Det er noe med deg som minner meg om penger

Folk sier han er gal! Han har diamanter på fotsålene! Og han er 1,50 høy! Og rimer som Jan Eggum! Paul Simon-festivalen har begynt, og den kommer ikke til å slutte før kalenderen sier 26. juli.

Paul Simon-festivalen har begynt! Den går gjennom hele sommeren, hele juni og juli og avsluttes 26. juli med Paul Simons gjenforeningskonsert med albumet “Graceland”.

Menn kan også lage musikk, selv gjennom RadiOrakels høytalere, og et godt eksempel på det er Paul Simon. Det er ikke bare fordi han passer perfekt på peishylla at han er redaksjonens husgud – han står også bak 80-tallets (og kanskje verdenshistoriens!) beste album: “Graceland”. Albumet kom til i 1986, da Paul Simon var i sin karrieres kanskje største hengemyr, han var nyseparert fra kona, han hadde skrivesperre og var usikker på seg selv, usikker på om han kanskje ikke var bedre enn Art Garfunkel likevel. Så oppdaget han sør-afrikansk musikk og gjenfant troen.

Albumet som kom ut av det markerer en slags ullen start på verdensmusikkens inntog på den vestlige popscenen, det er deilig og dansbart, og det er spekket med Paul Simons egne penisvitser. Å, dette herlige livet! “Graceland” er elsket av mange, også en del musikere som med mer eller mindre hell har forsøkt å lage sine egne utgaver av sangene. I dagens episode skal vi høre på et lite utvalg av disse andre versjonene – fra Leksand i Sverige til Trinidad & Tobago.

Episode 12, sesong 4
Paul Simon – I know what I know
Tallest man on earth – Graceland
Patty Smith – The Boy in the Bubble
Trinidad Cement Limited Skiffle Bunch – You can call me Al
Greensky Bluegrass – Gumboots
Kevin Fox – Diamonds on the Soles of Her Shoes

Neste uke: dobbel-påske-“London-er-plassen-for-meg”-spesialutgave!

More from Radio Folkefest

Coverversjoner

Vi legger ikke skjul hvor glad vi er i den utskjelte genren...
Read More