Funkiga bror

Denne uka driver Radio Folkefest med pionervirksomhet og trer modig inn på fremmed territorium - Norden, nærmere bestemt vår østlige nabo Sverige. Hva driver de med der? Lager funky folkemusikk!

Denne uka driver Radio Folkefest med pionervirksomhet og trer modig inn på fremmed territorium – Norden, nærmere bestemt vår østlige nabo Sverige. Hva driver de med der? Lager funky folkemusikk!

Som mange andre land, hadde Sverige på 60-70-tallet en ny folkemusikkbølge. Mange vendte tilbake til tradisjonen, til fela og trekkspillet og spelmansstämmor. Noen lekte med idèen, og bestemte seg for å fusjonere folkemusikken med datidens lydbilde. Slik fikk man perler som Merit Hemmingsons “Huvva! Svensk folkmusik på beat” – den mest funky håndteringen av svenske folkemelodier jeg har kommet over. Leken med tradisjonelle elementer i populærmusikken har siden dukket opp med jevne mellomrom og nærmere vår tid har andre tradisjoner også blandet seg inn – Miriam Aida synger “Visa från Utanmyra” med et malisk lydbilde, mens Ale Møller har senegalesiske og meksikanske impulser.

I del 2 av vår svenske folkefunk-dobbel får du høre en omvendt coverversjon av Robyn, en del hammondorgel og en reise fra Nord-Norge til Sverige og fra Senegal til Setesdal.

Spilleliste 9.mai
Merit Hemmingson – Ganglåt från Ovanåker
Ale Møller Band – Alagi Falou
Lena Willemark – Immiln Blaunk, Tommos Anders
Miriam Aida – Visa från Utanmyra (O tysta ensamhet!)
Sagor och Swing – Henriks fødselsdagsmelodi
Dungen – Du är for fin for mig
Spilleliste 16.mai
Merit Hemmingson – Jag vet en dejlig rosa
Ellika & Solo – Polska efter Nylandspojkarna
Frifot – Lyckans ballad (The Ballad of Fortune)
Håvard Lund og Fotefar – Lille-Jon (efter Folk och Rackare)
Väsen – Robs polska
Merit Hemmingsson – Brurmarsch efter Florsen i Burs

More from Radio Folkefest

Radio Folkehøst

Forrige uke var Øyafestivalen plutselig over, og der står man: festivalbåndet er...
Read More