8. okt. │Hôy La slipper endelig sitt debutalbum!

Foto
Albumslipp 8. oktober
Jeg snakket med Hôy La via telefonen fra København hvor hun har bodd i flere år. Vi snakker blant annet om det rykende, ferske albumet med den noe mørke tittelen; 'There’s a Girl Inside my Brain who Wants to Die'. Dette er verdt en lytt!
Foto: Petra Kleis

Hôy La slipper endelig  sitt debutalbum og hun feiret med konserter på by:Larm. Gratulerer masse med slipp!

Jeg må innrømme at jeg liker albumet spesielt godt og hvis du liker mørke, stemningsfulle lydbilder med tidvis støyaktige elementer og uventede beats, så er det bare å skru på radiOrakel FM 99,3 — eller strøm direkte fra vår nettradio fra knapp lenger ned i artikkelen. Kl. 17:00, 8. okt. får du del 1.  Allerede 10. okt. kl. 12:00 får du del 2. Kanskje blir det en del 3 også! 

Norske Ingri Høyland er Hôy La, basert i København, men ikke ukjent for det norske publikumet. 8. oktober slipper hun albumet «There’s a Girl Inside my Brain who Wants to Die», og uken før spiller hun på by:Larm. Hôy La er en musikalsk overgang fra den indre opplevelsen av kvaler, sinne og sårbarhet, til dissonans og oppløselse, repetisjon og dramatisk løsrivelse, elektrisk intimitet og organisk fremmedgjøring.

Musikken er et indre oppgjør som tvinger traume ut i lyset og får kroppen til å bevege seg sanselig og ekstatisk. Musikalsk lekes det med blandinger av pop, jazz og elektronika, men løsriver seg stadig fra normer og forventninger som kommer med de ulike sjangrene. Albumet «There’s a Girl Inside my Brain who Wants to Die» handler om å innse at innsiden er formet av utsiden. Ved hver sprekk blir barrierene og alt som virket etablert, mer og mer utydelig. Det skapes rom
for å rive ned disse sperrene og til slutt kan man bevege seg mer fritt gjennom verden. Albumet er produsert av Ingri Høyland selv, sammen med danske Anders Bach (Bisse), Brian Batz (Sleep Party People) og Simon Kjær (Chinah).

Siden 2018 har Hôy La spilt på blant andre Roskildefestivalen, Øyafestivalen, Trondheim Calling, Berghain og turnert i Japan to ganger og musikken har fått kjærlighet fra både KEXP, NTS, Vulture, Dummy og Line Of Best Fit. Som en del av det stadig voksende teamet er blant andre Smash! Bang! Pow! (Erica DeCasier, Smerz, og Sassy009) som gjør booking i Danmark, og etter albumslipp i oktober er det lagt opp til turné som blant annet besøker København, Aarhus, Bergen og London før hun på nyåret setter kursen mot Tyskland, Frankrike og Japan.

Skummelt vakkert fra utflytta trondhjemmer. Det er sjelden jeg har sett et så fokusert publikum som det på Byscenen Anneks fredag kveld

(Adresseavisa 2019)

LIVESTREAM NETTRADIO FM 99,3

Du finner Hôy La på Instagram, Facebook, Spotify, og Youtube.

Toppspor fra Hôy La, Spotify:

Hôy La på Soundclound:

Sjekk ut Hôy La på Youtube:

 

 

More from Lines Lune Landing

‘Slow Recovery’ – Fersk låt fra Cvntess!

LoFi er en sjanger som er nokså ny for meg, så det...
Read More