Fryktløs

En radioserie i tre deler om motstandskamp i Honduras.

En radioserie i tre deler om motstandskamp i Honduras.
Fryktløs er laget av Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigade v/ Mari Beitnes, Åsne Rosseland, Frøya Torvik og Marianne Hvattum Løken.

Episode 1 – Verdens farligste land

I første episode av Fryktløs skal vi lære litt om Honduras’ historie, og hvordan situasjonen er idag. Er Honduras fortsatt en «bananrepublikk»? Honduras er et landene i verden med mest vold utenfor krigssone. Vi har spurt Elin Cecilie Ranum, som har forsket på vold og gjengproblematikk i mellom-amerika, om hvorfor det er så mye vold i Honduras.

Episode 2 – Å organisere seg

I andre episode av Fryktløs blir vi kjent med de to organisasjonene COPINH og OFRANEH. Organisasjonene, som tilhører henholdsvis Lenca-folket og Garifuna-folket, jobber på mange ulike plan for å fremme menneskerettigheter og territorielle rettigheter samt yte motstand mot den nyliberalistiske og undertrykkende staten.

Episode 3 – Med radio som våpen

Tredje, og siste, episode av Fryktløs handler om lokalradioens (community radioens) rolle i motstandskampen i Honduras, et land hvor de statlige mediene eies og kontrolleres av landets rike elite, og hvor informasjonen som kommer ut er svært farget av de rikes interesser. Vi får møte personer som forteller oss om hvordan det er og drive med lokalradio i Honduras, og hvorfor det er så viktig med alternative informasjonskanaler som folk har tilgang på

Written By
More from Admin

Tip the DJ All-Star Team

Kom på Taxi Take Away torsdag 20. januar og få med deg...
Read More