FOLKEFESTIVAL, del 1: De nære ting

Alle Lillebjørn Nilsen-sangene på Radio Norge forteller oss at det er sommer, og om det ikke ser sånn ut, så kan du jo sjekke armen din og se om du ikke har et verdifullt tøystykke kneppet rundt håndleddet - sommerens evig-viktigste tilbehør - festivalbåndet. For slik er loven: sommer er festivaltid. I fellesferiens navn vil vi vise at også folkemusikken henger med i tiden og har sine festivaler. DU TRODDE DU KJENTE FESTIVAL-NORGE. Her er festivalene uten VIP-område, uten festivalmote, uten utelivsbloggere.

Alle Lillebjørn Nilsen-sangene på Radio Norge forteller oss at det er sommer, og om det ikke ser sånn ut, så kan du jo sjekke armen din og se om du ikke har et verdifullt tøystykke kneppet rundt håndleddet – sommerens evig-viktigste tilbehør – festivalbåndet. For slik er loven: sommer er festivaltid.

I fellesferiens navn vil vi vise at også folkemusikken henger med i tiden og har sine festivaler. DU TRODDE DU KJENTE FESTIVAL-NORGE. Etter en svipptur innom den populærkulturelle musikkfestivalen Hove, vender vi tilbake til basen vår og gir deg festivalene uten VIP-område, uten festivalmote, uten utelivsbloggere. Så du ikke helt glemmer de nære ting.

Uke 2 av Folkefests festivaldekning undersøker årets Kongsbergjazz, som går av stabelen 6.-9.juli. Det er ikke uten videre et ukontroversielt tema. Fra Molde by til Kongsberg er det fortsatt lang vei å gå, og med representanter fra hver sin jazzfestival-hjemby, har redaksjon Folkefest mange interne problemstillinger å overkomme for at man skal beholde vennskapet og sin mentale helse. Det er forøvrig ingen tvil om at Kongsbergsjazz leder når det gjelder folkemusikalske innslag. Her er våre favoritter:

Spilleliste 04.07
Gammalgrass – Super Mario-temaet
Eplemøya Songlag – Lise
Urban Tunells Klezmerband – Der Rebbe Elimelech
Guro von Germeten – My dream of a Jewish Wedding
Valkyrien Allstars – Tåre du tarv ikkje falla
Seun Kuti – Mr. Big Thief

More from Radio Folkefest

50 grunner til at min førstefødte skal hete Pål Simon

Etter hvem vet hvor mange år med litt skuffende utgivelser, Broadwaymusikaler, ettermiddagslurer...
Read More