FOLKEFESTIVAL, del 2: Bjørneruner på gammel skogfinsk

Førdefestivalen er det største og eldste såkalte flerkulturelle musikkarrangementet i Norge. De har holdt på med transkontinental folkemusikk siden 1990 - lenge før Vampire Weekend og resten av bøtteballetten (men tross alt fire år etter Paul Simon). Arrangementet gikk av stabelen denne helga - 7.-10.juli - og etter å ha lest Twitter-dekningen av arrangementet, sitter man forbitret igjen og forbanner valget om å bli hjemme.

Førdefestivalen er det største og eldste såkalte flerkulturelle musikkarrangementet i Norge. De har holdt på med transkontinental folkemusikk siden 1990 – lenge før Vampire Weekend og resten av bøtteballetten (men tross alt fire år etter Paul Simon). Arrangementet gikk av stabelen denne helga – 7.-10.juli – og etter å ha lest twitter-dekningen er det ganske tydelig at man skulle ha dratt til Førde:

Sinikka Langeland og Gabriel Fliflet les no bjørneruner på gammal skogfinsk. Livet etter #Førdefestivalen vert trøtte greier”
– Entusiastisk festivaldeltaker og Twitter-bruker

Vi følger likevel opp suksessen med å rapportere fra festivaler vi ikke har vært på. Her er sanger fra de konsertene vi ville gått på, om vi hadde vært der.

Og en god Bastille-dag til dere alle. Mine tanker går ut til David Lynch. Han er så fryktelig glad i Bastille-dagen.


Spilleliste 11.07

Mahotella Queens – Zwe Kumusha
Sigrid Moldestad – Eg ser inn i augo dine
Houria Aichi (+ en hel gjeng med kompliserte navn) – Mewlana
Susana Baca – Coco y Forro
Esma Redzepova – Rakencar Phirava
Ana Moura – O Fado Da Procura
Mahotella Queens – Thandanani

More from Radio Folkefest

Klangen fra klarinetter

Jødedommen er fylt av musikk. Vi følger klezmermusikken fra dens østeuropeiske røtter...
Read More