Adoptivfolk

Fra Folkefestkontoret ser jordkloden ut som en etnisk og musikalsk salatbolle. De mest usannsynlige folkegrupper har alle på et tidspunkt møttes, utvekslet instrumenter og teknikker og slik gitt grobunn for nye musikksjangre. Dette er kanskje den eneste utholdelige begrunnelsen for å bruke betegnelsen world music: for i 2012 er vi alle musikalske immigranter.

Fra Folkefestkontoret ser jordkloden ut som en etnisk og musikalsk salatbolle. De mest usannsynlige folkegrupper har alle på et  tidspunkt møttes, utvekslet instrumenter og teknikker og slik gitt grobunn for nye musikksjangre. Dette er kanskje den eneste holdbare begrunnelsen for å bruke betegnelsen world music: for i 2012 er vi alle musikalske immigranter.

Dette er historien om hvordan 40 foreldreløse armenere bosatt i Jerusalem ble adoptert av keiser Haile Selassie og endte opp som Etiopias statlige brassorkester. Det er også historien om den etiopiske diasporaen, og hvordan 70-tallets mest kjente etiopiske musikere hentet latinamerikansk jazz hjem til hjemlandet.

Episode 20, sesong 4
T. Altunian & ensemble – Lepo-le-le
Mulatu Astatke – Yègellè Tezeta
Mulatu Astatke og Tilahun Gessesse – Lachi Biye
Mahmoud Ahmed – Titesh
Mahmoud Ahmed – Abay mado

Neste uke: Fersk folkemusikk

More from Radio Folkefest

Radio Folkefest-spillelister: BLUEGRASS 1 OG 2

Sommervinden varsler høst og Radio Folkefest er tilbake i sitt vesle studio....
Read More