Kortspillets gleder og farer

Det raser en lokal bluesbølge over Grønnsaksløkka. I Maridalsveien spiller man de gamle blåtonene over høytalerne igjen i en flunkendes ny bistro. I Trondheimsveien sitter folk innendørs og spiller bestemorskortspill uten pengegevinst. Ukas tema kombinerer de to: vi snakker om gambling - noe som ikke uventet leder oss ut i verden befolket av enøyde, enarma eller halte menn og fordrukne, troløse kvinner som ofte tar gitaren fatt for å uttrykke sin nød.

Det raser en lokal bluesbølge over Grønnsaksløkka. I Maridalsveien spiller man de gamle blåtonene over høytalerne igjen i en flunkendes ny bistro. I Trondheimsveien sitter folk innendørs og spiller bestemorskortspill uten pengegevinst. Ukas tema kombinerer de to: vi snakker om gambling – noe som ikke uventet leder oss ut i verden befolket av enøyde, enarma eller halte menn og fordrukne, troløse kvinner som ofte tar gitaren fatt for å uttrykke sin nød.

Det er ikke uten farer, dette gamblinglivet. Memphis Minnie serverer oss ramsalte beretninger fra gamblinglivet, Blind Willie McTell forteller en historie fem ganger, John Jacob Niles advarer om hva som skjer med gamblerne i etterlivet. Blant annet.

Spilleliste 07.03.11
Memphis Minnie – Gambling woman
Blind Willie McTell – Dyin´ Crapshooters Blues
Victoria Spivey – Funny Feathers
Woody Guthrie – Gambling man
John Jacob Niles – Gambler Don´t Loose Your Place at God`s Right Hand
Rolling Stones – Tumbling Dice
The New Lost City Ramblers – Railroading and Gambling
Taraf de Haidouks – I´m a Gambling Man

More from Radio Folkefest

Forstadsfunk

Som et kjært barn har ukas musikkstudium mange navn, og går som...
Read More