Er du radiOrakels nye redaktør?

radiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling, som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. RadiOrakel mottok Oslo bys kunstnerpris for 2018. Mange har brukt stillinger hos oss som springbrett til sin videre karriere.

Oppgaver

Som redaktør har du det formelle ansvaret for sendeplanen. Sammen med redaksjonsrådet følger du opp den journalistiske og etiske kvaliteten til de enkelte programmene og sørger for at ingen av programmene bryter med radioens vedtekter eller verdier. Redaktør har ansvar for podkast-timene.

Redaktøren har ansvar for å bli kjent med de forskjellige programmene og de som jobber på radioen slik at du kan skape et godt sosialt og faglig miljø. Sammen med redaksjonsrådet arrangerer du journalistkurs for nye medlemmer og tar imot piloter for nye programmer.

Redaktøren fungerer som radioens kontaktpunkt og svarer på eller videreformidler henvendelser fra kunstnere, journalister og andre.

Redaktøren deltar i søknadsprosesser om prosjektmidler og driftsstøtte, og følger opp at prosjektene blir gjennomført og rapportert på. Dette gjøres i samarbeid med daglig leder og styret.

Tidsbruk og lønn

Redaktørvervet er i utgangspunktet ulønnet, men kan lønnes med fakturerbart honorar, avhengig av midlene radioen har til rådighet. Redaktøren må kunne sette av 40% av tiden sin til dette arbeidet, og regne med at det blir noe kvelds- og helgeaktivitet.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter en kvinne, transperson, ikke-binær og/eller interkjønn person med interesse for presseetikk og mediemangfold som kunne tenke seg å få uvurderlig erfaring på verdens eldste kvinneradio. Vi ser etter noen med godt lederpotensiale og en lidenskap for feministisk journalistikk og god musikk.

Send kort søknad og CV til redaktor@radiorakel.no, så tar vi en prat. Tiltredelse med god oppfølging så snart vi har funnet den rette kandidaten.

Written By
More from Heid Jerstad

Vil du bli radiOrakel’s nye daglig leder?

radiOrakel, Norges eneste og verdens eldste feministradio, sender 144 timer hver uke...
Read More