Limbo – om flyktningkrisen i nærområdene

Tori Aarseth har tatt turen til Libanon og Jordan for å finne ut hvordan situasjonen er for flyktningene der, og hva de tenker om den norske debatten.

De som mener Norge har tatt i mot nok flyktninger sier ofte at det er mer effektivt å hjelpe dem der de er – i nærområdene. Men er det så enkelt at vi bare kan sende penger dit? Vår journalist Tori Aarseth har tatt turen til Libanon og Jordan for å finne ut hvordan situasjonen er for flyktningene som oppholder seg der, og hva de tenker om den norske debatten.

Serien er laget med støtte fra Medietilsynet.

Episode 1

I første episode får du høre om flyktningene som oppholder seg i Libanon, og hvilke utfordringer de møter. Vår journalist tar turen til Bekaa-dalen og de uformelle leirene der, og snakker med både forskere, bistandsarbeidere og syriske flyktninger.

Episode 2

I andre episode får du høre mer om hvordan flyktningene som oppholder seg i byene i Libanon har det, og hvordan de blir sett på av det libanesiske samfunnet. Vår journalist møter også en syrisk kvinneorganisasjon som jobber med å myndiggjøre syriske kvinner, både økonomisk og politisk.

Episode 3

I tredje episode går turen til Jordan og en av verdens største flyktningleire, Zaatarileiren. Du skal få høre om hvordan den enorme leiren har påvirket lokalsamfunnet rundt, og om hvordan umulige byråkratiske krav skaper store problemer for flyktningene, også i Jordan.

Episode 4

I siste episode av Limbo får du høre mer om de syriske flyktningenes utsikter på jobbmarkedet i Jordan, og om den byråkratiske hinderløypa de må gjennom for å skape et stabilt liv i landet. Du får også høre om donorlandenes siste store plan for å få flyktningene til å bli der de er, og om diskrimineringen flyktninger møter, både i arbeidslivet og i samfunnet ellers.

Written By
More from Redaktør