Brobyggerne

Women for Women er en av mange internasjonale kvinnebevegelser. I anledning kvinnedagen 8. mars arrangerer de demonstrasjoner over hele verden , kalt “Join Women on the Bridge” for å få oppmerksomhet rundt hvordan kvinner bygger og krysser broer, både i abstrakt og konkret forstand.

Mellom 600 til 700 mennesker krysset i dag Brooklyn Bridge før de endte opp i parken foran  Manhattan rådhus i New York. Her utfordret de venstre hjernehalvdel ved å male, fikk mat for deltakelsen, ble kjent med nye og nøt det milde vårværet.

Jeg snakket med Allison Wheeler, en av organisatørene,  og lurte på hva feminsme betydde for dem.

-For meg betyr feminsime å ha tilgang til all informasjon, og å være i stand til å ta avgjørelser på egenhånd. Avgjørelser som kommer til nytte for meg selv, mitt samfunn og min familie.

-Vil du kalle deg selv en feminist?
-Ja, svarer hun, helt uten å nøle. Og sier ikke mer. Det er i motsetning til alle andre jeg har spurt det samme i dag, som ikke helt vet om de er feminister selv, og hvis de er det, er det med forbehold.
-Really? sier hun, og fortsetter: Jeg tror på valgmuligheter, jeg tror på tilgang på informasjon, og å ta egne avgjørelser – og det er det feminsme handler om.

radiOrakels utenrikskorrespondenter Jenny og Marit sier seg enig og ønsker alle en fantastisk kvinnedag.

Her er en kort innføring i kvinnedagens historie.

radiOrakel dekker FNs kvinnekonferanse i New York.

PlayPlay
Written By
More from I Grenseland

Dagens sommeraktivitet – Botanisk hage!

Synes du sommerferien er litt lang og sliter med å finne på...
Read More