten å overdøve Elsons inntrengende stemme. ”The thruth is in the dirt in the ground” er det sjuende sporet på plata, som er tydelig produsert av Elsons ektemann Jack White.

3. Scool Of Seven Bells – Windstorm (3:45)

Sleigh Bells, Broken Bells og – The School Of Seven Bells. Det er noe med bjeller og elektronisk musikk om dagen. Windstorm er en forsmak på fuzz-pop-trioens album Disconnect From Desire.

4. Djerv – Headstone (3:48)

I ruinene av Animal Alpha og Stonegard har Agnete Kjølsrud og Erlende Gjerde dannet bandet Djerv. Med gitarist Stian Kårstad fra Trelldom minner dette mistenkelig om en supergruppe, og resultatet er tung, mørk musikk i grenseland mellom rock og metall.

5. Amanda Jenssen – For The Sun (3:26)

Happy-go-lucky-låt fra Sveriges nye popyndling. Ringer sommeren inn enten du vil eller ei.

6. The Shitsez – Scout Boy (3:56)

The Shitsez har satt seg selv i båsen ”cheerleaderrock”, og passer ypperlig til merkelappen. Enkle trommebeats og heftige heiarop smelter sammen i denne superfengende speiderlåta.

7. Mhoo – Fake (2:49)

Med kontrabass, munnspill og flerstemt sang er dette unge countrybandet er vestfolds svar på Dixie Chicks.

8. Lyd – You Make Me Go: Bam Bam Bam Yeah Yeah

Lyd leverer rett-i-trynet rock n’ roll fra Arna på vestlandet. Musikk du kan danse og sloss til.

9. Robyn – Dancing On My Own (4:48)

Andre singel fra svenskenes førstedame, her fra den kommende plata Body Talk.

10. Cold Mailman – Pull Yourself Together And Fall In Love With Me (4:12)

Bodø er indierockens arnested, her representert ved Cold Mailman. Tittelsporet fra deres siste plate er melankolsk, finstemt og var, akkurat slik indierock skal være.

11. Nils Bech – Contemporary Dancing (3:50)

Jantelovens motkjemper Nils Bech er en kreativ låtskriver. Med kompanjong Bendik Giske på saksofon er han et friskt innslag i stallen hos Fysisk Format.

12. Civil Civic – Less Unless (4.04)

Civil Civis er ett av de mest omtalte banda i den digitale sfæren for tida. Med sin minimalistiske besetning og omfattende lysshow har den australske duoen fått stor oppmerksomhet rundt om i verden. ”Less Unless” er en låt som lever opp til hypen.

13. Haust – The Abyss (4.21)

Det har vært stille rundt Haust siden de ga ut debutalbumet sitt Ride to relapse for to år sida. Nå kommer de knallhardt tilbake med plata Powers of horror. The Abyss er en massiv låt som fillerister deg både mentalt og fysisk.

14. Lille Langefinger – Kamphaner (3:32)

Lille Langefinger er et forholdsvist ungt, oslo-basert band som spiller musikk de selv kaller for ”pop-doom med pønke-oppskrift”.

15. Magnus Moriarty – The Valley Of Lo (2:44)

Multiinstrumentalist Magnus Moriarty har aldri opplevd de store salgstallene, selv om han ble erklært et musikalsk stortalent for over ti år sida. ”The valley of lo” er en opptempo folk-låt som gjør deg i godt humør.

More from Musikkredaktør

RADIORAKEL PLAYLIST DESEMBER 2012 #2

Abonnér på (nesten) hele playlista i Spotify her – Hvad ønsker du...
Read More

1 Comment

Comments are closed.