Den diakritiske podden

Få med deg Tove Stenersen i den diakritiske podden hvor hun spør om alt hun er interessert i - hvordan blir evolusjonen av slanger og fugler påvirket av om de har XY eller ZW kromosomer for eksempel - og finnes det phononer? Lurer du på Joseon dynastiet i Korea kom til makten som følge av ettervirkninger av et vulkanutbrudd? Er lysoverfølsomhet hos emmiser knyttet til porfyri? Det lurer i allefall vi på!

Tove Stenersen spør om alt hun er interessert i!

Hvordan blir evolusjonen av slanger og fugler påvirket av om de har XY eller ZW kromosomer? Fins det phononer? Kom Joseon dynastiet i Korea til makten som følge av ettervirkninger av et vulkanutbrudd? Er lysoverfølsomhet hos emmiser knyttet til porfyri?

FHva slags religion hadde neandertalerne?  Hvordan fungerer den nye føderasjonen i Somalia? Vil et menneske med gener for både mørk og lys hud bli mørkere dersom mor har vært mye ute i sola under graviditeten? Hvordan kommer norsk språk til å forandre seg? Hvordan fungerer egentlig verdensøkonomien? Hvorfor gjør Akkermansia oss lykkelige? Hadde også 20 %  av kvinner i urtiden menstruasjonssmerter?

Jeg skal snart legge ut de få episodene jeg har laget hittil!

LIVESTREAM

More from Tove Stenersen

Den Diakritiske Podden – Lær om det Koreanske skriftspråkets histore!

Stenersen snakker med Benedicta Yi i denne podcast-episoden og hun forteller om...
Read More