Et reisebrev fra Mount Zion del 2

Spania er et land som er på grensen av Europa, det er et av landene som er hardest rammet av den økonomiske krisen, der Norge har en rolle som kreditor, og det er et land som trekker til seg mange turister. Dette betyr at den observante reisende har muligheten til å bevitne ganske mye nød, ganske mye privilegier og ganske mye urettferdighet.

Krisen har rammet store deler av befolkningen i Spania. Men på tross av at mange fra alle Spanias etniske demografer er arbeidsløse avslører den uformelle økonomien I Spania, akkurat som i Norge, et rasedelt samfunn.

Det er jevnt over mørk valør på menneskene  som selger  skandinaviske turister øl på stranden,  og de som dytter skrapmetall i handlevogner på vei til det som er tema for denne reportasjen. Mount Zion. Et samfunn av hovedsakelig vest-afrikanske arbeidsinnvandrere i det som inntil nylig var Spanias største okkuperte område.

I denne reportasjen intervjuer jeg 44 år gamle Kheraba Drame. Han har bodd i Barcelona i femten år og er veteran blant Mount Zions beboere. I tillegg snakker jeg med Carlos Declos, han er en menneskerettighetsaktivist som har forsøkt å spre budskapet til Mount Zion på engelsk, og er også i et team som jobber med en dokumentarfilm på Katalansk.

Andre del tar for seg Mount Zions selvorganisering og statens forsøk på å atomisere bevegelsen.

Adrien A. Wilkins står for intervju og redigering.

Musikk av La Plataforma

Les mer om Mount Zion her:

http://roarmag.org/2013/06/autonomy-in-barcelona-the-mount-zion-community/

http://www.opendemocracy.net/opensecurity/carlos-delcl%C3%B3s/mount-zion-city-within

Written By
More from Sub City

Elektronika og husbesettelse

Vi får besøk av en av Skar-okkupantene!
Read More