Fremtidens Stemmer

radiOrakel presenterer en radiokursfestival

2020 ble året hvor hverdagen ble en annen. Koronaepidemien medførte katastrofale antall dødsfall over hele verden, nedstengninger, permitteringer og økende forskjeller mellom de som har og de som ikke har. Vi som jobber med radio fikk nye utfordringer og muligheter. For hvordan lager man egentlig radio, når man ikke kan gå i studio?

Samtidig er dette året hvor filmen av det brutale politidrapet på George Floyd gikk viralt. Folk over hele verden tok til gatene for å vise solidaritet og kreve et oppgjør med systemisk rasisme. Med åpne øyne skal vi utfordre oss selv og lytte til og lære om, hvordan fremtidens stemmer på radiOrakel kan tale for Oslo i eteren. Vi skal dykke ned i den systemiske rasismen gjennom poesi, personsberetninger og fremtidsønsker. Vi skal lære å intervjue sårbare kilder og høre om hvordan man lager podkast på avstand. Vi skal lære mer om hvordan vi bruker våre stemmer og hvordan vi kan skape atmosfærisk lyd til våre produksjoner. Med et festivalprogram som burde få enhver radio- og podkastinteressert til å begynne å sikle, åpner radiOrakel dørene for Fremtidens Stemmer! En kursfestival for alle. Meld deg på i bunnen av siden.

Program

Fremtidens Stemmer foregår inntil videre digitalt. Neste festivalhelg er 24. og 25. april. Her kan du lese mer om de kommende foredrag.

lørdag 24. april

Ida Pallin Bostadløkken 11:00 – 12:30
Ida Pallin har produsert podcasten Damer som drikker. En podcast som omhandler alkoholmisbruk, skam og andre vanskelige emner. Emner, som krever, at man som journalist er varsom på sine kilder. Derfor har vi invitert Ida Pallin til å fortelle om å intervjue og skape tillit til sårbare kilder.

Balansekunst 14:00 – 16:00
Foreningen Balansekunst er et samarbeid mellom ulike organisasjoner som jobber for likestilling og mangfold i kulturlivet. Organisasjonen ble opprettet i 2009 for å fremme likestillingsarbeid på musikkfeltet, og har senere utvidet sitt virkeområde til også å gjelde andre deler av kulturlivet og flere ulike diskrimineringsgrunnlag. Etter drapet på George Floyd har særlig behovet for å diskutere makt og strukturell rasisme blitt slått fast. Men hva er det, som skaper den systemiske diskriminasjon? Bli med på workshop med Balansekunst og få normkritikk som verktøy til å finne dine egne skylapper.

søndag 25. april

Xueqi Pang og Maria Sung 12:00 – 13:00
Xueqi er journalist hos VG og Maria er freelance journalist. De har tatt initiativ til nettverk for Øst-asiater i mediebransjen, der sikter mot større representasjon i mediene og i journalistbransjen. De skal fortelle om initiativet og dele egne erfaringer med å være minoriteter i faget.

Kai Schwind 14:00 – 15:30
Humor – er det farlig?
Radio har altid vært en god kamerat, når du skal fordrive tid alene på en biltur eller jobbe hardt. Derfor er en av de ypperligste disipliner innenfor radio humor. Men kan vi overhodet være morsomme på en kvinneradio?

Pris

Fremtidens Stemmer vil sørge for løpende begivenheter hele 2021.
Prisen for å få adgang til alle kommende arrangementer er gratis for medlemmer av radiOrakel.
Og koster et symbolsk beløp på 50 kr. hvis du ikke er medlem av radiOrakel.

Meld deg på:


Navn


Epost


Jeg er allerede medlem av radiOrakel

Fremtidens Stemmer har blitt til med støtte fra Oslo Kommune