Feminisme på latinamerikansk #5 – kvinner i konflikt

Latin-Amerikas historiebøker er en full av borgerkriger  – en historie der menn står igjen som helter og får utdelt medaljer. Kvinnenes plass i historiebøkene er minimal.

Men historien er mer enn den som er skrevet ned, og den inneholder en fortelling der kvinner deltar på lik linje med menn. Også kvinner bar våpen, samtidig som de var sykepleiere, matlagere og barnepassere.

I denne episoden blir du kjent med Maria Rosa Riveira, kjent som Sandra. Hun var, som en av mange kvinner, med i gueriljaen til FMLN under borgerkrigen i El Salvador som pågikk fra 1980-1992.

Vi møter også Betty Matamoros. Hun er et eksempel på de mange kvinnene som deltar i dagens konflikter. Hun er talskvinne for motstandsbevegelsen i Honduras som oppstod etter militærkuppet i 2009. Både hun og andre kvinner som deltar i konflikt fortjener å skrives inn i historien, deres rolle må ikke undervurderes.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/193511980″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Radioserien er produsert av Ingrid Fadnes og Kjersti Kanestrøm Lie

Written By
More from I Grenseland

Kvinnekamp – fra grasrot til FN

Radiorakel har under en hektisk vecka befunnit sig på FN’s Kvinnokonferens i...
Read More

1 Comment

Comments are closed.