50 grunner til at min førstefødte skal hete Pål Simon

Etter hvem vet hvor mange år med litt skuffende utgivelser, Broadwaymusikaler, ettermiddagslurer og enkelte fikse idèer, er Paul Simon tilbake med et nytt BRA album - det gladtriste og afropopete albumet "So beautiful or so what" som kjapt ble stemplet som "et nytt Graceland" av kritikerne.

Etter hvem vet hvor mange år med litt skuffende utgivelser, Broadwaymusikallydspor, ettermiddagslurer og enkelte fikse idèer, er Paul Simon tilbake med et nytt BRA album – det gladtriste og afropopete albumet “So beautiful or so what” som kjapt ble stemplet som “et nytt Graceland” av kritikerne. Det er ikke en dum sammenligning. En aldrende Paul Simon synger om sin egen dødelighet på den samme måten han synger om andre ting – upretensiøst og muntert, men inderlig og pepret med sleivete ordspill.

Med seg på laget denne gangen har han en god gjeng på rundt 40-50 musikere – med representanter blant annet fra de afrikanske nasjonene Mali (hvor enkelte av kora-partiene diskre overskinner hovedpersonen),  Nigeria, Sør-Afrika, Ghana og albumet er helt klart det mest verdensmusikalske han har gjort siden “The Rhythm of the Saints” fra 1990. Men både Ingrid og Gudrun er bortreist på påskeferie og Spotify er intolerante ovenfor det nye albumet, så i stedet for RADIO FOLKEFEST SPILLER ALBUM FRA ENDE TIL ANNEN-sendingen vi hadde planlagt, blir dette en “Paul Simons beste bidrag til verdensmusikkscena”-sending.

Spilleliste 18.april

I løpet av denne påskeferien hadde vi en sending til – en litt subtil hyllest av noen av Norges beste, kontemporære kvinnelige felespillere:

Spilleliste 25.april

More from Radio Folkefest

Alt hva mødrene har kjempet

Hva sier vel nasjonaldagsfeiring mer enn et knippe gudsjammerlig kjedelige militærmarsjer? I...
Read More