De papirløses musikk

Hundretusenere av afrikanere tar denne reisen hvert år. De kommer fra land som er blant verdens fattigste - Elfenbenskysten, Burkina Faso, Sierra Leone, Mali, Nigeria, Niger og legger ut på en livsfarlig reise med en lav suksessrate. Om de lykkes, blir de del av Europas nye sosiale klasse: de papirløse flyktningene.

Hundretusenere av afrikanere tar denne reisen hvert år. De kommer fra land som er blant verdens fattigste – Elfenbenskysten, Burkina Faso, Sierra Leone, Mali, Eritrea, Niger og legger ut på en livsfarlig reise med en lav suksessrate. Om de lykkes, blir de del av Europas nye sosiale klasse: de papirløse flyktningene.

Fra Agadez i Niger legger de ut i lastebiler gjennom Sahara-ørkenen, noen med over 300 mennesker på en bil. Det eneste de har med seg, er sparepenger og en vanndunk. Til Niameh, Agadez, Dirkou, Madama – steder få europeere har hørt om, men som for øst-afrikanerne er en velkjente del av historien om Europa. Om Europa er det lovede land, er disse stedene skjærsilden.

I kveldens episode hører du musikken fra landene som følger smuglerruten til Europa: Fra Senegal til Libya.

Episode 11, sesong 5
Orchestra Baobab – Ndeleng Ndeleng
Bassekou Kouyate og Ngino Ba – Jamana Be Diya
Amadou & Mariam – Beaux Dimanches
Ali Chukwumah & His peace makers international – Henrietta
Mamane Barka – Alhadj
Etran Finatawa – Tiguedimma

More from Radio Folkefest

Heimstadsbattle

Romsdal, Setesdal og Kongsberg. Tre steder, tre tradisjoner. I dag møtes de...
Read More