Kringsatt av Fiender

En radiodokumentar om konflikten i Kurdistan.

En radiodokumentar om konflikten i Kurdistan. Produsert av Martin Ravneberg og Jannicke Skrinde Heier.

Episode 1

Du får høre Erling Folkvord, rødt-politiker med lang fartstid innenfor solidaritetsarbeid i regionen, Nihal fra KJA i tyrkisk Kurdistan, Refik Gefur styremedlem av den kurdiske nasjonalkongressen og Veisi Altai som er filmskaper og geriljasoldat!

Episode 2

Bli med Martin og Jannicke inn i en Ezidi Flyktningeleier i tyrkiske Kurdistan. Vi har pratet med dem som har vært utsatt for IS sine verste overgrep og de som prøver å hjelpe dem.

Episode 3

Bli med Martin og Jannicke bak barrikadene i Cizire og Nusaybin og hør historien om Haci Lokman Birlik som ble drept og lynsjet av Tyrkisk politi.

Episode 4

Vi skal se nærmere på den politiske kampen og den represjon den møter i dagen Tyrkia. I denne episoden møter vi menneskerettighets organisasjoner, LHPT forkjempere og Kurdiske aktivister.

Episode 5

Vi skal prate med kvinnesaksforkjemper og høre fra en filmskaper som var med YPJ (den kvinnelige geriljaen) under forsvaret av Kobani.

Episode 6

I denne episoden skal vi snakke med en PKK gerillja-soldat, som er med og forsvare bydellen Sur, og prate med medlemmer av den skeive bevegelsen.

Written By
More from Sub City

Hva har ukulele og fakirvirksomhet til felles?

Hør på Sub City 28. Januar. Vi får besøk av Marthe fra...
Read More