Gravøl for LCD Soundsystem i Supersonisk sommer

LCD Soundsystem er det eneste dansepunkbandet som kommer til å gå over i musikkhistorien som viktig, og selv om de vil bli dypt savnet blir vi vel nødt til å respektere og applaudere at de har vett til å gi seg mens leken er god. 2. april spiller bandet avskjedskonsert i Madison Square Garden, og James Murphy og hans venner tar farvel etter over ti år med en imponerende katalog av album, remikser og produksjoner.

James Murphy var musiker i et par måtelig vellykkede indieband på 90-tallet, men etter noen forsøk på å nå stjernehimmelen ble han desillusjonert av musikkbransjen. Han fikk tilbud om å være manusforfatter på tv-serien Seinfeld(?!), men takket nei, og fant seg en likesinnet ved navn Tim Goldsworty, sammen arrangerte de uhippe hippe fester i NYC og startet produksjonsteamet DFA (Death from above). DFA muterte til et plateselskap, og Murphy startet LCD Soundsystem, som fikk massivt med undergrunnshype allerede på den første singlen, Losing my edge. Gode tekster og heite danserytmer har vært varemerket til LCD Soundsystem gjennom karrieren, og de har også vært kjent som et liveband av klasse. Jeg var der, på Blå, i 2004. Det var høyt, svett, og legendarisk.

I dette programmet drikkes det tett mens vi minnes et fabelaktig band. Programleder Jørund og tekniker Anders har nå frivillig lagt seg inn på Betty Ford-klinikken, men har etterlatt seg en time LCD inkludert vorspiel med britiske Demdike Stare, to herrer med altfor store platesamlinger og en hang til mørk dub, ritualer og okkult estetikk.

Programmet er tilgjengelig som podcast her, høyreklikk for å laste ned til din iDings.

More from Supersonisk Sommer

22.08.15 – Krauttechnopopsukkertøy

Fin blanding denne lørdagen fra Xam sin repetetive åpning, via Four Tet...
Read More