Mandag 15. mars slipper Josefin Winther låta «Jeg gir Meg»

Josefin Winther følger opp fjorårets radiohit med en ny single. Den A-listede «Fint å se deg her» (2020) åpnet mange nye hjerter, med en bittersøt tekst og visepop i storslagent format. Nå byr hun på nok en perle av enda høyere kaliber; «Jeg gir meg» som kommer mandag 15. mars og du kan høre den rett før kl 20:00 her på radiOrakel FM 99,3!
Foto: Francisco Munoz

I en dypsindig og fengende tekst, spør Josefin hva kjærligheten vår betinger. I teksten viser Josefin Winther at hun mestrer antydningens kunst på mesterlig vis, og lykkes i å sette store spørsmål om kjærlighet på dagsorden samtidig som melodien fester seg før man vet ordet av det.

– «Jeg gir meg» er en sang om kjærlighetens balansekunst. Den tar for seg dynamikken som utspiller seg i forholdet mellom meg og verden, meg og min kjære, meg og min venn. Den hinter om at det kanskje ikke er så lett å få øye på meg som man tror, sier Josefin om låta. «Se om du finner meg bak døren». Jeg peker på at mye av det vi gjør skjuler i seg et håp om å få bli sett og hørt av de mange. Låten viser at lengselen etter anerkjennelse ofte kan gli over i lengselen etter å bli kjent. Vi glemmer at det å bli sett er ikke det samme som å få oppmerksomhet. Gjennom låten s tår jeg i dette spenningsrommet, og så ender låten i at jeg gir slipp, og jeg gir meg til deg.

LIVESTREAM FM 99,3 her >>

På den kommende EPen har Josefin med seg samme gjeng som stod bak suksessen-EPen «Helt hel» (2020). Der fjorårets utgivelse ble skrevet, spilt inn og utgitt på fire måneder, er også årets utgivelse et resultat av en sjelden produktivitet. Musikerne som spilte inn live on tape sammen med Josefin i studio i fjor, har nå bidratt fra hvert sitt studio. Gjengen har sendt innspillinger og ideer seg imellom fra henholdsvis Bergen, Tønsberg, Malmø og Oslo. Den fortettede og nesten taktile nærheten fra innspillingen i fjor, har blitt utvidet med rom for kunstnerisk søken, eksperimentelle elementer og en stor variasjon i låtenes sjanger og energi.

Om Josefin Winther

Josefin Winther ble kjent med musikken i ung alder og var ikke sen med å finne «gitarer» eller «mikrofoner» å uttrykke seg gjennom. I voksen alder har hun gjort karriere av å synge og skrive på både norsk og engelsk for seg selv og andre, og blant annet vært låtskriveren bak Norges Eurovision-bidrag i 2014. Siden hun ble signert av Geir Luedy og ga ut sin første EP i 2006 har hun gitt ut fem album, samt fjorårets EP «Helt hel». Med røtter i Bergen har hun forflytta seg rundt til både Oslo, Reykjavik og London før hun nå har slått seg ned på Nøtterøy. EPen «Helt hel» kom ut bare et halvt år etter at Josefins første norskspråklige album ble sluppet. Singelen «Fint å se deg her» ble A-listet på P1, og var en av landets mest spilte låter på radio sommeren og høsten 2020. Med EP-slipp i april ble hele lanseringsturneen avlyst, men på tross av dette klarte hun å gjennomføre 30 konserter i resten av 2020. Etter et produktivt 2020 er Josefin igjen klar med ny singel og ny EP på norsk.

Written By
More from Line Bliksås

Attacks on Gender Studies

I mange deler av verden prøver myndigheter og andre aktører å begrense...
Read More