Free Gaza i New York

500 mennesker demonstrerte i stillhet på gatene i protest mot angrep på Gaza.

Klokken fem lokal tid samlet et hundretalls mennesker seg sentralt på Manhattan, i krysset 53th street og Lexinton Avenue. Demonstrantene, ikledd svart og med svarte skilt i hendene viste i taushet sin avsky mot en veldedighetsmiddag arrangert av Israels forsvarsstyrker på Hotel Waldorf Astoria i kveld. Kveldens hovedtaler var General Gabi Ashkenazi, ansvarlig for “Operation Cast Lead” mot folket i Gaza.

Omtrent 20 forskjellige grupper sto bak demonstrasjonen, blandt annet Jews say no og feministorganisasjonen CODE PINK.

Mengden var tvunget til å være konstant i bevegelse. Siden 2005 er det forbudt å demonstrere på New Yorks gater. Demonstrasjoner skal skje innenfor oppsatte inngjerdinger. Disse settes gjerne opp et stykke unna stedet folk vil vise sin mening, opplyser arrangørene. Fortau er imidlertid for alle.

Demonstrasjonen ble fulgt av et etterhvert stort presseoppbud mens den bevegde seg mot Waldorf Astoria Hotel. Mange av deltagerne var krigsveteraner og eldre. Flere mennesker sluttet seg til toget, og det ble munnhoggeri mellom demonstranter og religionsmotstandere ved hotellinngangen. Ungdommer med Palestinaflagg sluttet seg til mengden rett før radiOrakel forlot stedet. Til tross for dette var stemingen rolig og verdig.

Under kan du høre et intervju Nancy Kricorian fra CODE PINK og Dorothy Zellner fra Jews Say No! som er to av de ansvarlige arrangørene.

Marit Letnes, New York

radiOrakel dekker FNs kvinnekonferanse i New York

Written By
More from I Grenseland

Get up, get down, there´s revolution in this town!

Occupy Wall Street oppsto 17 september 2011 i Liberty Square på Manhatten,...
Read More