Noe nytt fra Kinshasa

Gudrun og Ingrid - kroppene bak RadiOrakels mest fele-savvy radioprogram - er tilbake fra sommerferien med en ny sesong Radio Folkefest. Det er naturligvis mange spørsmål knyttet rundt dette. Først av alt: Vil dette bli didgeridooens år? Kommer det til å bli utstrakt bruk av ord som gracelandesque (det virker sannsynlig)? Hvem stikker av med tittelen "Beste Gabriel Fliflet" på årets julebord? Og: har vi sett det siste av finsk tango-korrespondent Ola Vikås?

Gudrun og Ingrid – kroppene bak RadiOrakels mest fele-savvy radioprogram – er tilbake fra sommerferien med en ny sesong Radio Folkefest. Det er naturligvis mange spørsmål knyttet rundt dette. Først av alt: Vil dette bli didgeridooens år? Kommer det til å bli utstrakt bruk av ord som gracelandesque (det virker sannsynlig)? Hvem stikker av med tittelen “Beste Gabriel Fliflet” på årets julebord? Og: har vi sett det siste av finsk tango-korrespondent Ola Vikås?

For å ikke la ryktebørsen gå helt over styr, kan vi si dette: det vil bli flere gamle damer. Og banjoene deres. Og om Gudrun får viljen sin: hundretusener sorgfylte Balkan-fioliner på en gang.

Denne sesongpremieren kommer til å være spekket av sensasjonelle låtvalg i kategorien “Halvnytt og blanda drops”. Damon Albarn er tilbake med et nytt samarbeidsprosjekt mellom freidige hiphop-produsenter fra Amerika og lokale musikere – denne gangen fra Kinshasa, Kongo. Vi har valgt det beste fra høstens to store folkemusikkarrangement, Oslo World Music Festival og Folkelarm – nemlig den romfrekke fransk-chileneren Ana Tijoux og latino-balkan-muntrasjonsrådet Faela. Jens Lekman er tilbake, og etter de siste årene i Australia har han blitt oppgradert til verdensmusiker. I tillegg: noen sitarglade briter og den obligatoriske coverlåten.

Episode 1, sesong 3 (06.09.11)
Ana Tijoux – Partir de cero
DRC Music – Three Piece Sweet Part 1 & 2
Jens Lekman – An argument with myself
Fair Ohs – Everything is dancing
Fallulah – Gold Lion (Yeah Yeah Yeahs-coverversjon)
Faela – Paranà

More from Radio Folkefest

FOLKEFESTIVAL, del 3: Hardingfeler og urfolk

Det er alltid folkefestival et sted. Når solen går ned over Møre...
Read More

1 Comment

Comments are closed.